Scudo Sports

Accell bisikletin sattığı sahte Lapierre karbon kadro

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Alışveriş esnasında Gökhan'a kadronun menşei ve geçmişi hakkında dürüstçe bilgi verilmemiş belli ki. Kadro için ödenen fiyat ne olursa olsun, ucuz ya da pahalı, Gökhan bu kadroyu Lapierre markasının ve beraberinde gelen Accell faturasının verdiği güvenceye dayanarak satın almış. Eğer baştan noname bir kadro olduğu ve boyanarak stickler uygulaması yapıldığı kendisine söylense idi, belki de bu kadroyu satın almayı hiç düşünmeyecekti.

Satıcı ticaretine hile karıştırmış gibi duruyor. Bahsi geçen kişinin, büyük bir tekstil firmasının sahibi veya yöneticisi olduğu söylenmiş. Bu olay açıklığa kavuşmaz ve satıcı tatmin edici bir açıklama yapmazsa, benim ve birçok kişinin gözünde firma da büyük bir itibar erozyonu yaşar. Bu konuyu okuyan insanların aklında, firmanın ürettiği ürünlere de hile-hurda karıştırabileceği fikri oluşur. Yargısız infaz yapmamak adına konuyu bir de karşı taraftan dinlemek lazım, ancak herhangi bir açıklama gelmez ve ortadaki mağduriyet giderilmezse insanlarda oluşacak intiba bu yönde.

Scudo
Arkadaslar az once konustuk kendisiyle sakince. Olayi sahip oldugu firmaya cekmenin anlami yok. Basta da soyledim ben de kullaniyorum formalarini ve incelemesini de bizzat yapmisligim var, kalitesiz mal olsa kalitesiz derdim acikca :) Hatta bekledigimden cok daha kaliteli ciktigi zaman wattsap uzerinden kendisine de yazmisligim var konusmalari atabilirim. Formalari gayet kaliteli kimse formasina laf etmesin yani.

Saticinin tek kusuru; Urun hakkinda bilgi vermemesi. Kendisi bile bilmiyor kadronun ne oldugunu kimin urettigini. Az once konustuk.
Ve Accell satmis, fatura ise tamamen gercek. Fatura ilgili kadro adina kesilmis.

Satici hatasini karsilamak adina para iadesini teklif etti tekrar soyluyorum, ancak ben Accell'den beklemistim o iadeyi veya degisimi. Accell'in kase bastigi bir urunun bu denli kalitesiz olmamasi gerekiyor.

Karalama kampanyasi baslatmissin deniliyor ancak hak aramak ne zamandir karalama kampanyasi oldu ben bilmiyorum.

Allah korusun kamyonun tekinin yaninda kaliper catlasa dengem bozulsa tekerlerin altinda kalsam kim hesap verecek? Fatura kestikleri urunlere biraz dikkat etsinler bundan sonra. Ben de kendi adima konusuyorum; Ucuz mal almayacagim artik.

Eğer Gökhan bey bu konuyu bırakmaz ve azimle üzerine gider, hukuken de destek alırsa Sora tekstil ve Accell bisikletin çok başı ağrır. Tabii bu arada Accell durumu doğru algılayıp Gökhan beyi muhatap alır ve medeni yaklaşım gösterirse o zaman başka.

Bu şekilde olmasa bile, artık şunu biliyoruz ki iki şirket arasında yapılan iş anlaşmaları yakınlık, bağlantı vb. adı her neyse dirty sonuçlar verebiliyor.
Ben Gökhan beyin karşısındaki muhataplardan olsam ve yaptığımın yanlış olmadığını düşünüyor olsam bırakın bu forumu hukuken bile çoktan dava açmış manevi tazminat istemiştim.
Ama görünen o ki kimseden ses yok.

