Scudo Sports

Acısız kıllardan ve tüylerden nasıl arınıyorsunuz?

@Mücahit Kıvrak

Gençlik sporun bisikletçileri de onu kullanıyorumuş bacaklar için acaba bi zararı olurmu malum bölgeye :cool:

Scudo
Hamam otunun yakıcı bi özelliği var. 5 dk'dan daha fazla tutulmaması gerekiyor. Bu his uzun tutulduğu sürece hissediliyor. Kullanırken bu işe uygun eldiven kullanmak gerekiyor. Hamam otunu, bi kab içinde el kremlerindeki kıvama getirdikten sonra uygulanacak bölgeyi kaplayacak şekilde sürülüyor. Daha sonra (ortalama 5 dk) suyla yıkanıp, kurulanıyor. Ve jilet gibi alınmamış olmasıyla beraber temiz bi bacak elde edilebiliniyor. Ve şu asla unutulmasın, etkisi kişiden kişiye değişiyor. Kimisinde mükemmel bi sonuç alınırken kimisinde olumsuz durumlar ortaya çıkabiliyor. Ve şu da var, lağıma benzer çok kötü bi kokusu varmış.

Ben de araştırdım, Mücahit' in dediği gibi hassas ciltlerde reaksiyon ağrılı- acılı olabiliyormuş, bunun yanında tahriş de edebiliyormuş. Tüy dökücü kremlerin etken maddesinin bu olduğu söyleniyor. Deneyeceğim sanırım :)

valla konu biraz kıldan tüğden:) ,o yüzden çok okumadım ama ,size tek cevap vereyim ,siz ne olursa olsun acısız bir güzellik gördünüzmü?güzel olana sahip olmak ve elinde tutmak zordur,bu ne olursa olsun,her güzel şeyin bir bedeli var,başarının ,güzel bir kadının veya erkeğin,güzel bir şey yemenin,güzel bir bisikletin ....listeye siz ekliyebilirsiniz.

@ilkay çağda

belki sizin açısnızda bakamadım ama,konun kimseye zararı olmadığını düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Mücahit Kıvrak
ilkay bey konu sizi neden rahatsız ediyoru burda aynı dertten muzdarip olan çok kişi var bizde çözüm arıyoruz bu sizi rahatsız ettiyse konuya girmessiniz olur biter ;)

Bazı bisikletçiler bacak kıllarını traş ediyor, triatlon yapan bisikletçiler var onlar da yüzerken sürtünmeyi minimize etmek adına ciltlerindeki kılları alıyorlar. Sadece bisiklet değil belki estetik açıdan da bir sporcu kıllarından tüylerinden kurtulmak istiyor olabilir. Konuya bu açıdan bakmanız sizi biraz rahatlatabilir İlkay Bey, lütfen biraz saygı ve üsluba özen.
Saygılar

çok iyi bir konuya değinmişsiniz :D bence bütün bisikletciler almalı bacak kıllarını. ilk önce bi kac defa sir ağda yaptım. :D ama çiçek gibi oluyo bacaklar. :D sonra baktım azlma yok aksıne gür cıkıyor. snra gittim. hiç utanmadan çekinmeden kendine avon dan epilasyon aleti aldım. sımdı onu kullanıorum acı içinde ve sonrasında mutluyum :D

Arkadaşlar profesyonel anlamda bir sporla uğraşmıyorsanız bacak kıllarınızı almanıza gerek yok. Hem zaten komik kaçar biraz. Düşünün kilolu bir vücut, göbek falan. Bacak kıllarınızı alıyorsunuz. Komik olur yani. Hobi için yapılan sporlarda bu gereksizdir. Bunlar benim tavsiyelerim. Ama illa alıcam diyorsanız tüy dökücülerle başlayın. Jilet denemeyin. Ben futbolcu oldugum icin alıyorum. Depitak kullanıyorum tavsiyedir.

ben de ilk defa geçen makine ile aldım. aslıdna almak pek istemiyorum ama kıllar kıvırcık ve uzun olunca bacak etrafında ekstra bi katman gibi görünüyorlar. çirkin oluyor. :)

Hangisinde karar kılacağıma, karar veremedim. Lapidak vb. Tüy dökücüler(ilerisi için vücut içinde kimyasal) , ağda (büyük acı) , hamam otu (unutamayacağınız koku)...

Ben hamam otu tozunu denedim.. Kokuya katlanılabilir bence.. Üç hafta oldu çok az bi değişme var. Zaten çoğu kişinin amacı görüntüdür. Bu yüzden sallanmıcak derecede kısaltıldığında bi sorun kalmaz beni uzun süre idare edeceğini düşünüyorum bu şekilde.. Hamam otundan önce ağda da yaparsınız tamam...

Sir ağdanın farkını öğrenebilir miyim?

@Selim Çam kardeş benim güzel bir traş makinam var onunla alıyorum hep ağrı falan da yok sıfır alıyorum markasıda babylıss suyun altındada sarjsız kullanılıyor bence dene

• Beğen
Tepkiler: trabzonlu ozan
:D
Madem hortlatan hortlatmış. Bir katkımız olsun.
(link)
Ben bunu kullanıyorum.

Yeni konu açıp konu çöplüğü oluşturmak yerine hortlatmak gayet normal bir durum, bende tüy dökücü krem düşünüyorum tavsiyesi ve/veya tecrübesi olan var mı?

Philips lumea IPL. Fotoepilasyon ile ağdaya yakın bir sonuc alıyorsunuz. Her türlü jiletten iyi. Ben sırtı ve omuzları alıyorum. Gayet işe yarıyor. Bacaklarda denemedim. Ama kolda denediğimiz yerde 20 gündür kıl cıkmadı. Tavsiye ederim.

@kutlucan Tüy dökücü krem, jiletten hiç farkı yok, kazık gibi çıkıyor kıllar,sakala dönüyor, Epilasyon aleti ise çok acılı,ağdadan fazla acıtıyor. En iyisi ağda onda da acı var ama uzun süre çıkmıyor ve çıkarken kazık gibi olmuyor daha yumuşak oluyor.Fakat yapması zor ve zahmetli. En garantisi lazer epilasyon, benim bacaklarda kıl değil orman olduğu için mecbur alıyorum. Ben ise yakında Philips Lumea ev epilasyon aletinden almayı düşünüyorum,bu konuda aşırı sorunluyum diyebilirim. Seyrek olanlar almasa da olur ama bende çok fazla.

Arkadaşlar kötü görüntü sebebiyle mi alınıyor kıllar? Çok ciddi yarışlarda rüzgar etkisi var mıdır? Bir de son olarak örneğin ben almıyorum, bacağımda kılla bisiklet sürdüğümde diğer bisikletçilerin gözünde çok kötü bir görüntü mü veriyorum? Son olarak bacaktaki kılların alınmaya başlaması zamanla daha da mı gür çıkmasına sebep oluyor? Bunun için bir yöntem önlem var mıdır?

Ekleme de yapmam lazım, Asla ima, gönderme, küçümseme amaçlı yazmıyorum, gerçekte öğrenmek istiyorum.

Geri