Scudo Sports

Accell Bisiklet Lapierre karbon kadromun kaliper bacağı çatladı

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@Gökhan Akkaya
Bence ilk sahibi yasal hakkını aramayarak yükümlülüğünü yerine getirmiyor, bu yüzden siz haksız şekilde kadroyu iade etmiş olmazsınız. Şayet yasal yollara başvurup sonuç alınamasaydı ve aynı teklifi yapsaydı o zaman dediğiniz gibi haksız durum oluşurdu.

Bana göre olması gerek senaryo şu;
İlk sahibi garanti işlemeri ile ilgili yasal haklarını kullanacak, çıkan sonuca herkes razı olacak.
Eğer kişisel sebeplerden bu işlem yapılmıyorsa, sizin zararınız karşılanacak, aksi takdirde sizin hakkınız yenmiş olacak.

Scudo
@Desert Fox
İlk sahibi böyle bir teklif yapmadı, hatır ilişkisi yüzünden konunun uzamasını da istemiyor tahminen. Bana ürünü satarken "Bu özel üretim bir kadro, benim için özel boyandı" diye bilgi vermedi zaten. Yeni öğreniyorum. Yalnızca para iadesi teklif etti, o da 750TL gibi bir rakam ortalama. Jant seti ile birlikte almıştım 1500TL vermiştim. Yarısını kadroya yarısını janta sayabiliriz kafadan hesapla. Para iadesi dışında bir yardımı olmadı doğrudur.

@hakan hoca
Aslında mantıklı geldi söyledikleriniz. Benim kusurum yok sonuçta ortada. Hatır mevzusu yüzünden yasal hak aranamıyor şuan. Baştan da söylenmedi bu hatır mevzusu; 2 defa sorduğum halde. İadesini teklif etmesi güzel ama bu; Accell'in haksız olduğu gerçeğini değiştirmez. Accell'in yaptığı insanlık değil.
İadesini 1. sahibinden alsam üzerine en az 1250TL daha eklemem gerekecek. 27,5" kadro hep piyasada, jantı değiştir Fox maşayı değiştir derken bir ton masraf olacak, jantlar da pahalı.
O yüzden istemiyorum iadesini. Garantisinin bitmesine de 1 ay var kadronun. Kendim yaptırıyorum zaten. Gerisinin pek önemi yok artık. Düzgün tamiri yapılsın da parası neyse veririm.

Arkadaşlar kimse de merak etmemiş ama bu kadro neden bu olmayacak fiyata satıldı 2. el olarak. Alıcı da satıcı da iyi niyetli insanlar ama durduk yerde bir malı değerinin altına satmanın da bir sebebi olmalı. Zamanında değerine satılsaydı belki Gökhan Akkaya ilk sahibinin para iadesini kabul edince başka yakın kadro alabilecekti. Ve belki bu yüzden para iadesini kabul edecekti, yada belki de o zaman ilk sahibi para iadesi teklif eder miydi ?

Bu arada konunun hukuki ve insani yönleri ne olursa olsun, Accel in yanlış davranışı arada kaynayıp cezasız kalıyor. Bir mala garanti verilir, insana değil. O zaman 2. el de olsa garantisi bitmemiş tv de almayalım cep telefonu da, arabada, olmaz öyle şey...

@Çetin ŞAHİNÖZ
Öyle abi, son 1 yıl içerisinde gelen zammın, yurt dışı kuru artışını haddi hesabı yok. Arada geçen sürede bisiklet piyasası çok yükseldi. 750TL para ile hiçbir şey alamıyorsun artık. 1000TTL daha ekleyeyim ki bir karbon kadro alabileyim. Olayın o tarafı da var dediğiniz gibi.

Accell zaten gözümde bitmiştir benim. Accell eski Accell değil belli ki. İlk sahibi Hukuki süreci desteklese Accell'e cezasını keserdik ama kesemiyoruz. Tüketici Hakem Heyetinde görevli abilerimiz var konuyu aktardım, fatura sahibi şikayette bulunsa kesinlikle haklı bulunursun diyorlar. Eskisi gibi yavaş da değil, çok daha hızlı çözüme ulaşıyorlar artık.

Ama geçti artık, yarın kargoya vereceğim. Tamir edilecek mecburen, elimden gelen hiçbir şey yok artık. Kendimi kasıtlı olarak duvarlara çarpmayacağım elbette ancak inşallah kaza bela gelmez başıma. 1250TL az para değil, üstüne ekleyip yeni bir kadro alayım. Zaten vites çekiş sistemini değiştireceğim.

@Serkan Mıstınoğlu
Diger konudaki mesajimi dikkate alip yardimci oldugunuz icin cok tesekkur ederim :) Buyuk bir beladan kurtardiniz.

