Scudo Sports

Acaba biz mi yanlış yapıyoruz?

@Buse Evren

Şimdi türkiye dışına cıkmış olanlar gayet iyi bilirler ki yabancı ülkelerde insanlar arabadan çok bisiklete yatırım yapmışlar nerdeyse her yere bisikletlerinle gidip geliyorlar cünkü gelişmişler ve bisikleti sadece çarşıya gidip gelme aracı yada bir dönercinin döneri götürmek için servis aracı olarak kullanmaktan ziyade günlük yaşamın bir parçasıymış gibi kullanıyorlar ki bu da normal olanı ben insanlara sağolsun cevremde o şekilde düşünen cok az insan var ve o yüzden belkide fazla takmıyorum gerçi söyleyenlerede bişi demek gelmiyor içimden cünkü anlamadıktan sonra bişileri zorla anlatmayı sevmiyorum zaten bu işi biraz araştırsa bişiler yapmaya kalksa eminim ki aynılarını onlarda yapacaklardır.

Kompedant konusuna gelirsek ben bi yere gidiyorsam o kadar uzun yol pedal ceviriyorsam o kadar güç o kadar enerji harcıyorsam bisikletimin de o enerjiyi ve o gücü bana yansıtmasını isterim cünkü bana sürekli sorun çıkaracak sürekli beni yarı yolda bırakıcak bir bisikletten ise biraz daha para verip daha iyisini alıp sorunsuz kafam rahat bir şekilde yola cıkmayı tercih edeim insanlara bakıyorm herkes parasına göre zevkine göre hareket ediyor benim suanda bisikletim orta seviye kompedantlarla dolu benim cebime uygun kaliteli ürünleri alıp toplama gibi yaptım ve gayet memnunum ki benim herkese söylediğim bişi vardır kalitesiz mala para verecek kadar zengin değilim 20 liralık bişi alıp 10 kere değiştirmektense 100 lira verip uzun süre kullanmayı ve kafamın rahat olmasını severim fakat bazılarıınn dedikleri gibi cok üst seviye kompedantlarla bisikletler var burada bi abinin bisikleti 18.000 TL fakat o da öyle seviyor bisikletine o kadar güveni var ki dağ taş bayır yol fark etmiyor cünkü malını cok iyi tanıyor ben o bisikleti kullanmadan öncce o kadar para verilir mi falan diyordum içimden fakat bi gün yaklaşık 50 KM geçik kullanınca anladım o bisikletin ne kadar rahat ve o enerjinizi en iyi şekilde güce ve o bisikletin üzerindeki hıze cevridiğini görünce işte dedim budur biraz uzun oldu fakat söyle söyleyim 20 Km bir yolda 10 kere durmak yorgunluktan 20 kmde ölmek mi daha iyidir yada 100 Km gidip yorulmak ölmek mi daha iyidir ben uzun yol yapıp ölmeyi tercih edenlerdenim o gücü o harcadığım enerjiyi o bisikletinde reaksiyonun o bnm harcadığım cabaya güce cevirmesini isteyenlerdenim kısaca.

İnsalar ne derse desinler lütfen insanlara değil kendinize bakın herkesin bir beyni ve aklı var siz her şeyi kendi zevkinize göre kendi hayatınıza göre yaşayın başkalarının sizi yönlendirmesine ve yapcağınız işten caydırmasına izin vermeyin...

• Beğen
Tepkiler: Harun.
Scudo
bizde biraz başkasının hayatına müdahil olma gereksinimi olduğu için bu tarz eleştirileri hemen her zaman da duyuyoruz.adam üniversite okumamış lise terk benim hangi tıp branşında uzmanlaşacağımı seçiyor ve bigüzel de söylüyor.bu kabil sözleri sen duyma bile güzel kardeşim.hayat kısa bi andan ibaret güzelliklerle doldurmaya heveslendiğin şeyleri yaşamaya bak.bisikletinin de tadını çıkar.konuyu açman da güzel olmuş

• Beğen
Harun kardeşim aynı sorunu bende yaşıyorum. Kısacası cahilliğine verip, işin içinden çıkmalısın. Türkiye'de malesef bisikletlilere yeterince ilgi verilmiyor. Çoğu kişinin işine gelmezse hemem araç oluyor bisikletlerimiz, ama işine gelince olmuyor. Bana genelde " O paraya motorsiklet alırım." diyorlar. Seni tutan yokki git al.
En güzeli bisikletin zevkini bilmeyen kişilere kulak asmaman . :)

• Beğen
@Hasan Kılınç

Bu saçma konuşmaya karşılık şöyle sorulabilirdi..

