Scudo Sports

Accell Bisiklet Lapierre karbon kadromun kaliper bacağı çatladı

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
@clubber

Geri alma konusunda papaz olma durumu söz konusu değil teklifim hala geçerli ve kimse ile bir sorunum yok sadece Gökhan son aradığımda telefonlarıma cevap vermiyordu. Kadronun ilk sahibi benim ve kadro bana satılırken garanti belgesi gibi bir belge verilmedi bilgisizliğimden kaynaklı olabilir satılan ürünlerin faturası garanti belgesi amacıyla kullanılır mı kullanılmaz mı bilgim yok. Şu anda konu için tek çözüm benim teklifimdir.

Scudo
@ghkoseoglu

Faturayı garanti belgesi olarak kullanabilirsiniz.

@ghkoseoglu

Tüketici hakem heyetine siz başvuruda bulunsanız.Zamanınız dışında kaybedeceğiniz bir şey yok.Elbetteki zamanınız değerlidir ona bir şey diyemem;ayrıca aranızda geçen olayın derinliğini de bilmiyorum.

Bu konuda gördüğüm en akılalmaz durum da bisikleti ikinci el olarak satın alan kişinin 3.kişi olarak görülmesi.o_OYani taraf kabul edilmemesi

• Beğen
Tepkiler: Gökhan Akkaya
Wattsapp ile yazisirken; Arama öncesinde iade istemedigimi - ilk sahibiyle yani Girayhan ile bir alakasi olmadigini soyledim. Sonra arayip konusmak istedi, acmayacagimi soyledim zaten. Dukkana bakiyorum zaten gecici bir sure, nasil bakayim musteriyi birakip. Telefona bakmadi diye bir sey yok :) Öncesinde zaten soyledim acmayacagimi.

Benim derdim Accell ile bunu anlatamadim.
Bastan soyledim - Seni arada birakmak istemiyorum diye, hepsinin de ispati var, ozele girdigi icin paylasmiyorum. Ama sen hep araya girdin, isime karistin. Ne yapmami bekliyorsun abi Allah askina egri otur dogru konua bir dusun empati yap:) Madem Accell ile baglarin bu kadar iyiydi, bastan bana soyleyecektin sikayetci olma diye. 30 kere soyledim benim derdim Accell ile. Accell para iadesi talep etse onu da kabul etmeyecektim zaten. Verecekleri para ile karbon kadro alinmiyor zaten.

Hakem heyetine sen basvursan, benden taraf olsan zaten hakkimi alirdim.
Sorun zaten senin Accell tarafini tutuyor olman. Sen Accell tarafini tutarken yasal olarak hicbir sey yapamiyorum ben.
Basta farkli konustun, yola ciktim farkli konustun. Benin yanlisim yok bu olayda.

@hamlet2006
Malesef bu konu için zamanım yok ve rica ile özel olarak benim için tasarlanan bir kadro ya karşılık bu şekilde bir cevap vermek istemem. Kadroyu Accell bisiklet bana 800TL gibi sembolik bir rakama satmıştı ben 2 veya 3 ay kullandım sonrasında 26" MTB den tamamen vazgeçtiğim için satılık olarak 750TL ilana çıkarttım daha sonrasında 26 mtb" kullanmadım. Benim kullanımım esnasında böyle bir sorun yaşamış veya başka bir yerinde deformasyon ile karşılaşsaydım bu benim hatam dışında olmuş olsaydı çözüm yollarını bir nebze arama yoluna giderdim.

Benim ayrıyeten şöyle bir hikayemde var buna benzer 5 6 ay öncesinde Antalya'da bir bisikletçiden Cube C62 Elite Race 29MTB satın aldım 1 ay sonra kadro kaldırımın kenarında dururken rüzgar nedeniyle devrildi ve arka çatalında çatlak oluştu aşağıda YASMİN SPORTS'un cevabını paylaşıyorum. Bu durumda bile bişey beklememişken kendi yapmadığım hasar için şu anda tüketici hakem heyeti gibi konularla malesef uğraşamayacağım.