Yolladim arkadaslar kadroyu Ediz Ahmet'e. İnsallah ovdukleri kadar vardir :) Anlasmali oldugu icin ucuza gitti. Kayseri havasi iyi gelir umarim :D
IMG-20180326-WA0001.jpeg IMG-20180326-WA0011.jpeg IMG-20180326-WA0013.jpeg

Yarın kargo Kayseri'de ilgili adrese ulaşmış olacak. Dostum değilsin Accell :D
27878336_1967529646622215_4273219961024937984_n.jpg

Bende karbon fully mtb alacağım ama kırılırsa benim işim bayağı bir yaş olacak çünkü marka türkiyede yok :D
Artık çatlarsa ne yaparım bilemiyorum :( 03_02_CAPRA_CF_PRO_chalkwhite_blackmagic_34front_driveside_1920x1168.jpg

En kötü yeni kadro alır parçaları taşırız :D

@Noeserd
Allah aşkına benim distribütör Türkiye'de var da ne işe yariyor :D

@Gökhan Akkaya hah :D bunda şöyle bi sıkıntı var yeni kadro almaya kalksan kargoda türkiye yok :DD

Kadronun başı beladan kurtulmuyor :) Kayseri'ye yolladım, Kayseri'yi sel basmış. Benim kadroyu alıp götürmese bari :D (link)

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Accell den alışveriş yapmayız olur biter. Ben işin muhattap alınmama kısmındayım.malına güveniyorsan çekinmeden gönder bakalım dersin.demiyorsan bizde bunu ilgisiz firmalar listemize ekleriz.sanki bisiklet mağazası kıtlığımı varda sana muhtaç olalım.bu arada güzel kardeşim ediz ahmete güven.sağlam iş yapar görürsün

@haldun31
Boyası zarar gören başka yerler de vardı, 340TL para çıktı valla cepten :) Zincir - ruble alınacak para hava oldu kısacası. Zincir ruble için de bir bu kadar daha gider her halükarda.
Tek temennim güzelce tamir edilmesi, özenle tamir edilmesi. Peşin peşin ödedim parası neyse, güven kısmında bir sıkıntım yok zaten :)
Kendisinden de izin aldım, kadro geldiği zaman sonuçları - deneyimlerimi burada paylaşacağım. Abartılacak bir kırık yoktu zaten, fren konusunda problem yaşayacağımı sanmam ileride.

Öbür tarafta o 340TL parayı helal etmeyeceğim kimseye :D Fitil fitil burunlarından gelir inşallah. İnsan en azından tamir masrafını karşılar, bunlarda o bile yok.

34fbf2c5-a7dc-418b-a0b1-723d25f55042.jpg

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Arkadaşlar "Ediz Ahmet" kadronun tamirini bitirmiş. Zincirin sürttüğü alanı da güzelce düzeltti, boyası da beklediğimden çok daha güzel oldu, belli olmuyor boyandığı. Kaliper ayakları zaten halloldu.
Yalnızca Gökhan Akkaya ve TÜRK bayrağı bulunan kısımdan haberdar etmemişti beni. Facebook sayfasına bakmasam kargo elime ulaşınca haberim olacaktı.
Çok hoşuma gitti bu detay, ek olarak bir ücret de almadı bu iş için. Son dakika gönlümü fethetti :D O Türk bayrağını yere hiç değdirmeyiz inşallah. Cidden güzel bir jest.

ACCEL'in yaptığı yamuk yüzünden güzel bir insan daha tanımış olduk. Kaliper kopunca kaza yapmamış olmam ile avutuyorum kendimi. Giden paraya üzülmüyorum, güzel bir insana gitti zaten.
İlk sahibi vasıtasıyla Ediz Ahmet'e göndermiştim zaten.

Kargo gelince detaylı fotoğraflarını atarım. Montajını Ümraniye Son Durak Esta Bisiklet yani Hamza Abi'de gerçekleştireceğim. Problem tekrarlamaz inşallah.
ACCELL'in bu tarz sorumsuzlukları; En azından başka insanlara yapmamasını temenni ediyorum bu saatten sonra. Bizi iplemedi, bari diğer müşterilerinin bir problemi olursa onları iplesin.

Adsız.jpg

//----------------------------------------------

KADRO GELDİ arkadaşlar. Bazı sıkıntıları hallolmamış gerçi ama bir çözüm bulunur gibi geliyor bazılarına. Eve geçince fotoğrafları atar, yorumlarınıza göre çözüm ararız.

Hocam sag alt bacaga zincir surttugu icin asinmisti dis tarafi :) İceri bir parca mi kacmis tas mi bilmiyorum, oynayip duruyordu. İceri bir uygulama yapip sanitleyecekti o nesneyi, basta konusmustuk. Ama hala singir singir oynuyor maalesef. O bacagin baglantisi yoksa surekli oynamaya devam edecek simdi iceride. Boyasi da yapildi, kapatildi. Bu saatten sonra o problemi de gideremezsin.

