Scudo Sports

Acil yardım değil mantıklı yardım :)

tabi bu 2012 modelmiş; acaba 2013'le aralarındaki fark ne ?

Scudo
sedona ve salcanoya isimleri yüzünden sıcak bakmıyordum ama her 2 markada güzel ama tabiki onlardada sorunlu modeller var genelde kronun dağ bisikleti modellerinde bir sıkıntı vardı eğer düzeldi ise sıkıntı yok ama ben düne kadar bianchide kullanan birisi idim onuda kötülediler ama öyle bianchiler'de varki bazı modeller ve markalarda onun yanına yaklaşamaz.sedona istanbul bir arkadaşımda var ve evet çok güzel bir sürüşü var ve sağlam aynı zamanda şık siz bilirsinizalırsanız zararlı çıkmazsınız.

@oguzhan kadıoglu

Konu başlığını açan kişinin nerede süreceğini bile bilmiyorsunuz. Yediden yetmişe herkese mtb veya hybrid önermeyi bırakın artık.

Sizin o arazi dediğiniz yerler toprak yol. O yollarda sabit maşa ile çok rahahat yol alınır.

Bu usluba sahip biriyle konuşabilmem mümkün değil.

Bisiklet arayışı içerisinde olan arkadaşa da şans diliyorum. Umarım doğru bisikleti seçer.

SEDONA İSTANBUL 2012: 1422 tl

Model : 2012
Kadro : AL-6061
Maşa : PL-316-A0353
Arka Vites : RD-4600-GS
Ön Vites : FD-4603-B
Vites Kolları : SL-4603-RL
Fren : BR-M432
Zincir : CN-4601
Ayna Kol : FC-4603 175MM 30-39-50
Orta Mil : SM-BB4600
Pedal : WELLGO C27
Jantlar : TUGHRA DH40 700C/23 28" 32H BEYAZ
Lastikler : SCHWALBE DURANO 700*32 SİYAH
Furş : NECO H146
Sele Borusu : TUGHRA SM-9000 SİY/BEY/KIR 31.6MM
Sele : SELLE ITALYA QBIK BEYAZ
Gidon : TUGHRA SM-AL190-TP SİY/BEY/KIR
Gidon Boğazı : TUGHRA SM-A92-8 SİY/BEY/KIR
Arka göbek : HB-4600 32H
Jant Telleri : SİYAH 290-292
Ön göbek : HB-4600 32H

SEDONA İSTANBUL 2013 1700-1800 tl arası

*KADRO 28; 6061 ALM
*MASA 7005 ALM RİGİT FORK
*JANT İSTANBUL SPECİAL
*LASTIK SCHWALBE DURANO
*AYNA KOL SHIMANO TİAGRA FC-4603-30/39/50
*ARKA VITES SHIMANO TİAGRA RD-4600
*ÖN VITES SHIMANO TİAGRA FD-4603
*RUBLE SHIMANO TİAGRA 12/30
*VITES KOLU SHIMANO TİAGRA SL 4603-R
*FREN KOLU .....
*FREN TAKIMI SHIMANO 432
*ZINCIR SHIMANO CN-4601
*GIDON İSTANBUL SPECİAL
*GIDON BOGAZI İSTANBUL SPECİAL
*FURÇ TAKIMI Neco 146
*SELE BORUSU İSTANBUL SPECİAL
*SELE SELLE İTALİA Q-BIK

bir değerlendirimsnz :D

İçimdeki canavarı bir durdurabilsem bende bir Sedona İstanbul almak isityorum :)

@FATIHERDİNÇ,

Mantıken canavarı durdurmadığınız zaman, almak zorunda hissetmeniz gerekmiyor mu ? :D

öncelikle araba yerine daha çevreci, daha sağlıklı bir ulaşım aracı olarak bisikleti tercih ettiğiniz için sizi tebrik ederim. Bisikletin özellikle kısa mesafeli şehir içi kullanımda sağladığı avantajlar yadsınamaz. Bisiklet ülkemiz içinde geleceğin ulaşım aracı olmaya aday. Siz hiç korkmayın bisiklet kullanmanın verdiği sağlıklı yaşam ile 5 tane bile çocuk yaparsınız.
Bende işyeri için bisikleti ulaşım aracı olarak kullanıyorum. Böylece zaman kısıtlılığı nedeniyle vakit ayıramadığım sporuda her gün düzenli olarak yapmış oluyorum .
Onlarca marka ve model arasından size önerebileceğim bisiklet, şu an kullanmakta olduğun scott sub serisi bisiklet. 4500 metrelik mesafeyi 10 dakikada alıyorum. Oldukça seri bir bisiklet. Normal sürüş tarzıyla ortalama 30 km hızı yakalayabiliyorsunuz. Bikeandoutdoor dan, kargo masrafı yapmaksızın internet üzerinden sipariş vererek alabilirsiniz.
Bu model olmasa bile alacağınız bisiklet kesinlikle 28 jant, ağırlığı 12 kg yi geçmeyen, kesinlikle düz maşa, slick lastik, 24-27 vites, üç yaprak aynakol bir Şehir bisikleti olsun. Her marka bisiklette bu özelliklere sahip bir-iki model bulacaksınız.

@mehmetsunu

Peki Mehmet Bey, sizce sedona istanbul yerine scott sub serisinden birşey mi düşünmeliyim? Ve neden D:

Açıkçası sedona İstanbul benim de çok hoşuma giden üzerindeki İstanbul baskılarıyla oldukça tarz bir bisiklet. Siz bu soruyu sorduktan sonra elimde bulunan sedona katologuna şöyle bir bakıyım da yanlış bir bilgi vermeyeyim istedim ama bulamadım. İstanbul ile sub aynı genetik özelliklere sahip iki bisiklet. Düz maşa, alü kadro (sedonanın maşa karbon olabilirmi diye kemdi kendime soruyorum) hafiflik bakımından sedona bir adım önde (bildiğim kadarıyla 10.5 kg) Sedona içimizden biri, o İstanbullu, klasik olmaya aday. Yalnız sedonanın iki yapraklı aynakolu şehir bisikleti için benim tercih etmediğim bir unsur. Ama bu çok önemli değil ehil ellerde üç yapraklı 52/42/30 dişli bir aynakol ile değiştirir hem yokuşları düzletir hemde hız yaparsınız. Sedona ilk çıktığında 1800 tl gibi bir fiyata satılırken geçenlerde bikeandoutdoor da 1300 tl gibi bir fiyata görmüş neden alamadık diye de hayıflanmıştım. Kısmet size olabilir.

@mehmetsunu

:d güzel edebi üslupla akıcı bir anlatım.

Peki mehmet bey, bu iki yapraklı aynakol yada üç yapraklı... bu terimi bilmiyorum. Ne olduğunu biraz açarmısınız?

iyi yaprak aynakolda önde 2 dişli bulunur.dişli sayısı az ( 3 dişliye göre) olduğu için de küçük olan dişli (yine 3 dişliye göre )daha büyüktür bu da sizi yokuşlarda zorlar.yani oranlar biraz sert gelir.örnek vermek gerekirse 3 yaprak(dişli) aynakolda 22-32-42 veya 24-34-44 veya 28-38-48 vs. dişli sayısı olan aynakol seçenekleri oluyor.bu da sizin çok dik yokuşta en küçük,yani 20 küsür dişli yaprağa geçerek daha rahat etmenizi sağlıyor.eğer 2 yaprak yani 2 dişli aynakolu olan bir bisiklet alırsanız da yukardakilerden örnek gerekirse 28-38-48 yerine sadece 38-48 dişlileri olacak bu da yokuşlarda sizi sorlayacaktır.bu yüzden eğer yol bisikleti vs ile performans sürüşü yapmayacaksanız 3 dişli aynakol en iyi seçim olur.tabi işe 2 dişli aynakol ile kan ter içinde gitmek istemiyorsanız :D

seçim işine gelince.yüksek performanslı sürüşler yapmayacaksanız çok aşırı detaya inmek sadece sizi kararsız bırakıp canınızı sıkar o kadar.bence sizin beklentiniz bisiketin özelliğinden ziyade satış sonrası hizmet olmalı.çünkü 5 km mesafeyi size kron tourer de götürür scott sub serisi de sedona istanbul da ya da specialized sırrus serisi veya trek fx serisi de.ilerde uzun tur vsde düşünmüşsünüz.kron tourerle forumda 100+ ları giden arkadaş da var.üstelik tourer ön amötisorlü bir bisiklettir! yani ağırdır amötisörsüz bisiklete göre.kısacası doğru donanımlı her bisiklet işinizi görür.

peki satış sonrası hizmet kısmına gelirsek.işte burada duralım.ilk yol bisikletim salcano xrs 030 u aldığımda sirkeci salcano servisinde bisiklet ellerinde olmadığı halde var deyip beni 30 dk bekletmişlerdi.diğer irtibata geçtikleri mağazada da olmayınca yok ama size sram apex setlisini verelim demişlerdi.tabi onu bile ellerinde olduğu halde çok beklemiştim.kaldı ki istanbulda oturan arkadaşlar sabah 10 dan sonra sirkeci de bisikletçilerin orada araç yasağı olduğunu biliyordur.bundan 15 gün kadar önce de bakırköy aktifpedaldan specialized tarmac kadroset aldım.arabamla gittim ve oraya doğru gittiğimi görünce hemen dükkanın önündeki dubayı söküp müşteriye ayırdıkları otoparkına arabamı çektim.oturduğum sürede babamla birlikteydik ikimize de çay ikram edildi ve sürekli bir şey isteyip istemediğimiz soruldu.sorduğum tüm sorulara içten ve samimi cevap verildi.yoksa onlar da bilirdi orada o kadrosete bana üst model jant seti vs satmayı.ya da kendileri daha pahalı bir fiyata temin edecekleri ön aktarıcıyı bana tavsiye yer söyleyip buradan çok daha ucuza alırsın demeyip göndermemeyi.ama yapmadıalr çünkü müşteri memnuniyeti denen şey var.yoksa koskoca specialized bana satacağı bir adet kadrosete kalmadı :)

benim de size tavsiyem eğer varsa bildiğiniz çok iyi bir mağaza(markası farketmez kron da olur scott da) oradan size gerekli seviyede donanımı olan bir bisikleti alın.elbette forumda ç.kalede oturan arkadaşlar daha iyi bilirler hangi mağaza nasıldır nedir daha iyi yardımcı olurlar.ama büyük firmalara giderseniz evet fazladan para verirsiniz ama başınız ağrımaz en azından.

arkadaşlar biraz tartışmışlar :) ama ben ikisinin de kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum amaç yardımcı olmak.tuncay bey emin olun size yardım edecek kadar tecrübeli ve forumu çok iyi takip eder.ben aslında onun size tavsiye verirken bu satış sonrası hizmeti de göz önünde bulundurduğunu düşünüyorum.yoksa kronda olsa scott da olsa 5 km de altınızda kadrosu durup dururken kırılmaz.kırılsa bile zaten garantiye gireceği için sorun olmaz.aradaki asıl fark limitler zorlandığında kendini belli eder.yüksek performanslı sürüşlerde mesela .ama burada da fark kesinlikle vardır kim ne derse desin.fakat amacınız ne bu önemli.bence sedona istanbul 2012 sizin için idealdir.hatta ilerde ufak masraflar yaparım derseniz kronu da alabilirsiniz.ufak tefek donanım artışına gidersiniz ilerde zaten.ama sedona da olsa kron da olsa salcano da olsa kesinlikle satış sonrasını gözardı etmeyin.bu sorunlar büyük firmalarda da yaşanır belki ama kesinlikle çok daha nadir görülür...

Eren bey şimdi ben bunu ne kadar açıklamaya kalkarsam foruma yazmakta olan üstatlara hatta daha da ötesi bisiklet virtüözlerine haksızlık etmiş olurum. Zaten teknik/mühendis kökenli olmayan benim bu konuda bölük pörçük bilgilerimle ahkam kesecek olmam pek yakışık almaz. Yalnız ilkokul fizik bilgilerime dayanarak şunu söylemek isterim ki, makaralar sistemini göz önünde bulundurarak, ne kadar uzun bir yol izlemiş olursak az güç ile o kadar büyük bir iş yapmış oluruz. Aynakolun büyük yaprağı üzerinde iken bir pedal çevirerek alacağımız mesafe çok olmasına karşın harcayacağımız güçte o derece büyüktür. Ama yine de boyumdan büyük laflara girişmektense bu durumu matematik terimlerle ifade edecek teknik kapasitesi yüksek forum yazarlarını bu başlığa davet etmeyi yeğlerim.

@mehmetsunu Mehmet bey;boyundan büyük laf etmem diyorsunuz ne güzel takdir ettim sizi ama burda anlatılan veya anlatılmak istenen bisiklet konusunda yardımcı olmak değilmi kalkıpda bisiklet ustaları,bisiklet üstatları varken diyorsunuz kim bu arkadaşlarımız ben göremedim sedona,salcano,giant,trek yada bir insan pinarello dogma kullanıncamı üstat oluyor.yani bir markayı çok çok ön plana sürmek ve teklif etmek üstat ve profesör olmakmı bumu yani yok matematiksel yok bilimsel burda öyle zırvalıklar yazılıp çiziliyorki hangi bilimsel veriye dayanarak neyin örneğine göre veriliyor kültürlü olmak doğru düzgün yazı yazmakla,bilmem hangi okulun bilmem neresini bitirmekle olmuyor.bir markayı sanki bütün modelleri kötüymüş gibi lanse etmek olsa olsa cehaletin göstergesidir.

