Scudo Sports

acil yardım yeni teker biçimsiz dönüyor.

Tepki
8
Bisiklet
b'Twin
triban 3 bisikletimin jantında sorun olduğu için 2. el jant aldım.

bnm orjinal jant 622 13 ,lastik 700 23 Fotoğraf bulunamadı.

aldığım jant 622 15.5. lastik aynı ondan çıkartıp ona taktım. Fotoğraf bulunamadı.

sorum şu : lastiği takıp tekeri çevirdim jant normal fakat lastik kısmında saçma bi hareketlilik var bombeli gibi filan . acaba lastik jant uyumu ile alakalı nir sıkıntı mı? yoksa iç lastikte fılanmı sıkıntı vardır .yada ustune binip biraz yol yapınca düzelirmi

videosunuda eklicem

Scudo
iç lastiktendir
kaliteli bir iç lastik tak ve düzgün şişir

Dış lastiği çembere tam oturmadığın bir yer olabilir ve iç lastik orada havayı bastığında bombe yapabilir.Çemberin etrafını göz ve elinle yokla.

@volkan Öz

evet haklısınız tam olarak oturmadığı bir nokta var. şu şekilde , o noktada dış lastiğin tel kısımları jantın iç yüzüne değmiyor. nasıl olabilir böyle birşey anlamadım , ne yapdıysam olmadı, iç lastiği değiştirecem bakalım ne olacak

Benim önceki bisiklette de vardı öyle bir sorun sorun hallolmadan pek sürme derim ben sürmüştüm ve gittikçe bozuldu jantlar akor ettirmiştim hatta

@ali yildirim06

İç lastiği değiştirmek zorunda değilsin, sadece dikkatlice yeniden takmayı dene. Genelde subapa yakın yerde olur bu olay.
Tavsiyem, iç lastiğe azıcık hava vur, tamamen boşta olmasın, o vaziyette takması daha kolay olur.

Dış lastik yanaklarını, su fazla olmak şartıyla sıvı sabunla karıştırıp sürün ve o şekilde lastiği şişirmeyi deneyin.

@Raşit S
iç lastiktende bir cacık olmadı galiba asıl sorunu buldum şu aşaağıdaki tabloya göre zaten benm 700 23 teker 622 15.5 janta uyumlu değilmiş. 15 olsa kurtaracak ama olmadı demekki
http://i118.photobucket.com/albums/o110/dylanji/untitled-2.jpg
onuda şurdan anladım
622 15,5 jantta takınca; janta en yakın çizgi şu şekilde oluyor. (sağdan sola janta en yakın çizgi jantın az üzerinden giderken belirli noktada jantın altına giriyor sonra ileride tekrar çıkıyor.)Fotoğraf bulunamadı.
http://i.imgur.com/nhfSVh5.jpg
-----
622 13 janta takınca herşey sorunsuz;
Fotoğraf bulunamadı.
yorumlarınızı bekliyorum benim fikrim jant uyumsuz tekere. eğer öyleyse aldığım kişiye geri vereceğim jantları. çünkü kendisi 700x23 tekerde sorunsuz olduğunu söylemişti

Yeni lastik veya yeni jantlar ile yaşadığınız olayın olması normal..
1-2 üstteki yorumda denildiği gibi sıvı sabun kullanırsanız sorununuz çözülecektir.
Hatta şişirdikten sonra jantı yerde 1-2 kere zıplatırsanız o da yardımcı olur.

@Edip Dinçer
tamam birde öyle deneyelim
peki hocam 15,5 janta 23 teker oluyormu . bilginiz varmı daha önce denedinizmi bunu(yanlış anlamayın bilmediimden soruyorum). çünkü tabloya göre sıkıntı olması normal gözüküyor.

Aslında olması gereken odur. Fakat o tablonun altında şöyle bir not da yazmaktadır;
"Note: This chart may err a bit on the side of caution. Many cyclists exceed the recommended widths with no problem."
"Not: Bu tablo, dikkatli olmak kaydıyla, sınırlar dışına çıkabilir. Birçok bisikletli tavsiye edilen genişlikleri sorunsuz bir şekilde aşmaktadır."

(link)

@Edip Dinçer

evet tabloyu ordan bulmusdum ama altını hiç okumadım :) yarın deneriz artık.
tesekkür ederim

sorun çözüldü tammdır.

dış yanakları sabunladım yine olmadı .jantı kaldırıp kaldırp sağa sola kaydıracak şekilde yere vurdum :). (o resimde gösterdiğim çizginin jantın içinde kaldığı yerleri dışarı çıkarmak için) sonra çizgiler gözükür hale geldi , deneme sürüşünüde yaptım sorun yok. herkese iyi bayramlar

Geri