150219 dosyayı görüntüle

@hamlet2006

Satış evrağı olmadığı için ikinci el olarak satın alan kişi ortada gözükmüyor. 3. kişi olarak dahi gözükmüyor. Bir kişi bir malın sahibi olduğunu nasıl ispatlar? Satış belgesi ile. Başka yolu var mı?

Ben yüklemisim bisikleti arabaya, söktürecegim zaten ne var ne yok. Kimseden en ufak beklentim yok bu saatten sonra.
Senin iade talebin iyi niyetli Allah razi olsun.
Ama benim iadeyi reddetme niyetim de iyi niyetli, seni dusundugumden.

Accell'in verecegi para da degistirecegi kadro da yerin dibine batsin.
Bende akil olsa gider yenisini alirdim, ugrasmazdim. 20180325_131135.jpg

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@ghkoseoglu

Bike discount'tan alınmış ürün için Türkiye distribütörü ile mi irtibata geçtiniz?

@clubber

Türkiyeden alınmış türkiye garantili cube için Cube distribütörü ile iletişime geçtim. Bana iyi niyet kapsamında :))) 550Euro+KDV+DHL masraflarını öder ve kadroyu bize iade ederseniz size yeni bir kadroyu 2 ay sonra verebiliriz dediler, bende kendilerine bike-discountta aynı kadro zaten 503EURO dediğimde bu cevabı aldım :)

"Özel üretim diye garantisi yok" ifadesini ıspatlamanız bile accell bisikletin başını yakacakken birbirinizle bozuşup olayın buralara gelmesi şaşırtıyor beni.

Ben ne ilk sahibini tanıyorum ne ikinci sahibini ama ilk sahibinin t.hakem heyetine başvurmaması için 2 sebep görüyorum,

1- Accellden menfaati var (maddi menfaat gözeten adam kadroyu geri almaz diyerek çok ihtimal vermiyorum)

2- Accellde kıramayacağı insanların hatırı var arada. Eğer böyle ise kendiside hatır atabilir karşı tarafa.

Ben Gökhan Bey'in yerinde olsam yeni bir kadro alıp kıralanı hiç tamir ettirmez ve sonuna kadar hakkımı arardım. Çünkü o tamir edilen kadro tat vermeyecektir. Her her hızlı inişte acaba? Dedirtecek ve bir gün o acaba gerçek olacaktır.

@Gökhan Akkaya aslında 3. bir yol var.

Kadronun ilk sahibiyle aranızda bir satış sözleşmesi düzenleyin. Sözleşmede satışın yapıldığı tarih, ürün için ödenen bedel ve alıcı ile satıcının (kendi el yazılarıyla) kimlik bilgileri ile ıslak imzaları bulunması gerekiyor. Zaten bu, kadronun satışı esnasında yapılması gereken bir şeydir ve senin satıcıdan bu sözleşmeyi talep etme hakkın vardır. Bu sözleşme ile, ürünün garanti dahil tüm hakları sana devredilmiş olur.

Bu satış sözleşmesi ve ürünün faturasıyla birlikte tüketici hakem heyetine başvurursan, hakem heyeti talebini işleme alacaktır. Bu şekilde sürecin senin lehine sonuçlanacağını düşünüyorum.

Bu süreç boyunca kadroyla hiçbir müdahalede bulunmamalısın yalnız. Kadroyu at bir köşeye unut. THH'den sonuç çıkması ortalama 6 ayı bulabiliyor. Tamir için harcayacağın parayla da kendine geçici bir kadro alırsın.

Kadroda zarar gören nokta, üstüne hatırı sayılır ölçüde kuvvet binen bir nokta ve şahsen bu noktada yapılacak bir onarımın güvenli olacağını düşünmüyorum. Yapılacak tamirat büyük ihtimalle epoxy bazlı bir yapıştırıcı ile olacak ve dayanımı tahminlerinden çok çok düşük olacaktır. Böyle bir kadroya canını emanet etme derim.

@mehmet.ali

10bin TLye aldığım CUBE bisikletimin kadrosu çatladığında bana yasmin sports yardımcı olmadı üstüne 550euro+kdv+dhl ücretini ödersem yeni kadro vereceklerini söyledi bu durumda dahi hakem heyeti yolunu seçmedim. Şimdi neden 750TLlik hatırla yapılmış bir kadro için bu yolu seçeyim ? Maduriyeti gidermek için kolay olan yolu seçtiğimi düşünüyorum.