• Beğen
Tepkiler: ÇAMKOMLU
Şahsi olarak hedef gösterildiğim bu konuyu daha öncesinde defalarca iade almayı teklif ederek accell garantiyi kabul etmiyorsa ben geri iade almak istiyorum diyerek çözüme ulaştırmak istemiştim. Faturası benim adıma kesilmiş ürün accellin muhattabı tabiki ben olacağım. Aradılar ve ürünün garanti kapsamında olmadığını bana bildirdiler bende buna istinaden iade almak ve mağduriyeti gidermek istediğimi belirttim. Bu konu başlığına ismim yazılarak algı yaratmak şahsım hakkında karalama kampanyası yapmaktan başka birşey değildir.

Carraro manifesto Bisikleti biliyorsunuz bu bisikleti accell özel olarak Türkiye'de üretiyor şimdi Carraro Manifesto bisiklet carraro mu değil mi ? Accell fabrikasından çıkan lapierre bisiklet Lapierre'dir.

Saticinin tek kusuru; Urun hakkinda bilgi vermemesi. Kendisi bile bilmiyor kadronun ne oldugunu kimin urettigini. Az once konustuk.
Ve Accell satmis, fatura ise tamamen gercek. Fatura ilgili kadro adina kesilmis.

Gökhan bey ama bu duruda satıcının Accel i korumayı bırakıp kendisi de kandırıldığını görüp sizin hukuk mücadelenizin önünü açması gerekmez mi

• Beğen
@ghkoseoglu o zaman bende dandik forma üretip sizin markanızı basayim ve satayım... Böyle bir şey olamaz . Kadronun şuan ki sahibinin dediğine göre üzerinde bir seri no etiket vs yok .Dandik bir bisikletin bile kadrosunda seri numara varken bu bisiklette nasil olmaz ? Belli ki kadro üzerinde yazan markanın standartlarına uyularak yapılmamış yapılmadığı için de sağlam değil ve üstünde taşıdığı markaya ait OLAMAZ
Not:mobilden yazıyorum imla hataları olabilir

@Corsaidream Tamam varsayıyorum ki haklısınız, teklifimi yeniden hatırlayın. Madem ortada bir sorun-memnuniyetsizlik var. Bunu nasıl çözeriz ? geri iade alarak doğru değil mi ?

@ghkoseoglu tabi mantıklı bir teklif ancak neden faturayı kesen şirketten hakkın alınmasına karşı çıkıp şirketi tartışma merkezinden kenara çekiyorsunuz anlamış değilim. Bir sey mi saklıyorsunuz yoksa ?

@Corsaidream Bahsi geçen şirket beni aradı ve garanti kapsamında olmadığını söyleyerek bilgilendirdi buna karşılık bende tamam o zaman garantisi yoksa yapacak birşey yok dedim. Bu yüzden hak aranacak bir durum yok garanti dışı olduğunu ben kabul ettim.

@ghkoseoglu Garanti dışı diye bir şey yoktur . Üretim yapan bir fabrika güya fabrikasından çıkan ürüne de destek vermek zorundadır. Kadronun çakma olduğu zaten belli. Faturada ne kadro markası yazıyor ne seri numarası konuya düpe düz yalan dolan var siz ve ilgili firma arasında mi var yoksa ilgili firma mi yalan söylüyor artık bunu bilemeyeceğim ancak ortada yanlış bir şey var.

Bir de şöyle bir durum var. fatura sora tekstil firması adına kesilmiş. Tüketici Hakem Heyetine gitseniz bile tüketici hakem heyeti başvurunuzu yine kabul etmez. Firma adına kesildiği için ticaret mahkemesine başvurmalısınız.
accell in garanti dışı demesi ile ilgili olarak da. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında değerlendirilemeyeceği için bir garantiden söz edilemiyor. belki de bunu bildiklerinden dolayı garanti dışı demiş olabilirler.

sizin yapmanız gereken ticaret mahkemesine başvurmak. mahkeme bilirkişi atayacak. TS EN ISO 4210-2 standartına göre bisikleti inceleyecek. standarta aykırı üretim yapıldıysa firma istediği kadar garanti dışı desin. ürün ayıplı olacaktır. faturayı kesmiş, etiketi basmış. ürünü satmış sorumluluğu bitecek diye bir şey yok. adının kirlendiği ile kalır. bu durumu "lapierre" kendisine de ayrıntılı olarak anlatın.

