Scudo Sports

Acısız kıllardan ve tüylerden nasıl arınıyorsunuz?

Scudo
Tuylerin alinmasinin kesinlikle onemli derecede bisiklette performansa etkisini bizzat test etmis olanlardan biriyim..Ama bu bazilariniza gore psikolojik olarak denilebilir ama kesinlikle psikolojik degil...Cunku derinin nefes alabilmesi icin kilsiz olmasi gerekiyo ve bu da bisiklette performans anlamina gelir ayrica tuylerinizi aldiginizda eskisi kadar terlemeyeceksiniz bunu farkedeceksinizdir..

Arkadaşlar bu kıl ve tüylerden arınma yöntemlerini bu ara epey bir araştırdım. Jilet ile almayı sağlıklı bulmuyorum. Sonuçta kıl köklerini dahada azdırıyor. Tüy dökücü kremlerde döküyor ama hiçbir şekilde azaltmıyor. Ayrıca bazı bünyelerde ters tepki verip kılların saç gibi çıkmasına neden oluyor :D Aman dikkat! En temiz yöntem bence: Ağda veya epilasyon sonrası tüy azaltıcı & yok edici kremler. Ben Bioder kullanıyorum ve üründen memnunum. Karınca Yumurtası Yağı'nıda çok duydum ama Bioder'i çevremde kullanıp olumlu sonuçlar alan çok kişi olduğundan Bioder'i tercih ettim.

Bioder'i uygulamadan önce bölgeyi ağda veya epilasyon ile temizlemek şart. (Daha hızlı ve kesin sonuç alınabilmesi için) Bu yöntemlerde çok acıtıyor. Özellikle hassas bölgelerde. Geçenlerde arkadaşım bir ürün tavsiye etti. Adı, Emla. Eczanelerde 27 TLe satılıyor. Ancak doktora yazdırdığınızda 2-3 TL ödeyerek satın alabiliyorsunuz. Bu ürünü ağda yapılacak bölgeye 1 - 1.5 saat önceden uyguluyorsunuz. Streç film ile hava almayacak şekilde sarıyorsunuz bölgeyi. Daha sonra kremi sürdüğünüz bölge uyuşuyor (lokal anestezi mantığı) Sonra istediğiniz gibi ağda veya epilasyonla istenmeyen kıl ve tüyleri çekip çekip alabilirsiniz, acısız! :D

Gidiyorum bayan kuaförüme veriyorum 10 lira 10 dk.ya parlamış bir şekilde çıkıyorum =)
Ama pek acımadığı söylenemez .

@Murat Çiftci

Aslında çok mantıklı, ancak bayan kuaförleri erkekleri her zaman kabul etmeyebilirler sanırım? Murat sizin tanıdık falan mı bu yer yoksa herhangi bir yere gidip yapılabiliyor mu? 10 lira için evde çekilen rezilliğe değmez valla ağdalarla falan.

Tüm mesajları okumaya fırsatım olmadı. Biyerlerde bir arkadaş önermiş olabilir. Vücut kıllarım için geçenlerde "Hamam otu" diğer adı "Zırnık" :) diye tabir edilen bir toz kullanmıştım. Aktardan poşetini 2-3TL ye bulabiliyorsunuz. Cıvık çamur kıvamına gelene kadar su ile karıştırıyorsunuz, kıllı bölgenin üzerine sürüyor, maksimum 5dk kadar bekletip su ile yıkıyorsunuz. Kıllardan eser dahi kalmıyor :) Her iki bacağıma da uygulamam sadece birkaç dk.mı almıştı çok hızlı ve etiki bir yöntem.

Kıl/kas gelişimine gelince zamanında teki 76cm gelen bacaklarımı kılları ile barışık bir şekilde geliştirmiştim :) Sadece müsabakalarından önce ağda yaptırırdım. Vücut geliştirme bir şov sporu olduğu için kılların alınması gerekiyor. Aksi halde hakemler müsade etmiyor zaten. Bisiklet ve futbol gibi sporlarda ise öncelikli neden pansuman kolaylığıdır ve ardından psiklojik olarak sporcunun kendisini iyi hissetmesi gelir. Çok sık kaza yapmıyorsanız veya kıllarınız ile barışıksanız bırakın yerinde kalsınlar :)

Kıllar kas yapmasına engel değildir..Arkadaşlarn dediği gibi futbolcular,koşucular gibi ayaklarını çok kullanan sporcuların bacak kıllarının dökülmesinin nedeni kasların çok gelişmiş olmasıdır..Bodyciler filan ise kıllarını alırlar çünkü göğüs filan daha estetik ve gölgeli görünür kıl yokken..Kıl varken o görüntü elde edilemiyor..