Birde kaliper vida yuvalari hafif derine alindi galiba ancak basta da konusmasi gecmisti, kaliper ile rotor cakismasin demistim. Ama suan rotorun ucu kalipere surtuyor biraz. Tam ucu ucuna ortalasan bile surtunme sesi geliyor. Orjinalinde yoktu boyle bir durum :(

Hastahane isimiz var, aksam resim atarim.

Zincirin sürttüğü yer buraydı, boyası beklediğimden çok ama çok daha güzel olmuş. Bastırınca falan da oynamıyor gayet sağlam. Kusursuz burası; Zaten içeride oynayan taş da bu 2 alt bacak arası dolaşıp duruyor.
7e44c38d-7e58-4bb1-b10d-2fd9727eebef.jpg

Bu alt bacak, aynı şekilde alt bacak da güzel görünüyor. Dayanıklılığını toplayınca göreceğiz :)

105b173b-2012-4f65-9f2d-a799cc86157e.jpg

Yandan görüntüsü bu şekilde; Üst kaliper bacağında çok ufak çatlak izi gibi bir iz vardı, zorlanmış çok hafif belli ki. Ona dokunulmamış, gerekli değildi zaten galiba. Alt bacak onarılmış ama tamamen.

2f1be776-0e9d-4a56-9f1f-3179b9abd886.jpg

//---------------------------------

Kaliperin sürtme olayını "Araya pul koyarak" çözeceğiz. Önceden pul olmasa bile sürtmüyordu ancak önemi yok benim için yinede. Pul olsa da fark etmez.
Ancak içeride oynayan parçayı nasıl halledeceğiz bilmiyorum. Başta söylemiştim halbuki :) Sorun çözülmeden, bilgi vermeden göndermesi hoşuma gitmedi; Kendisine de söyledim zaten.
Ama çözüm konusunda yardımcı olacağını söyledi. Alt sağ bacaktan alt sol bacağa geçebiliyor parça, oynatınca sağ bacağa da hareket edebiliyor sol bacağa da. Ama başka bir yerden çıkartamıyorum taşı :)

Sağ bacağın aşınan yerinden bir malzeme sıkıp halledilecekti normalde. Ancak taş sol bacağa mı geçti o esnada ne yaptılar bilmiyorum. Taşın sağ - sol bacaklar arası hareket ettiğini mi keşfedemediler bilmiyorum.

Gökhan içeri taş nasıl kaçtı? Bize söylemediğin bir kaza daha mı var yoksa?

Çizdiğim alan içerisinde hareket ediyor bir taş parçası galiba. Sağ bacağın içerisine bir şey sıkılıp vakumla çekilecek ve o nesne de arada kaynayıp yapışacaktı oraya.
Bu işlem esnasında taşın sol bacağa geçtiğini düşünmeye başladım, dikkat edilmedi herhalde.
IMG-20180326-WA0001.jpeg

@Özcan.
"Bir kaza daha" diyebilmen için öncesinde size eksik bir şey söylemem gerekiyor abi:) Ben kimseye ne eksik ne de fazla bir bilgi vermedim bunu belirtip öyle devam edelim.

Taş diyorum çünkü öyle bir ses çıkartıyor. Zincirin sürttüğü yerden mi kaçtı yoksa sele veya alın borusundan bir yol bulup oraya mı girdi hiçbir bilgim yok. Sele borusu ile arka çatal arasında bir yol var mı bilmiyorum.
Veya alın borusu ile arka çatal arasında bir yol var mı bilmiyorum. Taş gibi bir ses geliyor.

Daha öncesinde "Kadroyu ikinci el olarak satın aldıktan sonra" kadroya hiçbir işlem yapılmadı. İlk zamanlarda böyle bir ses de yoktu zaten. Sonradan başladı bu ses. Nereden ne kaçtı anlayamadım.

Yinede sıkıntı olan bölgeler çok güzel tamir edilmiş. Boyası vs şahane olmuş. Vallahi kadro alırken dikkat edin :) Hiçbir şekilde anlaşılamaz tamirli olduğu, o denli güzel işliyorlar :)
Ediz Ahmet sağ olsun ince çalışıyor galiba. Ses problemini de hallederiz hayırlısıyla.

31563411_image2695.jpg

@Gökhan Akkaya
geçmiş olsun öncelikle...
hollowtec orta göbeği bi söküp ordan çıkarılabilir mi bi bakın derim... muhtemelen bir boşluk vardır diye düşünüyorum

@a.f.k.
Aklımıza geldi ve denedim sökerken :) Alüminyum parça gömülmüş ilgili kısıma. Herhangi bir geçiş yok :(
Nasıl halledilir bilmiyorum başka. Ediz Ahmet sıvı gress'den bahsetti ancak hiç mantıklı gelmiyor bana. Delik yok zaten ortada, içeri bir şey sokabileceğin.
Sağ bacak tamir edilirken sorunu halletmesi gerekirdi. Bilmiyorum o konuda nasıl uzlaşacağız.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Hayirli olsun. Icerdeki dolasan sey insanda gerginlik yapar insallah cozum bulursunuz

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri