Scudo Sports

Acil cevap arıyorum !?!

CYCLIST.06

Üye
Tepki
4
İsim
ÖZGÜN
Bisiklet
Bianchi
Merhaba arkadașlar havalı mașa almaya karar verdim ve butçem 350 tl. İnternet üzerinden yaptığım araștırmada ikinci el bu fiyat civarinda iki adet ürün buldum.
1. Sr suntour epicon x2 ( bu ürünün rebound ayar düğmesi düșmüș ancak alyanla çalıșır durumda)
2. Sr suntour axon ( bu ürünün herhangi bir sıkıntısı yok )

Benim soruma gelecek olursak ben bu iki mașadan hangisini alıyım ve bu mașaların çalıșma mesafesi en son ne kadar arttırılabilir !?! Bir de havalı mașaya yeni geçceğim için bakımı nasıl yapılıyor sudan etkileniyor mu herhangi bir riski var mı !?!

Değerli yorumlarınız benim için çok önemli iyi bir gün geçirmeniz dileğiyle......

Scudo
@CYCLIST.06 çalışma mesafesini kafana takma. 100 mm her zaman iyidir. daha üstüne gerek yok. tabi arazi manyağı değilseniz.
bakım için bişe diyemem bende hala bakım yaptırmadım 2 senedir :D
ikisi arasında tercihide bişe diyemem ama epicon daha iyiydi sanırım.

teşekkür ederim değerli yorumunuz için ;) arazisiz gün geçmiyor şuan axon'a karar verdim gibi ama hala kararsızım. Kullanırken bir arıza verir mi diye tedirginlikte var içimde. :hihi:

Epicon X2 kullanıyorum her iki bisikletimde de 140mm olacak şekilde.

Kafanıza göre 100-120 ve 140 mm olacak şekilde basitçe ayarlayabilirsiniz.

Rockshox ve manitou'nun alt düzey tüm maşalarını döver recon vb.

Su vs. etkilenir mi diye sormuşsunuz. Güzelce temizlerseniz her binişten sonra hiç birşey olmaz.

Bakımı kolaydır ama havalı maşaya bakım yapacaksanız bir adet maşa pompasına ihtiyacınız olacak.

Bisikletiniz Bianchi'ymiş o nedenle 120mm ve üzerini denemeyin kadronuz alın borusunun altından çatlayacaktır bu durumda.

350 TL'ye kadar 2. el'de kabul edilebilir fiyat. Rebound vidası yerine dediğiniz gibi 3-4 mm alyenle ayarlayabilirsiniz.

Aynı bisikletin 100 / 140 ve 1.95 / 2.25 lastikle olan görüntülerini atıyorum fikir vermesi açısından

makineyi henüz yeni topluyorum o nedenle eksikleri var dikkate almayın :)

1.jpg2.jpg

• Beğen
Tepkiler: chnkrmz
Bende epicon x2 kullaniyorum fakat rebaund auari nasil yapilir yada bakimi nasildir bunlar hakkinda benimde bilgiye ihtiyacim var

Rebound ayarı altındaki delikten yapılıyor hocam, @tbag45 , bakım konusunda da eliniz yatkınsa youtube da bir çok video mevcut, gerekli malzemelerle yapabilirsiniz.

Hocam merhaba verdiğiniz bilgilerden ötürü teşekkür ederim. Sr suntour axon almaya karar verdim çok olumlu yorumlar aldım bu maşa hakkında bunda karar kıldım ;)

Geri