@mehmet.ali
İlk sahibindeki para kimsede yok :) 2. seçenek doğru tespit. Yolun başında bunu düşünerek sordum; Problem yok hakkını ara dedi. Hakkımı arayacak adımlar atınca da başka telden konuştu. Tüketici hakem heyetine başvurmuşum nasıl geri döneyim, konu olmuş 4-5 sayfa "Vazgeçtim arkadaşlar" mı diyeyim bu insanlara?

Ben, o kadro tekrar kırılıp kaza yaptığım zaman Accell'in velbali olacaktır benim üzerimde. Haklının yanında durmadılar çünkü. 1. sahibi iade teklif etti hiç yoktan.
Accell'den taraf değilse ilk sahibi; E-Devlet aracılığı ile yalnızca 5 dakikada şikayet oluşturabiliyor. Devlet kolaylık sağlamış bu konuda.

Benden daha değerli gördüğü bir dostluğu - ilişkisi var ki şikayet kaydı oluşturmuyor. Olabilir çok doğaldır ama başta söyleyecekti bunu bana; Üstelik 2-3 defa sordum. Hatırla yaptırıldığını bile sonradan öğrendim ben, satın alırken özel üretim kadro olduğunu bilmiyordum. Saygı duyarım hatırla yapılmasına, yalnızca bana "Başta farklı sonda farklı konuşuldu".
@Mehmet Altuğ
Çok doğru bilgi vermişsiniz çok sağolun, harfiyen doğru söyledikleriniz. Ama 1. sahibi ile Accell arasında HATIR var. O hatırı başta sordum; Yok denildi. Ona göre icraat yaptım bu sefer de ; Arada HATIR VAR, denildi. İlk sahibi kadronun resmi olarak devredilmesine zaten yanaşmaz, Accell ile HATIR VAR ÇÜNKÜ ARADA.

Canını emanet etme diyorsun, çok doğru söylüyorsun Allah razı olsun. Ama 2.000TL verip sıfır karbon kadro alacak imkanım yok benim. Alırım almasına ama inanılmaz büyük bir israf olur. O kadar israf bir insan değilim, elimdekini tamirle düzeltmeye çalışacağım mecbur. Proxy yolunu duydum ancak kaynatılarak yapılacak sanırsam, düzelir diyorlar abartılacak oranda hasar görmemiş. Sıfırını alacak param var ancak içimden gelmiyor o kadar para harcamak.

@ghkoseoglu yasmin sportsun yüksek fiyatlar çekerek vazgeçirmeye çalıştığını bir kaç kez deneyimlerle yaşamış bulunmaktayım. Kullanıcıların böyle yorumlarını görünce düşüncelerim dahada pekişiyor Masraflar dahil 1500tl istedikleri kadroyu 65 euroya almanyadan aldım.

• Beğen
@Gökhan Akkaya HAKKINI ARAMAK Forumda accell bisikletin takip edip etmediği belli olmaya bir yerde sürekli yazmak veya ölmem gerekiyor kaza yapmam gerekiyor tarzında konuşmak değil bana göre hakkını aramak accell ile son kapı kapanana kadar konuşmak, olur çaresine bakmaktır. Bunları yapmadan burada yazmaya devam ettiğin için tüketici hakemi veya farklı bir yerden bu konu benim tarafımdan devam ettirilmeyecektir. Seninle yazışmalarımızda konuyu açmadan önce accellden gelecek cevabı bekle 1 gün uğraştın hemen pes ettin tarzında konuşmuştum, daha sonrasında sana yoğun olduğumu ve ne yapmak istersen onu yapmanı söyledim. Bunları sana yine özelden yazabilirdim fakat sen burdan benimle konuşmaya devam ettiğin için bende burdan yazıyorum ve bu başlık altına son yazışımdır. Ben sana kadroyu geri iade alacağımı söylüyorum kabul etmiyorsun ve bunun nedeni bana göre acizane fikrim o fiyata karbon kadro yok, ben sana bu kadroyu satarkende yoktu. Hatırlarsan muhabbetinide etmiştik kırmızı başka bir ikinci el karbon kadro vardı ve fiyatı 1700TL'idi. Herkese iyi akşamlar.

