Adam olsa bisiklete binip gezmez

Road_Runner

Road Runner
Kayıt
24 Nisan 2010
Mesaj
5.999
Tepki
25.895
Şehir
İstanbul
Bisiklet
Cervélo
Halkın bisiklete binen adama bakış açısı gerçekten de bu mu arkadaşlar? Yorumlarınızı çok merak ediyorum. İnce'ye söylenmiş oluşunu gözardı etmeye çalışın yoksa asıl meseleyi kaçırırız. (Zaten RTE de bisiklete binmişti, bu konulara hiç girmeyip göz ardı edelim lütfen). Ortada "adam olsa bisiklete binip gezmezdi" diyen bir insan var. Ve ben olayı bir adım daha ileri götürüp, ülkede bisiklete gerçekten de bu açıdan bakan ciddi bir topluluk olduğunu, maruz kalınan mahalle baskısının temelini de bu görüşün oluşturduğunu düşünüyorum. Bu konuda kaygılı, bir o kadar da ümitsizim.

Erkek adam bisiklete biner mi sizce veya erkek adam ne yapar veya daha değişik soralım, bisiklete binip gezmek, neden erkek işi değil? Daha da beyin jimnastiği yapalım; bisiklete binip gezmek, boş insan işi midir? "Ha o mu? O bisiklete biniyor ya, boşver onu" durumu söz konusu arkadaşlar. Şu durumu bir çözelim. Ne yapacağız biz bu zihniyetle yaşayan ve etrafımızı dolduran insanlarla?

Hatırlatma: Sözün kime söylenmiş olduğunu lütfen göz ardı edin, yoksa odak noktamızı kaçıracağız. Bu röportaj da bizim bayram hediyemiz olsun, bayramınız kutlu olsun.
 
Scudo

Owlknife

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Haziran 2016
Mesaj
823
Tepki
380
Yaş
24
Şehir
Ankara
İsim
Samet Elmacı
Bisiklet
b'Twin
Eğer lafıyla 1 kişinin bile fikrini değiştirecek biri olsa bunun saçma olduğunu açıklayan bir yorum atardım da, bu kadın hani "boş" bu kadını çeken kameranın şarjına yazık
 

Tolga67

Aktif Üye
Kayıt
21 Mayıs 2018
Mesaj
137
Tepki
91
Yaş
42
Şehir
Bartın
İsim
Tolga67
Kimse, kimsenin ırkını, kimliğini, cinsiyetini (adamlığını, kadınlığını, vb.) tarif etme hakkını kendinde görmemeli ve ona kendi kültürel normlarını baz alarak sınırlar çizmemeli. Lakin ataerkil toplumların sorunlarından biri de budur, karşıdaki kişiyi tarif etmek, mesela kadın ne anadır ne bacıdır herşeyden önce bir kişidir, ancak ona verilen değerler ne yazık ki kişi olduğundan önce taşıdığı vasıflar (anne,bacı) üzerinden verilir. Kadın da böyle toplumlarda çoğu kez erkek egemen kimliğinin etkisinde kalır (tarif etmek) malesef bu video'daki durum da budur.
 

BF Okuru

Üye
Kayıt
6 Eylül 2004
Mesaj
0
Tepki
2
Şu kadına sorsan adam nedir diye, karısı laf etti mi ağzına çarpan, öküz gibi davranan, hödük insan tanımı yapacaktır. Alışmış kudurmuştan beterdir demişler. Şu tip bir insana sorulacak tek soru yemek tarifidir.
 

ysnakblt

Daimi Üye
Kayıt
27 Nisan 2016
Mesaj
209
Tepki
208
Yaş
29
Şehir
istanbul
İsim
Yasin Akbulut
Bisiklet
Orbea
işte güzelim ülkemde böyle zihniyette insanlar yaşıyor ve bu çok can sıkıcı bir durum
benzer bir olayıda mağazamdan çıkarken yaşadım bir personelimiz ( bayan ) noldu artık tayt giymiyormusun diye sordu
giymemiştimde , dönüp dedim ki kışındı o tayt olayı yazın giymiyorum dedim aslında izinli günümde kısa taytlı formam var giyebiliyorum
ama böyle insanlara laf anlatmak kadar boş bişey yok durduk yere laf yetiştiriyorlar işleri güçleri yok tek olan sizin canınızın sıkılması
yok işte efenim erkek adam tayt giyermi tayt sadece bayanlara özel birşey diyorlar , varsayalım ki öyle
şurada bir soru işareti çakıyor aklımıza ;
eğer ki biz bu işi yapmazsak sevdiğimiz şeylerin peşinden koşmazsak kim yapacak
bisiklet sporcularına bakın hepsi yabancı türk çok azdır ben 3 sene öncesine kadar bisikleti sadece dağ bisikleti olarak biliyordum
pazar mantığı al bin git her yolda gidersin diyen bir satıcı var en başında
çokda fazla uzatmak istemiyorum çünkü doluyum bu konuda artık tek söyliyeceğim şey sanane dir.
diyicem ki afedersiniz ama sanane , sanane abi , bu benim hayatım bisiklete binmek sana göre boş bişey olabilir
bana göre tarifi olmayan bir zevk , nasıl bir sporcu insan spor yaparken zevk alıyorsa bende o bisikleti sürerken zevk alıyorum.
 