Benim kendi düşüncem ve bilim adamlarının söyledikleri şudur ki vücudun bütün ısı sistemini kıllar sağlıyor..Zaten kıllar lazım olmasa Allah yaratmazdı..O işe yaramaz denilen koltuk altı kılları bile terlemede çok etkili..Bunu terleyemeyen bir insan anlar..Yada ısınmak isteyip ısınamayan..

Son olarakta erkek adam kılsız olmaz :D

Yararları ile zararlarını karşılaştırmak lazım..Yazdığınız yararları hiç elle tutulur birşey değil yok masajda kolaylık olması yok kasların gösterilmesi..Bisikletçi adamın bacak gösterisi ile ne işi var..Bacak şovu için body kursuna yazılın..Bacak şovu yapmak isteyen arkadaşları pistlerde görelim ;) bacak kası olan değil finişi önce gören kazanır..Aranızda benim kadar yaralanan yoktur..Kickboksçuyum ve yıllardır yapıyorum..ne ayaklarım ne kollarım kaldı yara almayan..hemde öyle böyle değil açılıyor resmen..yarık dolu heryerim..hiçte zorluk yaşamadım pansumanda..bence kılları aldırmanın yararları ile zararlarını bir kefeye koymak lazım..İşi olmayan şeyi Allah yaratmaz.. he dersiniz ki ben hava yapmayı seviyorum tamam o zaman..başka şeylerin altında söylemeyin yararları..selametle...

Dipnot: Diğer sayfaları okudum ;) zaten onlara ithafen yazıyorum..

Hakan hocam evet benim tanıdığım bayan kuaförü var ona yaptırıyorum.O da pek müşterinin olmadığı zamanlar =)

• Beğen
Tepkiler: Hakan Yazman
@Mehmet Akif MALKOÇ

Yahu bu forumda pek çok şey duyuyorum ama bu kadarına pes diyorum :) Hangi arkadaşlar diyor bunu ? Bacak kasları çok gelişmiş bir bisikletçiyi belki çevrende bulamayabilirsin ama futbolcu birini yada bir bodyci yi bulabilirsin.. Sizin oralarda bir body salonu ve içerde ise madalyalı profosyonel bir bodyci vardır illaki. Git sor bakalım işin aslı neymiş. Sonrasında duyduklarını bizimle paylaşırsın umarım.

@Güney Tuncer

Çanakkale'de milli antrenör tarafından bizzat duydum bunu.(bisiklet değil başka branş.Yanlış anlaşılma olmasın)
Kas dokusu gelişmiş olanlarda kıl kökü pek tutunamazmış ve bu yüzden de çıkmaz demişti bana.Kıl köklerinin yağlardan beslendiğini bu yüzden kaslı bölgelerde pek olmazmış.Ne kadar doğru bilemem.Sadece duyduğumu yazıyorum.
Ama şu da bir gerçek ne kaslı olupta kıllı insanlar gördüm.;)

• Beğen
Tepkiler: nükleer kedi
@Güney Tuncer

Ben de duymuştum, sanırım forumda, güya çok kaslı olunca kıl tutunacak yer bulamayıp dökülüyormuş :) pek anlam veremediydim, çok mantıklı gelmedi. Ama şöyle bir şey olabilir, kaslı bölgeler daha çıkıntılı olduğu için elbiseye çok sürten yerlerinde kıllar dökülebiliyor.

Bütün sayfaları okudum. Bazı yerlerde gülmekten ölsemde , epeyce yararlı şey öğrendim :). Bence yarışlara katılmıyorsanız o kadar da gereği yok. Ama sırtta kıl varsa kesinlikle alınmalı plajda filan baya kötü oluyor :D. Açıkcası sporcu harici bacak kıllarını güzel gözüksün diye alan erkek , gözümde pek hoş bir yerde durmuyor :).

ozellikle kirsal bolgeleri gezen bir bisikletci olarak, killarimi alirsam bu bolgelerde nasil karsilanirim sizce? almakta tereddut ettigim nokta burasi acikcasi...

tüy dökücü kremler çok zararlıymış ve cilt kanseri yapıyomuş,kulakdan dolma bir hurafe ama doğru olabilir.

Burakcan kardeşim sen hiç deneme istersen ,çok hoş yA:)

Geri