@M. Burak forumdan bilgi kazanımlarımız olması bakımından bir sorum olacak?...dediğiniz üzere mahkeme-bilirkişiye gidildiğinde bu esnada kadronun şikayetçi tarafından tamirat görmüş olması-kırıldığı gibi muhafaza edilmemiş olması sıkıntı yaratabilir mi?

@Gökhan Akkaya
Marka ve seri numarası tutmuyor, nasıl emin oluyorsunuz buna? Benim gördüğüm kadarıyla alakasız bir kadro ve fatura var ortada o_O

• Beğen
Kadroda ve faturada seri numarası olmadığına göre Kanun/Bilirkişi önünde faturanın o kadroya ait olduğunun ispatı kolay gözükmüyor. Ticaret mahkemeleri ifadeye veya şahite değil; belgeye bakarak karar verir. O kadro ile faturanın ilişkisini kurmak mümkün gözükmüyor. Firmada bu kadro benim sattığım kadro değil derse ispat mümkün değil

@ghkoseoglu

"Fatura üzerinde yazan meblağ + Gökhan'ın tamir için ödediği ücret + ödenen kargo ücretleri" şeklinde ücret iadesi yaparak kardoyu geri almanız makul ve mantıklı bir çözüm olur bana göre. Eskilerin deyişiyle "Bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek" lazım. Gökhan da bu noktada yapıcı davranırsa sorun daha fazla karmaşık hale gelmeden çözülmüş olur.

Arkadaş 5 sayfa konu oldu hala Accell yetkilileri çıkıp ta birşey demiyor yaa.
Yazıklar olsun.:acpsnr:
Burda kimin haklı , kimin haksız olduğu önemli değil.
Bir fatura kesilmiş ve bu faturayı kesen kaşeleyen firma ortalık ta yok.
Daha başka birşey demiyorum

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
@SEL PER
evet haklısınız. resmi kurumlar belge üzerinden işlemlerini yürütüyor. faturada yazan ürünün o olduğunu firmanın kabul ettiğini belirtmiş @Gökhan Akkaya . bununla ilgili yazışma vs. varsa kanıt olarak kabul edilebilir belki.

@appendix inat etmeyip keşke en başında bilirkişiye gitseydi. sıkıntı yaşanabilir pek tabi. başka bir yerinde standart dışı bir durum olsun diye ummak gerekir artık.

Benim anladığım kadarıyla Girayhan Accell bisikletten kadro üzerinde bazı değişiklikler istemiş, Girayhan bu işlemler sonucunda garantiden çıkacağını bilmeden Gökhan'a bisikleti garantili ve faturalı diye satmış. Bu durum söz konusu olunca Gökhan, Girayhan'a durumu anlatmış, firmada kadronun garantiden çıktığını söyleyince para iadesinde bulunmayı teklif etmiş. Gökhan verdiği parayla karbon bir kadro alamayacağını biliyor, ondan dolayı birebir değişim istiyordu, olmayınca kadroyu tamir ettirmeye yöneldi ama ondan da anladığım kadarıyla istediği sonucu alamadı. Girayhanın yerinde olsam sadece kadro parasını ödeme teklifi yenilerdim, tamir parası vs şahsı zaten ilgilendirmez. Ayrıca Girayhan'ın firması vs zaten bu durumla alakasız konular. Ben olsam firma ve şahsım adına dava açardım hakaretten dolayı. Ayrıca kadroya 800 TL gibi bir bedelin ödendiği söyleniyor, bu paraya beğenmediğiniz çinden bile düzgün karbon kadro getirtemezsiniz.

@Anıl Erdoğan Zaten bu yüzden Gökhan arkadaşımızın haklı olduğu yüksek ihtimal, haksız iftira alan kimse susar mı ?
Eskilerden bir laf vardır sükut ikrardır, Türkçesi sessiz kalan söyleneni kabul ediyor demektir.

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri