Scudo Sports

Acil Yardım Zincir Sıkışması

Kerem Mercan

Daimi Üye
Tepki
62
Kadro Kron XC4000 2010 Model Aynakol Shımano FCM-151 8li sistem de sorun yaratıyor acaba ön attırıcıdan kaynaklı olabilir mi çünkü ön attarıcım 18 vitesten kalma Shımano Sıs bakımı yapıp yağlamama rağmen yine de sıkışıyor aynakolun en ufak dişlisi kadroya çok yakın acaba zincirin sıkışma sebebi nedir yardımcı olursanız çok sevinirim tüm bisikletforum arkadaşlarına şimdiden teşekkürler...

Scudo
kimse bu sorunu yaşamadı sanırım bu güne kadar cevap veren olmamış :S

Yazdıklarınızdan hiçbir şey anlaşılmıyor.Zincir nereye hangi durumlarda sıkışıyor.hem daha detaylı anlatırsanız hemde resim eklerseniz cok cabuk ve doğru yardım alırsınız.

@Kerem Mercan

@Kerem Mercan

Selam Kerem,
Ön aktarıcının yatay sınır ayarı doğru yapılmamış.

Ön aktarıcının üstünde 2 adet ufak vida bulunur. Bu vidalar; yatay olarak küçük ve büyük vites geçişlerine sınırlama getirir. Biraz hassas bir durumdur, bazen tek seferde sorun çözülmeyebilir. Ön vites ayarında bir sorun var ise; zincir kadro kısmına düşebilir veya aynakoldan dışarıya atabilir.

Aslında biraz deneyim ile vida ayarlarını sende yapabilirsin, fakat ayarları iyice bozmak gibi bir riskde var. Youtube'da bu konuda bir çok video var onları dikkatlice inceleyin/izleyin.

Şimdilik bu sorunu düzeltmek için, işini doğru yapan bir bisiklet ustasından rica etmendir. Zaman içinde ögrendikçe kendinde ayarları yapabilirsin.

Not: vites kablo ve telin nizami ayarda olduğunu varsayıyorum.

@Yılmaz Uyar

öncelikle teşekkür ederim sizin de dediğiniz gibi ön vites ayarı sorunuydu ilk aklıma gelen ve ön vites ayarlı olmasına rağmen sorun aynı şimdi ön attırıcı olarak 8li uyumlu sram 3.0 blow clamp siparişi verdim onu taktıktan sonra tekrar ayarlama yapıp aynı sorun oluyormu diye bakıcam

@ferhat köse

ayna kolun en küçük dişlisi ile kadronun aynakol arkasından arka kadro kulağına kadar uzanan uzun ince aluminyum boru arasın da sıkışıyor zincir ve düşük viteslere geçmek istediğim zamanlar da sıkışıyor...

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Acar
Mümkünse elinizden geldiği kadar cümleleriniz arasına en az 1 nokta koyunda biz cümlelerini buğdayın içinde arpa arar gibi bakmayalım..!!! Bende unutuyorum ara sıra ama yazdıktan sonra bir kez daha okuyorum.;)

@Mustafa Acar

anladım sorun noktalarda yenisini nerden alsam peki zincir sıkışmasını giderir mi ?.. Mümkünse konuyu kirletip kuru kalabalık yapmayalım...

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Acar
@Kerem Mercan

Zaten kirletmişsin, hatta öldürmüşsün..:S Ayıbını savunanda bir ayrı oluyor.:S:S

@ilkay çağda

tabi fırsat bulduğum taktir de ekliyeceğim... Lütfen noktalama işaretlerine de dikkat edelim sonra hocalarımız kızıyor :D

ön vitesi en küçük dişliye al. sonra da ön attırıcının solundaki vidayı sıkmaya başla, attırıcının yavaş yavaş sağa gittiğini göreceksin. zincir attırıcının boşluğunda ortalanınca da vidayı sıkmayı bırak. hepsi bu kadar. sonra kontrol et.
ek olarak: işlemi yaptıktan sonra vites halatını kontrol et, eğer fazla bi gevşeklik varsa halatı gerginleştir. sonra tekrar kontrol et.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Mercan
@Mehmet Ergene

teşekkür ederim bunu siparişini verdiğim attırıcı geldikten sonra montajını yaparken denicem :) sorun attırıcıdan kaynaklı olabilir düşüncesi ile yeni bir tane aldım

Anladigim kadariyla anlatmaya calistiginiz durum zincirin aynakolun icine yani orta gobegin uzerine dusmesim kimi zamanda kadro ile lastik arasina sikismasi. On aktaricinin ayar problemi nedeniyle zinciri iceri cekiyor olabilir.

Fakat on aktaricinin ayari yapilmis dahi olsa, zincir dusmesi ozellikle dag bisikletinde arazi kosullarinin verdigi titresimle zaman zaman olabiliyor. Bu olasiligi minimuma indirmek icin bircok kisi "Chainguide" ya da "Chain Keeper" diye tabir edilen parcalari kullaniyor.
Butun bunlar bir yana, tabi eger bu durumla cok sik karsilasiyorsaniz, zinciriniz gerektiginden uzun olabilir, ya da arka aktariciniz eski ise gerekli yaylanma (zincirin boslugunu alma) gorevini iyi yapamiyor olabilir.

• Beğen
Tepkiler: Kerem Mercan
Geri