bol bisikletli günler arkadaşlar sormak istediğim bir konu var bunu yeni bisiklet alacak diğer form üyeleride düşünüyor olabilir sorum şu bisiklet için seçtiğimiz modeli almalımı yoksa 2015 i beklemelimi alım için şimdiden cevaplayan arkadaşlara teşekkürler.
Bu hangi modeli seçtiğinize göre değişir. Çoğu zaman bir yıldan bir sonrakine sadece rengi/boyası değişiyor; ancak bazen bisikletin kadrosunda veya donanımında ciddi değişiklikler olabiliyor. Mesela XTR setli bir dağ bisikleti veya 105 setli bir yol bisikleti alacaksanız 2015'i bekleyip yeni çıkanlardan almanızda fayda var. Keza Specialized Tarmac alacaksanız 2014 model SL4 yerine 2015 yeni Tarmac alabilirsiniz. Öte yandan, eski modeller ciddi indirimlere girebiliyorlar, ihtiyacınızı karşılayacaksa güzel bir indirimle eski modeli almak da iyi bir tercih olacaktır.
Durum aynen yukarıda yazıldığı gibi. Hiç fark olmaz eskiler de çok iyi demek gerçekçi değil. Genelde görsel tasarımları değişir ama bazen önemli değişikler de olabiliyor. 2014 yol bisikletlerinde 105 setler 10'lu sistem ama 2015 modellerde setler yenilendi ve 11'li oldu mesela. Daha önce 8'li Acera 9'luya çıkarıldığında, 9'lu Deore 10'luya çıkarıldığında da yeni model bisiklet alanlar yeni tasarım bir set sahibi olmuştu. Veya kadro tasarımı da değişebiliyor. Sadece görsel değil, yapısal geliştirmelerden bahsediyorum. Yıl ortası olsa beklenmez denebilir ama yılın son dönemi gelmişken 2015 modelleri görüp ona göre karar vermek daha mantıklı bence. Zaten piyasaya çıkmaya başladılar bile. Bazen sadece renk tasarımı olarak bile çok daha hoşunuza gidecek bir değişiklik olabiliyor. Satın alacak kişi için önemli ve tercih edilebilir bir fark yoksa önceki modeller alınabilir.
1-2ay daha bekleyip, sezonun kapanmasını müteakiben, aklınızda birkaç model belirleyip, en uygun fiyatı veren bir yerden almanızı tavsiye ederim ama doviz kurları artarsa evdeki hesap çarşıya uymayabilir.
1 ay önce 2010 merida aldım Hfs 3000 canavar maaşallah tabi üzerinde xtr fren seti falan var 2013 merida kadrolarından daha hoş bence. Zaten bana göre sıfır bisiklet almaktansa toplamak veya toplattırmak daha mantıklı seçimmiş gibi geliyor.