@oguzhan kadıoglu

yanlış anlamayın ama bir şey sorucam.siz markaları kalitelerine göre sınflandırırken neleri göz önünde bulunduruyorsunuz ? yani bana trekle kronun salcano ile scott un sedona ile cannondale nin aynı kalitede ürünler olduğunu nasıl açıklayabilirsiniz.sorumu yanlış anlamayın ben bilmiyorum bunların nasıl olup da aynı kalitede olduklarını.bu soruyu sorarken sadece ürünlerin kalitesini göz önüne alarak sordum.bahsettiğim satış sonrası hizmet vs leri geçin.bir de yanlış anlamazsanız hangi bisikletleri kullandınız merak ettim :) saygılar...

Asla öyle değil. Forumda yazmakta ve forumu takip etmekte olanlar iyi bilir. Forumun yöneticilerinden, amatör ruhla tam bir bisiklet aşığı olan Ferhat köse kardeşimiz uzun yıllar ortalama bir bisikletle bize ne güzel işler çıkarılabileceğinin müşahhas bir örneğini oluşturmuştur. Kendisinin bisiklet konusundaki bilgi dağarcığı her türlü takdirin üzerindedir. şahsen ben kendisini 10 tane pinarello' luya değişmem. Çünkü içten bir tutkuyla seviyor ve akıl imbiğinden süzdüğü bu sevgisini gözardı edemeyeceğin bir bilgiye dönüştürüyor. bende bu bilgi karşısında şapkamı çıkarırım arkadaş...
Bu çaba bana Mevlana nın bir sözünü de hatırlatır:
Mal ve mülk insanın başındaki şapkaya benzer. Kıvırcık saçları olan kişinin şapkası olmasa da hoş...

Eski dönemlerde kullandığım markalarda dahilse buyrun yazayım bisan,bianchi,bmx,geroni,beldeyama,scott,pinokyo,kron,ben markasına bakmıyorum ben bir bisikleti beğendiğim zaman aklınıza gelecek her teste sokuyorum kendimce hangisinin boyası daha çabuk atıyor,hangisi daha rahat bir sürüşe sahip,vites geçişleri nasıl,jantları hangisinde daha çabuk yamulur ve en çabuk hangi ayarları bozulur.buna yol bisikletide dahil ben arazidede yol bisikleti kullandım karbon değil alüminyumdu karbon hiç kullanmadım o yüzden yorum yapamam buna kronda dahil diğer markalarda dahil ayrıyeten böyle bilgiçlik tasladığım yok.ama taslayıpda sadece belirli markaların üstünde durmayı anlamıyorum bir markanın bir modeli sıkıntı diye eee bütün markayı çöpemi atalım ben tek bir yerden alıyorum ve her markada var satış sonrasıda önceside ilgi alaka süper.yani yol bisikleti yolda şehir bisikleti de yolda olsun demiyorum ben her yere sokup çıkarıyorum hayatımda çok makina kırdım parçaladım sonuçda verilen bir para var ortada ve gerçekden hakediyormu bu diye deniyorum ama bunu matematiğe,fen'e,biyolojiye bağlamak ne alaka yani birileri kültürlü gözükecek diye forumu kirletmeye gerek varmı.yani yolda ben çok pinarello dogması olan genç yaşlı insan tanıdım ama iki çift allah kelamı edince uzak durmaya çalışıyorum.ben zaten bu son artık hiç karışmayacağım kim ne isterse alsın aman abi banane yaaaaa..

Şimdide fatih in mantık hataları ile dolu yazısı ile ilgili birkaç cümle yazmak istiyorum.

fatih şehir içi kullanım için kron'un bile yeterli olacağı nedeniyle bize marka fanatikliliği yapmamızı salık veriyor. Ala. Ayrıca bir yerli üretim ürünü olarak kronu sever ve sahip çıkılmasının gerekliliğine de inanırım. Peki şimdi fatihe sormazlarmı, aynı işi bir kron active ile görmek varken neden gidip 5000 tl ye bir kadro set alıyorsun.
İkinci olarak bayilerin müşteriye gösterdiği ilgi ve alakadan bahsetmiş. Muhakkak göstereceklerdir. Heleki 5000 tl ye bir kadro set alacağımı bilse kulakları çınlasın Zeynel usta bana kuru yarı bir çay ısmarlamak şöyle dursun, üzeri sarımsaklı yoğurdu ve sumağı ile en gerçeğinden bir kayseri mantısı, üzerine tatlı olarak nevzine, sonrasında da şöyle serçebatmaz bir türk kahvesi bile ısmarlar. Bir yıl süreyle de küçük dükkanında soba üzerinde demlenmiş bergamot kokulu kaçak çayı ve yanında Zeynel ustanın doyumsuz muhabbetlerine yazılmamda için bonusu olur.

• Beğen
Tepkiler: Emre Sertkaya
@mehmetsunu

mantık hatasını siz yapıyorsunuz.

birincisi kadroset 5000 tl değil.kadroset 3000 tl.ilk bisikletim de 2492 tl idi. birinde 1 saat ayakta beklerken diğerinde çok iyi ağırlandım.ikinci olarak diyorum ki arkadaşa öneride EĞER SİZİN İÇİN YÜKSEK PERFORMANS ÖNEMLİ DEĞİLSE ne aldığınızın önemi yok.defalarca yazdım yazımda 5 km de size yeterli donanımlı her bisiklet işinizi görür diye.ben 5 km yol gittiğimden,performansın benim için önemli olmadığından bahsetmedim ki.arkadaş işe gidip gelecekmiş arada da uzun turlar yapacakmış ona göre önerdim.ben takımımla birlikte ağutsot da izmir e gidicem,daha sonrasında bir sürü bisiklet ve triatlon yarışlarına katılıp canavar gibi adamların elinden yarış almaya çalışıcam.kron active ile specialized tarmac ın arasındaki farkı siz de çok iyi biliyorsunuz yazınızdan çıkardığım.şimdi buna bağlantılı olarak şunu söylemek isterim.amaca yönelik harcama diye bir şey duydum birisinden...

peki nedir bu ?

specialized tarmac alıp 5 km yol yapıp işe gitmek.sonra da kron active alıp boğa gibi güçlü adamları yarışta kovalamak ya da iki bisikleti bir tutup ne olursa olsun farketmez demek mi mantık hatasıdır yoksa işe gidene ona göre bisiklet önerip yarışana ona göre bisiklet önermek mi ? he dersiniz ki "kardeşim ben nereden bileyim senin yarıştığını söylemedin ki" o zaman keşke biraz daha açıklamamı isteseydiniz yazdıklarımı.zeynel ustaya gelince bir tanışıklığınız var mı bilmiyorum fakat benim bahsettiğim zeynel usta da değil a usta da b usta da.dikkat ederseniz aktifpedalın çalışanı .... demedim.ya da salcanonun çalışanı .... demedim.direk kurumlardan bahsettim.yoksa bizim de çok iyi bisikletçimiz vardır.hem de yetkili salcano servisidir kendisi.sizle aynı muameleyi ben de görüyorum her ne kadar kayseri mantısı yiyemesek de !

son olarak mantık hatasından ziyade üstte yazdığım yorumu tam olarak anlatamadım sanırım o yüzden demek istediğimi yanlış anladınız.buna veriyorum durumu.aksi taktirde ben mantık hatası göremedim :)

@oguzhan kadıoglu

marka fanatizmi konusunda haklısınız. ben de salcano kadrom ile büyük sorunlar yaşamadım bisikletim güzeldi. ne demek istediğinizi de anladım.ihtiyacı olana da olmayana da hep bahsi geçen diğer markaların önerilmesine tepkiniz.son derece de haklısınız.ama bu tip markaları beğenmeyenlerin,kötüleyenlerin olması da doğal.zaten sürekli o tip yorumlar olunca elbet başkaları da kendi düşüncelerini yazıyor ve o markalara da haksızlık edildiği ortaya çıkıyor.fakat tecrübeli kişiler konusunda size katılmadığım tek nokta var.olayı şöyle anladım ben ve naçizane düşüncem: önünüzde 2 tane bisiklet olur biri aluminyum biri karbon.ortalama bir bisiklet sürücüsü kullanıp size hangisi aluminyum hangisi karbon söyler.fakat iki carbon arasındaki farkı size sadece usta sürücüler söyleyebilir.evet bu ustalar arasında da marka fanatizmi olan kişiler vardır.onları zaten ayrı tutuyorum bu son yazdıklarıma onları katmayın sakın.arkadaşların demek istediği biraz daha o yönde.ha siz de bu iki karbon arasındaki farkı anlarsınız yani o derece iyisinizdir zaten o kişilere cephe almaya gerek yok.buyrun yazın bizler de daha da bilgimizi genişletelim.yoksa kimse kmseden üstün değil.sen bilgisizsin düşünceni yazma diye bir şey asla söz konusu olamaz.

Geri