"Tofaş bisiklet mi çıkardı abi" :D

Karşı taraf düşüncesizce sinir ediyorsa olayı ti ye almak lazım:)

• Beğen
Araba fiyatına bisiklet mi olur diyorlar, araba fiyatına yüzük de var, kol saati de var, bilgisayar da var... hatta araba fiyatına büyük baş hayvan bile var... herşeyin kıymeti alıcısına göre değişir. Bisiklete 5000 tl'yi çok gören adam gidip kol saatine 5000 tl veriyor, oysa ki benim gözümde 50 lira bile fazladır kol saati için, ama bisiklete verdiğim paraya hiç acımam... Onun için öyle tiplere laf yetiştirmek zordur, bisiklet tutkusunu anlamayan adama nasıl anlatacaksın ki bunu? Çenemiz değil dizlerimiz çalışsın... :)

• Beğen
Tepkiler: Pelin N. ve Harun.
Öncelikle herkese merhabalar;
Nedendir bilinmez bizde birinin yaptığı, diğerlerine yargılama yetkisi verdiği genel kanısı hakim...
Yani biri 5000 TL verip bisiklet alıyorsa emin olun o kararı vermeden önce diğerlerinin düşündüğü ve düşünemediği herşeyi düşünmüştür. Düşünmese bile diğerlerine ne? Alan memnun satan memnun.
Hep başkalarını "kendi hayat görüşüne göre" yargılamayı kendine misyon edinmiş ne çok insan var ülkemizde maşallah.
Hayata dair kendi kararlarının doğruluğu veya yanlışlığı konusunda değerlendirme yapmadan başkalarını yargılamak kime kalmış?
Hergün içtiği sigaraya verdiği parayı biryana bırakın; beraberinde eşi çocuğu olduğu halde yasaklanmamış yerlerde (evde, arabada...vs.) sigarasını tellendirerek beraberindekileri zehirleyen ve ellerinde milyarlık telefonların fiyatının artmasına sebep olan özelliklerini kullanmayı bile beceremeyen bilmeyen tiplerin yargılama yapmasına gülerek geçerim.

• Beğen
Bana da aynısı oluyor geçen fiyatını sordu çocuğunu biri normalde söylemezdim sinirlendim, söyledim. Cevap: 200-300 lira veripte bi 2. el atv alsaydın ya dedi. Ben de dedim abicim git al o zaman bana neden akıl veriyorsun git al beraber gezelim dedim :)

• Beğen
Bırakın arkadaşlar, boş konuşan çok maalesef, herkes birgün Bisiketin tek mükemmel insan icadı olduğunu anlayacak. :)

• Beğen
5 bin liralık gitar mı olur? 10 bin liralık kameramı olur? 3 bin liralık laptopmu olur? Olurda olur.. Cahil insana oturup 5 saat saysan saysan,en sonunda sana diyeceği ne gerek var? İnsanların farklı farklı zevkleri,istekleri olabileceğini düşünemeyen,beynini sadece soluk alıp vermeye adamış birçok insan var memlekette. Keyfinize bakın,muhattap olmayın..

• Beğen
Günde 1 paket sigara içen biri günde yaklaşık 6 lira, ayda 180 ve yılda 2160 tl harcıyor. 10 yılda 21600 tl sigaraya para harcamış oluyor. Ayrıca kaybedilen cinsel güç, kalp ve akciğer hastalıkları cabası. Biz bisiklete 3-5 bin tl para vererek sağlığımıza ve keyfimize para harcıyoruz bu memlekette herkesin HAYATTA TEK ZEVKİM BU MERET demek zorunda olmadığının farkına varılmalı ve hobilere ve zevklere para harcamanın doğal bir şey olduğu artık anlaşılmalı. TÜM HOBİ VE SPORLARIN TEMEL AMACI İNSANLARI BU TİP (SİGARA,KAHVEHANE VS. GİBİ) KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAKLAŞTIRMAK VE SOSYAL ÇEVRE OLUŞTURMAKTIR. EMİNİM BİRÇOK ARKADAŞIMIZ DA BİSİKLETE BAŞLADIKTAN SONRA SAĞLAM DOSTUKLAR VE ARKADAŞLIKLAR KURMUŞTUR(BEN BU SPORA BAŞLADIKTAN SONRA ÇOK SAĞLAM DOSTLUKLAR GELİŞTİRDİM). Neyse diğerlerinin ne dediğini boşverin keyfinize bakın.

Geri