Scudo Sports

acil olarak okullarda zorunlu bisiklet dersi konulması..

soner kalaycıoğlu

Forum Demirbaşı
Tepki
933
İsim
soner
Başlangıç
1968—69
Bisiklet
Bianchi
Bisiklet türü
Klasik
araç bisiklete böyle çarptı..
(link)

Bisikletli çocuğun yaralandığı feci kaza kamerada

(link)

bu olaylar bitmez.her anne baba, çocuklarını bu konuda eğitemez.bu nedenle bu eğitimi okul vermelidir.sürücü ve tamir eğitimi okullarda zorunlu ders olmalıdır.selamlar,saygılar..

Scudo
Matematik, yabancı dil gibi zorunlu derslerin ne kadar öğrenildiği ortadayken, bisiklet dersinin trafik kazalarına çare olacağına inanıyor musunuz gerçekten?

Refüje ağaç dikip yola yaya geçidi koyan belediye hatalı, yaya geçidine girerken hız kesmeyen doblo sürücüsü hatalı, yaya geçidinden bisiklet ile geçen şanssız çocuk da hatalı. Zavallı kıza ne oldu bilmiyorum, ama belediye ve sürücüye ciddi bir yaptırım uygulanmayacağından eminim. Ülkemizin ihtiyacı olan şey daha eğitimden çok hesap verebilirliktir.

Cok naifce bir oneri olarak goruyorum ben bunu.
Hadi diyelim ki bugun karar aldi reyiz, emir verdi dedi ki bisiklet dersi konacak.

Kim verecek bu dersi, yetismis ogretmen mi var?
Hadi diyelim ogretmen buldular, nerede verecek bu dersi?
Hadi diyelim bahcesi olan okullar bi sekilde orada, olmayanlar da belediye vs. nin alanlarinda parklarinda verdi bu dersi.

Butun ogrenciler ogrendi bisiklete binmeyi, trafik kurallarini vs. ona da tamam. Peki bu kurallari ugulayabilecegi yol mu var, bu kurallari denetleyecek kolluk kuvveti mi var ( trafik polisi trafigi duzenliyor demesin kimse ), kurallara uyulmamasi halinde ceza kesilebilecek kanunlar mi var?

Dunyadaki orneklere bakarsak sistem sondan basa isliyor. Once kanunlar cikartilacak bisikletlilerin haklarini korumak icin daha sonra bu kanunlar ciddi sekilde uygulanmaya basladiktan sonra altyapi ve egitim calismalarina baslanmasi lazim.

Fatih projesi gibi bir yandasin birisini zengin etmek icin butun ogrencilere bisiklet dagitmak gibi cilgin bir fikirle gelinmedigi surece de reyizin ( kanun cikartmak meclisin isi teorik olarak ama biz pratiklerden bahsedelim ) bu ise el atacagini zannetmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: Hakan38 ve Noldor
Okullarda derslerden önce tvde kamu spotu adı altında bisikletlilere yönelik hak ve sorumluluklarını gösteren videolar yayınlanmalı. Belki verilen dersle yeni nesili bir nebze duyarlı yapabilirsin ama halihazırdaki duyarsızlar onlar, o neslide kendilerine benzetecektir. Gerçi bazı geri kafalılara ne yapsan boş, adam 3 şeritli yolda gelip tam yanımdan geçiyor. Sövsen nereye kadar dövsen nereye kadar... Kendimize azami dikkat etmediğimiz sürece çerezis malesef.

Bazen diyorum, malazgirtin doğusuna tüm nüfusu alalım bir daha girelim anadoluya. Ülkeye format atıp tekrar kurmak gerekiyor.

Bisiklet dersi adı altında ayrı bir dersten ziyade müfredatta yer alan mevcut trafik güvenliği derslerinin bisikletle uygulamalı olarak verilmesi, bisiklet bilgisinden ziyade genel olarak trafikte araç kullanma bilinci verilmesi daha doğru olur. Böylece çocuklarımız hem düzgün bisiklet sürebilir hem de trafikte araç kullanma tecrübesi olduğu için ileride motorlu taşıt sürmeyi eksiksiz öğrenebilir. Avrupa ülkelerinde trafik dersleri bu şekilde veriliyor.

Bizdeki trafik derslerinde ise okuluna göre değişmekle ya öğretmen kürsüsünde Instagram'da takılarak, öğrenciler de birbirlerine silgi, kalem, kağıt uçak atarak işlenir ya da trafik dersinde matematik dersi işlenerek geçirilir. Sonuçları ise babasının tarlasında sürer gibi sağına soluna bakmadan yaldır yaldır giden bisikletli çocuk, tali yollarda, ara sokakta Fernando Alonso'ya taş çıkaracak hızlarda giden tuğralı hafif ticari araçlar ve bu ikisinin dörtyol ağzında takışması.