@ghkoseoglu siz kadroyu gökhan hocamdan alıp acccele teslim edip yenisini alamıyor musunuz? kendinize özel yaptırmışsınzı demekki accel ile bir bağlantınız var bence halledebilirdiniz diye düşünüyorum.accel yeni bir kadro verse siz de bunu gökhan hocama verseniz çözülmez mi bu olay?

• Beğen
Bir firmadan olumlu yanıt alabilmek için 29 kişinin reddetmesini mi beklemek gerekiyor abi, 30. kişi belki kabul eder ümidiyle? Aradım "Garantisi yoktur, gerekli bilgi zaten verildi dediler". Daha neyin cevabını bekleyeceğim? İadeyi istememe sebebim; Senin cebinden para çıkacak olması. Ben bu kadroyu alırken "Kırılırsa paramı geri vereceksin" demedim. Accell yapacak iade yapıyorsa da, seninle bir alakası yok abi olayın. Zaten kadronun garantisi bitti bitecek. Kalmış 1 ayı, o yüzden bekleme opsiyonum yoktu.
Wattsapp'dan yazsan cevap veriyorum bal gibi de, buraya yazıp aramızı soğutan sensin. Ben seni seven sayan, abi diyen bir insanım. Bir kötülüğünü görmedim.
Sen bana "Accell ile aramızda hatır ilişkisi var" desen ben seninle aramızı bozacak hiçbir işe girmezdim. Özel üretim olduğunu bile yeni öğreniyorum kadronun. Belli ki aramız bozuk devam edecek bu saatten sonra , böyle olsun istemezdim 1 kadro yüzünden; Ama kendimde de bir kusur görmüyorum, keşke başta hiç girme deseydin bu işe, hatır var desen anlayışla karşılardım.

Her neyse Ediz Ahmet'e yolluyorum yarın, tamir eder teslim eder inşallah. Sonuçları da paylaşırım.

• Beğen
İlk alıcı kişisel sebeplerden dolayı hakkını aramıyorsa ve kadroyu geri alabileceğini teklif ediyorsa dışarıdan objektif baktığımda bisikleti ilk sahibine iadesi en adil çözüm gibi geliyor. Kendi mesajlarından da anlaşılacağı üzere aynı olay kadro kendisindeyken başına gelse yasal yolları kullanmayacaktı. Yasal hak arama yoluna gidilmiyorsa sorumluluğu üzerine almıştır diye yorumluyorum. Bu durumda muhattabınız otomatikmen malı size satan oluyor. Kendisi de iade alacağını belirtmiş. Bence her iki taraf açısından da makul bir çözüm.

• Beğen
@hakan hoca
Makul ama Accell'in hatasını ilk sahibine ödetmek istemiyorum ben. Yoksa 1000TL daha ekler çok sağlam bir karbon kadro alabilirim hali hazırda satılan bir CUBE var. Tamire vereceğim paraya ekler yepyeni bir kadro sahibi olabilirim yani, iadeden az para gelecek diye iade istemiyorum sanmasınlar.
İlk sahibinin parası var çok şükür, ama yinede ona ödetmek - kırık kadroyu yollamak istemiyorum. Tamamen iyi niyetle alakalı bir durum. Accell elime fatura fiyatını saydı da ben mi kabul etmedim :)

Kadroyu söktum, temizleyip yollayacagim hayirlisiyla.

20180325_184540.jpg

• Beğen
@Gökhan Akkaya hocam ilk sahibi kadroyu geri alıp accell ile konuşup yenisini yollamaya çalışalım diye bir teklifte bulunmadı mı ya da sen böyle bir şey teklif etmedin mi? yoksa ilk sahibi sadece para iadesine mi yanaştı diğer konularda yardımcı olmadı mı? ben böyle anladım

Durum
Başlık tartışmaya kapatılmıştır.
Geri