lealtad

Forum Bağımlısı
Kayıt
23 Aralık 2014
Mesaj
1.604
Tepki
1.597
Şehir
İstanbul
İsim
Hüseyin
Bisiklet
Diğer
Bence bu olayın temelinde yatan şey kıskanma ve özenme var. İnsanların nefretleri ve saldırıları genelde verdiği değer ile orantılı oluyor. Kendisinin yapmak isteyipte yapamadığı bişey olduğu zaman onu yapanlara karşı içten içe bi kıskanma ve yermeye çalışma olgusu oluşuyor. Bu kasıtlı bişey değil elbette.

Çoğu insan toplum baskısından dolayı bisiklete binemiyor, hali hazırda sürüyorsa taytla süremiyor, trafikte yahut yollarda kendi canı sıkılırken bir bisikletlinin şen şakrak gitmesine içerliyor. Bu şekilde sıralanır uzar gider.

Ama asıl konu kendi duvarlarını yıkamamanın verdiği duyguları dışa vurarak diğer insanların duvarlarını yıkmasına karışmak/eleştirmek.

Oturduğu mahallede bisiklet kullanan ama kendi çevresi olduğu için tayt giyemeyen biri vardı. ‘Başka yerlerde olsam, tanış olmasa giyerdim taytı sürerdim’ demişti bi keresinde. Buda en iyi örnek olurdu sanırım bu duruma..

Yapamadıklarımızı daha doğrusu yapmadıklarımızı yapabilenlere karşı cephe almak, onları yermek kendimize ‘neden denemiyorum’ demekten daha kolaydır belki de:)
 

JusTiMe

Siyah Bisiklet Delisi
Kayıt
13 Eylül 2016
Mesaj
1.433
Tepki
1.117
Yaş
34
Şehir
Akçaabat
İsim
emre
Bisiklet
Mosso
Kadının dediğini doğru bulmuyorum ama şöyle de düşünüyorum İnce hakkında, Cumhurbaşkanı adayı olarak böyle 1 şeyi söylemesi adamın Cumhurbaşkanı adayı değilde çocuk kandırıcısı olduğunu düşünürüm tamam bisiklete binme demiyoruz ama bisikletle gidip geleceğini söylemek salaklıkdır. Onun konumunda RTE böyle 1 şey mi yapıyor peki yok adam nerede nasıl hareket edileceğini biliyorda bunu yapıyor. O an ki durumu değerlendirip o bisiklete bindiğini eminim herkes kabul edecektir. Diğer yandan bu benim tahminim ama İncenin hedefi bisikletle gösteriş yapıp genç nüfusu etkilemeye çalışıp (ki aşırı çocuksal davranıştır kanımca) oy kazanmak...
 

mariokaldato

En yeniden bir önce kayit olan adam
Kayıt
1 Ağustos 2015
Mesaj
10.978
Tepki
34.466
Şehir
Bursa
İsim
Raşit Cumhur Çakın
Başlangıç
1980—81
Bisiklet
Merida
Bisiklet türü
Şehir - Tur
"Bisiklete binen adam degil cocuktur" anlaminda soylenmis bir soz sanirim. Keske herkes bizler gibi bu 2 tekerlekli alet ile cocukluguna tekrar dönebilse :(
 

mertznc

Daimi Üye
Kayıt
4 Haziran 2012
Mesaj
238
Tepki
471
Yaş
47
Şehir
izmir
Bisiklet
Ghost
İyiki kime söylendiğini gozardi edelim demişsin @Serkan Mıstınoğlu :) insanlar siyasete bağlamaya coktan hazır. Benim kanaatimce toplumda bisiklete binen adam değildir veya bisiklet bos insan işidir diye bir algı yok. Sadece kendi görüşünü desteklemek amaçlı nerden vuracağını şaşırmış bir kitle var. Kendi düşüncesi haklı çıksın da soz nereye gidiyormuş önemi yok. Motora binse “adam olsa motora binmez” ata binse “adam olsa ata binmez” diyebilirler. Alınmamıza gerek yok yani :)
 

hamlet2006

Cırbağa dedesi
Kayıt
14 Kasım 2017
Mesaj
7.164
Tepki
32.964
Yaş
41
Şehir
İzmir,Denizli
İsim
Süleyman
Başlangıç
1986—87
Bisiklet
Scott
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Bizim buralarda "Bisiklete binen boş insandır, adam değildir algísı pek yok."
Buralarda bisiklete binenin zenginin olması veya eğitimli olması durumunda bisiklete değil de bisiklete binene saygı duyulması ya da bisiklete binenin garipsenmesi gibi garip bir yaklaşım var."Bizim oralarda bir mühendis Ahmet Bey var: Parası pulu herşeyi var ama helal olsun adam her yere bisiklet ile gidiyor."
 

azmicndk

Üye
Kayıt
1 Ekim 2015
Mesaj
55
Tepki
66
Yaş
46
Şehir
ordu/ünye
İsim
azmi CNDK
Bisiklet
Diğer
@Serkan Mıstınoğlu insanın insana saygısı yok ki,bisiklet kullanana saygısı olsun.Cümleye bakar mısınız!Adam olsa,bisiklete binip gezmezdi.Karşımızda ki kim olursa olsun.Adam olsa cümlesi bence ağır bir cümle.
Bu algıda olan bir çok insan var çevremde.Bu yüzden umursamıyor ve hayallerimin peşinde koşuyorum
Forum arkadaşlarımın Bayramını kutluyorum
 

Çağdaş78

Forum Bağımlısı
Kayıt
8 Nisan 2016
Mesaj
2.317
Tepki
4.571
Yaş
45
Şehir
İZMİR
İsim
Çağdaş
Siyasete girmeden cevap verilemez. Köyde karakacana binerken , çeşitli ekonomik dalgaların kumsala attığı eşya gibi 60 sene önce şehire yığılan insanlar Ford ve Wolkswagen i gördü. Daha sonra tv de sinemada yine çeşitli tüketim eşyalarının içinde arabayı gördü ki gözüme sokulurcasina bu görüntülere maruz kaldı.
Dün cep telefonu ile kulağını kasırken sokaka ortasında bağıra bağıra, şimdi önüne bile bakmadan konuşmadan zombi gibi gidiyor.
Yanı toplumumuz etken değil edilgen olduğu için ve yeterli altyapı da eksik olunca ( sadece egitimden bahsetmiyorum, kanaatkarligin iyi ,kıskançlık ve gösterişin kötü olduğu eski hasletlerimizden de bahsediyorum...) sonuç bu oluyor. Sürekli dış dünyada üretilen mal ve hizmetlerin bilinçsizce peşinde sürükleniyoruz. Mantıksız bir tuketime ilaveten duygusunu da kaybetmiş bir tuketim var artık.
Dünyaya bizler de birşeyler katabilmiş olsaydık ,AMPER VOLT WATT GAUUS yerine bizim isimlerimiz olur , ayrıca bu üretilen mal ve hizmetlerin ADABINI ve standardını da biz belirlerdik.
Hele hele kalabalıkta yaşamakla şehirde yaşamanın aynı şey olmadığını farketmemiz lazım.
 
  • Beğen
Tepkiler: azmicndk

ahmet1914

Forum Bağımlısı
Kayıt
17 Mayıs 2018
Mesaj
600
Tepki
1.262
Yaş
35
Şehir
İstanbul
İsim
Ahmet Y
Başlangıç
2017—18
Bisiklet
Bisan
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Seksist(cinsiyetci)bir yaklaşım sergilemek istemiyorum ama erkekler olarak şanslıyız bile bence. En azından "O hanım olsa,evinin gadını olsa pisiklete binmez"demiyorlar.Bir bayan için ağır bir laf olabilir
Yerel bir belediyede çalışıyorum, bisikletle gidip geliyorum işe(Ramazan'da ara verdim,pazartesi devam inşallah) ilk zamanlar personeller garipsiyor, kendi arkadaşlarım bile gülüyordu,yav ne gereği var vs. Sonra o arkadaşlarım bisiklet aldı,hatta bisiklet sayfası açtılar. Sonra sayın başkan mesai sonrası bisiklet ile ilgili tüm personel ile toplantı yaptı,bizzat sunum yaptı.Bisiklet yolları yaptı, bisiklet turu düzenlendi. Şimdi binaların önünde bisikletleri kilitlemek için aparatlar koyuldu. Ve en sonunda oralara da bisikletler satın alındı ve personeller bir yere gittiğinde o bisikletleri kurum kartı ile teslim alıp istedikleri yere gidebiliyorlar. Ayrıca şeflere ,ayrıyetten bisikletler verildi ve zimmetlendi. Personeller hatta müdürler bisiklet almaya başladı(ben başlattım,benim sayemde,benden gördüler de oldu demiyorum,zira başkaları da var ciddi şekilde bisiklete binen) Demek ki tüm bu kişiler Arda Turan misali bir "ADAM"ki bu işe bu kadar önem veriliyor.
Artık yol bisikletine geçeceğim ,forma ve tayt ile geleceğim işe. Eskiden çok takardım insanların söylediklerini,moralim bozulurdu. Şimdi de belki gülecekler ilk başlarda ama umurumda olmaz,zaten güvenlikci abi sarı mayom diyor bana :komik::komik:
Sonuç olarak hiç moral bozmaya değmez,kimsenin adamlığını kimse yargılayamaz.Evet toplumda böyle bir anlayış var o inkar edilemez ama kararlı bir şekilde bindiğinizde onlar da alışacak. Herkese hayırlı ve huzurlu bayramlar dilerim
 

can onur

Forum Bağımlısı
Kayıt
2 Haziran 2012
Mesaj
1.052
Tepki
3.286
Yaş
48
Şehir
Ankara
İsim
Can Onur
Başlangıç
1982—83
Bisiklet
Cannondale
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@Serkan Mıstınoğlu Bisiklete çocuk biner, gariban biner, Ege köylerinde yaşlı köylü amcalar kahveye giderken biner vs... İnsanların böyle düşündüklerini bildiğimden, iş konuşması dahil, her ortama bisikletle, şortla ve tişörtle gidiyorum. Konuştuğum kişiler beni ciddiye alamıyorlar. Sonunda dayanamıyor soruyorlar, akılları sıra bir yerden konuya girmeye çalışıyorlar. Benzin fiyatları şöyle böyle di' mi? Ben de benzin fiyatlarıyla ilgilenmediğimi, takip etmediğimi söylüyorum. "E neden bisiklete biniyorsunuz o zaman" sorusu geliyor arkasından. "Fosil yakıt kullanıp çevreye zarar vermek istemiyorum" diyorum. Anlamıyorlar, kafayı yemiş herhalde, vah vah der gibi bakıyorlar. Bisiklete binmek, Avrupa'da medeniyet olarak algılanırken, bizim ülkemizdeki çoğu insan için çocuksu, gereksiz, adam olamamışlık olarak algılanıyor. Dolayısıyla bisiklete binen bir lideri kabul etmeleri çok zor bu insanların.
Dipnot: Çevreye zarar vermektense, başkaları gözünde adam olmamayı tercih ederim.
 

murat16

Aktif Üye
Kayıt
12 Mart 2006
Mesaj
150
Tepki
152
Yaş
57
Şehir
Çeşme İzmir
Bisiklet
Sedona
Fazla da ciddiye almamak gerek, çünkü tamamen politik bir söylemde bulunmuş hanımefendi. Eğer kendi savunduğu / oy verdiği lideri için bu cümleyi asla ve kat'a kullanmazdı diye düşünüyorum. O zaman bize de şunu söylemek düşer:
Kadın olsa sokakta rastladığı ve hiç tanımadığı bir kadın muhabirle kürtaj yapmazdı. :)
Bu arada, herkese mutlu, huzurlu bayramlar.
 
  • Beğen
Tepkiler: BugAdam

Semih Cavdar

Forum Bağımlısı
Kayıt
31 Ocak 2018
Mesaj
3.144
Tepki
7.014
Şehir
Sweet home
İsim
Semih
Başlangıç
1988—89
Bisiklet
BMC
Bisiklet türü
Yol bisikleti
@murat16
Otomatik kelime düzeltmenin azizliğine uğradınız sanırım. Kürtaj değil repörtaj olacaktı :)
 
  • Beğen
Tepkiler: berberci