Scudo Sports

Acill ! Tavsiye yol bisikleti

@Kuzey Ege bugün tüm ankaradaki bayileri arayıp sordum hiçbirinin elinde kalmamış getirebilriz diyolar ama ben almak istiyorum artık

Scudo
Firmalar ile iletisime gecip hangi bayinin elinde oldugunu ogrenebilirsin

@ahmet çekmegeli

@ahmet çekmegeli Bütçeniz var diye hepsini harcamak zorunda mısınız? Aynı komponentlere sahip başka bir bisiklete sırf bütçe var diye neden daha fazla para ödemek istiyorsunuz? Gerçekten çok ilginç.

Anladığım kadarıyla bisiklet alırken aklın daha iyi donanımlı bisikletlere kaymaması mümkün değil. Aldıktan sonra da beyinde aynı karıncalanma sık sık hissedilmekte.
Bisikleti alırken ilk düşündüğüm şey hafifliğiydi. Çünkü her bindiğimde 3 kat indirip geri eve taşımalıydım. (Hırsızların gazabına uğramasa bile dışarıda bırakılan bisikletler Adana-Mersin'in neminden kısa sürede düzen tutmaz oluyor.) Sonra uzun bir tura dayanıp dayanamayacağına baktım. (Arkaya bir sele yerleştirebilir miyim? Lastik boyunu kış şartları için biraz daha genişletmem sorun olur mu?) En son olarak da kırılan dökülen parçaları olursa yenilerini almam ne kadar pahalıya patlar ve kim tamir edebilir sorularının yanıtlarını aradım.
Sabrımın sınırlarını zorlayarak mağaza mağaza dolaştım. Bazı mağazalarda satıcının yaklaşımından hoşlanmadığım için sadece onun sattığı markaları zorunlu olarak eledim. Bir kısmını da beyaz eşyadan mobilyaya her şeyi satan bir mağazada satıldıkları için elemek zorunda kaldım. (Aldım, eve götürdüm diyelim, tıngırdamaya başlarsa kimle muhatap olacaktım?)
Fiyatı çok düşük olduğu için bana oyuncak gibi görünen 300 serisi vardı Decathlon'da. Kendime en rahat olan bedenini seçtim. Sele ayarını yaptım, mağaza içinde sürüp denedim, frenlerini test ettim. Sele takılacak delikleri var mı diye kontrol ettim, eve dönüp bir hafta internette araştırdım kısa turlarda kullanan var mı, lastik ebatlarını değiştirmek mümkün mü diye. Almaya karar verdikten sonra da ön ve arka jantları takıp çıkardım, jant ağırlıklarını kabaca kontrol ettim. Kimse de gık demedi mağazada. Hatta sökme takma işlerine yardım da ettiler.
Bisiklet iyi bir yol bisikletine göre elbette daha ağırdı ama ben de kendi boyumdaki bir çok insana göre daha ağırdım. Yarışmak gibi bir derdim yoktu, bisiklete binip komşu çatlatacak değildim. Haftada 100-150 km gidip yılda 1-2 kere de 3-5 günlük turlarda beni rezil etmemesi yeterliydi. Aldım. Çok da memnun oldum, iyi ki almışım. Daha iyi modellere bakmıyor muyum? Bakıyorum. Ama o zaman daha iyi ya da pahalı bir model alsam da şimdi daha pahalılarına bakıyor olacaktım, bir şey değişmeyecekti.
Ucuz bisiklet iyidir demiyorum yanlış anlaşılmasın. Ama denemeden, üzerine binip test etmeden özellikle yol bisikleti alınmasına karşıyım. Bisikletten para kazanan mağazaların örnek 1-2 bedeni mağazalarında teşhir edip hiç denetmeden ellerindeki bisikleti kakalamaya çalışmalarına karşıyım. Kimi zaman fabrikada bile olmayan bedeni satmalarına karşıyım. Hatta o kafa yapısının bisiklet üzerinden para kazanmasına da karşıyım. Satıcıların yanlış kişiler oluşu alıcıların doğru bisikletlere ulaşmalarını engelliyor Türkiye'de. Çoğu zaman bulunmayan bir mala saldıran kalabalıklar gibi hareket ediyoruz özellikle de ilk bisikletimizi alırken.
Keşke alıcı olduğumuzu unutmasak, bisikletçiler de satıcı olmanın ne olduğunu bir kere daha düşünseler...

(link) (GEOTECH BELGİUM 4.0 ) seçtiklerinin içinde ben olsam bunu tercih ederdim. Ama eğer bu bütçenin üstüne çıkamıyorsanız bence şehir bisikleti almanız daha mantıklı. 2500 TL'ye kadar çıkabilirseniz bisikletçilerden gidip bakın ve pazarlık yapın 3000 üstündeki bisikletleri 2500 civarında alabilirsiniz.

Herkese merhaba banada yol bisikleti lazım 2.el alıcam 400tl kadar bütçem var. Bu ikisi arasından hangisini tercih etmeliyim ve değermi bu fiyata? (link)
(link)

Geri