Scudo Sports

:::Acil::: Kadro Boyu Kaç Olmalı ?

Scudo
boy 172 ama apış arası kaç cm ? kadro boyunu apış arasına göre seçmek daha doğru..ama yinede 16 ufak gelebilir..17 , 1.75 veya 18 uyar size.

• Beğen
Tepkiler: AyberkZeybek
48 ve 51 i var sanırsam 51 in uygun olacağını düşünüyorum aynı boydayız bende 51 düşünüyorum

• Beğen
@Rana Süsal

Yol bisikletinde 50 52 54'' diğe gitmiyormuydu :) yanlıslık yaptıysam kusura bakmayın

Bendede carraro dambiez 915 yol modeli var. Boyum 1.72 ve 51 cm kadro aldım tam oldu. Gerçi 52 de olur veya 50 de.

17'' dediği inç (1 inc=2.5 cm), 50 ,51 kadro diyorsanız o 50 cm demek oluyor.

(link) bisiklet bu zaten kadro ölçüsü kısmında 480mm,510mm, 540mm diye gidiyor. 510mm yani 51 cm kadro tam olur sana.

• Beğen
Kadro boyu sadece, vücut boyuna göre değil bacak arası boyuna göre belirlenir. Yol bisikleti alıyorsunuz, eğer sadece hobi değil yarış performansı peşindeyseniz sadece bacak arası boy da yeterli değildir...kol, üst beden, kalça diz mesafesi vs. gibi ölçüler de önemlidir...şu sitede en doğru bisiklet ölçüsü hesaplama kılavuzu var. beden ölçülerinizi tarife uygun şekilde girdiğinizde, size uygun kadro boyu ve kadro geometrisinin ne olduğunu hesaplıyor...(link)

• Beğen
@Engin Sarı

Amacım Yarış Değil Ama Yinede Konforsuz Bir Sürüş İstemiyor İnsan :) Teşekkürler Herkesin İşine Yarar Bu Bilgi

Yorumların yarısı fasafiso :) Benimde boyum 1.70 50 kadro uygun bana sizde 50 alırsanız gayet uygun birçok yarışcı bir beden küçük kadro kullanıyor bisiklet hakimiyetini sağlamak açısından önemli ve ayrıca 52 size birazcık büyük gelir benim tavsiyem 50 dir.Zaten yorumlara bakarsanız da '' 50 ne ya 16 inch olmalı'' diyenler var yol kadrosunda cm hesabı olduğundan haberleri yok :) Siz genede isterseniz bu siteden gerekli ölçüleri girerek uygun boyu bulabilirsiniz ama 52 yada 50 çıkacaktır ;)
(link)

• Beğen
(link)

Burası gördüğüm en iyi sitedir. Buraya girin bütün bilgilerinizi. Kadro boyu, üst boru uzunluğu, gidon boğazı uzunluğu, gidon genişliği. Gereken bütün bilgileri veriyor.

O kadar hesaba kitaba gerek yok, carraro dambiez 915 alacaksan 51cm kadro en uygunu senin için, diğer alternatiflerin 48 veya 54 cm. Ha tabi imkanın varsa git üstlerine çık dene, ben öyle yaptım depolarına gittim denedim sirkecide, gerçi 50-51 cm in bana uygun olduğunu hsaplamışdım ordada deniyince tam oldu.

@CemAydin

48 ve 54 arasında 50, ve 52cm var.
48 ve 54cm kadroların üst boruları arasında 6cm var.

Eğer sen kollarını istediğin zaman 6cm uzatıyorsan 48 veya 54 sorun olmaz. İstediğini al. Ama herkesin öyle robotik özellikleri yok. Bizim uzuv ölçülerimiz standart, değişmiyor :)

Sorun orda zaten, carraro dambiez 915 de 48, 51,54 cm seçenekleri var (birde 57 galiba), 50 veya 52 yok.

Yani en iyi alternatifi 51 cm. Diğer iki seçeneği 48 ve 54 olduğuna göre ve o iki seçenekde zaten küçük ve büyük geleceği için hesaba kitaba gerek yok diyorum.

Zaten arkadaş psotunde carraro dambiez 915 için kendi boyuna uygun kadroyu soruyor, bende o yöden cevap verdim.

Umarım anlatabilmişimdir.

Benimde robotik özelliklerim yok ama konuyla ilgili olup, dikkatli okuyup, sorusuna cevap arayan arkadaşa yardımcı olmak maksadı ile postuna cevap veriyorum. Yoksa 50 ve 52 cm kadroların varlığını bende biliyorum ama istediği modelin 50 veya 52 cm kadro boyları yok.

• Beğen
@AyberkZeybek

Ben de bilmiyordum öyle olduğunu asıl ben yanlışlık yaptıysam kusuruma bakmayın

Geri