• Beğen
Tepkiler: MAERKEK
@soner kalaycıoğlu derslerde toplu taşımayı kullanmalıyız deyip, arabayla gelip giden öğretmen mi anlatacak ? O öğretmenleri eğitmek lazım .

@Mehmet Metin Levent
Yook hocam o kadar geriye gitmeye. Osmanlının fenni ilimleri önemsemediği yıla gidip formatlamak lazım

Ya yukarıda yazıldı mı bilmiyorum ama benim bildiğim kadarıyla
4.Sınıflarda Trafik Güvenliği dersi var ve en azından bu yaşta genel bir bilinç atılıyor ve geçen yıl her liseye Sağlık Bakanlığı ve Meb azar azar(ortalama 6 tane sanırım)da olsa bisiklet ve ekipman yolladı bu yaşlarda ise bisiklet konusunda daha da bilinçleniyor öğrenciler ama bunun yettiğini düşünmüyorum ben çünkü en basitinden ehliyet almak için kaç aşamadan geçiyorsunuz ama kaza oranı çok fazla

1982 yılında, muğla dumlupınar ilkokulunda bize, sanki kırmızı ışık varmış gibi, ışıklarda beklemeyi, karşıdan karşıya geçmeyi, kaldırımın sağından yürümeyi, telefonla nasıl konuşmalı, telefon kaç kez çaldırılmalı, nasıl hitap edilmeli gibi sosyal bilgiler dersleri içinde uygulamalı öğretmişlerdi. Öğretmenimiz bizi civciv sürüsü gibi alır okulun yanındaki yolda karşıdan karşıya geçirir, anlattıklarını yanlış yapana basardı kalayı. İşin daha ilginci o zaman muğla da bir tane bile trafik lambası yoktu. Daha da ilginci her 15 evden birinde, çevirmeli telefon vardı. Biz yoklukta bunların eğitimini almaya zorlandık. Birisi şimdi benim cep telefonumu 5 ten fazla çaldırınca küfrederim. Öncelikle açmak zorunluluğum yok bunu bilirim, dahası belki meşgulüm o an açmıyorumdur. Alacaklı gibi çaldıran adama çok kızarım. Eğitim artık kitaptan. Kim ne anlarsa, kimin işin3 ne gelirse şeklinde.

Sözüm meclisten dışarı; önce öğretmenler bu konuda kendisini eğitmeli ki öğrenciye faydası olsun. Çoğu branşdaşım maalesef aşırı kilo, sigara, kötü alışkanlıklar vb. nedenlerden dolayı genç yaşta çeşitli hastalıklara sahipler. Çocuğa model olmak için önce kendimize çeki düzen vermemiz lazım.

Hayat bilgisi dersi geliştirilmeli 8.Sınıf sonunda sosyal kurallara uyabilen, ahlaklı bireyler yetiştirilmeli. Devamın dada tabi felsefe 12. sınıf sonunda bu ahlaklı, sosyal bireyler düşünebiliyor olmalı. Üniversite de tek eksik zanaat eğitimi olsun.

Büyükler trafik kurallarını öğrendikten daha doğrusu bildiği kurallara uyduktan sonra belki küçük çocuklara sıra gelebilir.

Bisiklet araç yolunda olduğu sürece kaza ihtimali olabilir. Çocuk kurallara uyar karşısındaki araç sahibi uymaz vs.vs.

Bence tek çare bisiklet yolları.

@Adem Tırpancı
Öğretmenlerin kitap okumadıklarını duydum..Doğru mu bu?
Sizce öğretmenlerin kitap okuma oranı nedir ve kitap okuyanlar,ne tarz kitaplar okuyorlar acaba?

@ahlaksız Branşım gereği genel olarak okul bahçesinde olduğum için öğretmenler odasında pek işim olmuyor. Girdiğimde de kitap okuyanına çok az rastladım. Kadın öğretmenlerin muhabbeti alışveriş, düğün dernek üzerine oluyor. Belki vardır ama bana denk gelmemiş de olabilir. 2008'de yapılan bir araştırmaya göre öğretmenlerin kitap okuma oranı %34 civarında.

Şahsen okuduğum kitap türleri beslenme, sağlık ve doğa sporları üzerine.

Geri