Scudo Sports

Abim KRON XC250 Al diyor ben ise CARRARO 419 GRUNGE İSTİYORUM SİZCE HANGİSİ ?

Scudo
@Ahmet Selim Öztürk

Carraro Kron XC500 ile kafa tutup geçerken, 250 ile karşılaştırılması abes olmuş. XC250 ile Carraro 417 karşılaştırılmalı.

Abimin bisikletçiliğe söz ettirmem abime bende katılıyorum lastikleri kötü diğer kişilerde diyor yani kilitlenebilir maşa pek bi işe yaramıyor uçurumdan atlamıcaz sonuçta ;)

Carraro yerine Kron alıp 100 lira masraf yaparım daha iyi olur ben konuyu sabah açtım fakat akşama doğru fikrim değişti yinede sağolun :)

@Ahmet Selim Öztürk

Karar senin ama yanlış tercih bana göre. :) Ruben olağan üstü lastik. Millet ilk aldığında lastiklerden kurtulmaya başlıyor. Bkz: Forum :) Kitlenebilir maşayı kullanan, aradaki farkı bilir.

600 TL paran varsa bir Carraro kullanıcısı olarak almanı öneririm.

Kendi bisikletim için demiyorum. TÜM FORUM diyor. Kardeş...

Aslında bana kalırsa bu seviyedeki bisikletler için hiç bu kadar düşünmeye gerek yok. Çünkü bu fiyat sınıfındaki bisikletler size çok fazla bişey vaat etmezler. Bence sen donanımdan ve hatta kadrodan daha önce hangisinin daha hafif, hatta hangisinin kadrosunun daha hafif olduğunu öğrenmeye çalış.

Çünkü bisikletin hafifliği senin performansını inanılmaz derecede etkileyecek. Bu fiyat seviylerinde arka aktarıcı, ön aktarıcı, aynakol, ruble vs performansa neredeyse hiç etki etmez ama hafiflik kesinlikle etkiler. :in:

Genelde bu seviyedeki bisikletlerde aynı donanımlar olur. Mesela x ile y bisikletini karşılaştıralım. X bisikletin de; alivio arka aktarıcı, acera ön aktarıcı, ve seri dışı bir shimano aynakol varken, Y bisikletin de; acera arka aktarıcı, seri dışı shimano ön aktarıcı ve alivio aynakol gibi donanımlar olur. Yani seni ancak idare edecek parçalar bulunur ve her ne olursa olsun sen eninde sonunda bu donanımları yükselteceksin, yükseltmek isteyeceksin...

Kadronun hafifliğini de belirttim çünkü ağır bir kadro üzerine yatırım yapmak seni üzer. İstediğin verimi alamazsın. Bu nedenle sen bence tüm kriterlerini tekrar gözden geçir ve bu hafiflik konusunu iyice bir düşün.:in:

Kardeş, son yorumum şudur; Önce ihtiyacının ne olduğunu netleştir. Sonra elindeki parayla bu ihtiyacı karşılayabilecek en hafif ve en üst donanımlı bisikleti almaya çalış. Pazarlık ve nakit alma şansın varsa onun etkisini de göz önünde bulundurarak, bütçenin yaklaşık %10'u kadar daha pahalı bisikletlere de göz at ve son kararını verdiğinde, satın almaya giderken mutlaka yanında çok sıkı pazarlık eden, esnafı bunaltabilen bir yakınını götür (Bu konuda ciddiyim). Bunun üzerine söyleyecek başka da sözüm yoktur.

bu iki bisiket arasında tabiki de carraro.çünkü carraro daha üst model bir bisiklet ayrıca carraro tabiki de krondan daha kaliteli bir bisiklet bunu tartışmamalıyız bile bana bunu sadece kron ve salcano marka satan bisikletçim dahi söyledi(sonuçta kendi sattığı markayı daha iyi gösterebilirdi).hangisini almalıyım konusuna gelince de ben olsam yerinizde kron alırdım çünkü belli ki beğenmişsiniz ayrıca yorumlarınızdan anladığım kadarıyla yarışlara katılma ya da çok üst düzey kullanma gibi bir düşünceniz yok ve kron daha uygun fiyata.en önemlisi de kullanıp beğenme fırsatını yakalamışsınız o yüzden kron size uygun derim fakat ilerde arka 7 li sistemin yetmemesi gibi bir olayla karşılaşabilirsiniz(donamın yetersizliği) tahminimce.(bu arada tekrar belirteyim cararronun bu modeli ile kronun bu modelini karşılaştırmak yanlış çünkü carraro daha üst model bir bisiklet donanım olarak)

donanimsal olarak yüksek olabılır evet ama sonradan yuksek model parca alınabılıyo benım yapğtıgım gıbı artı kron un kadrosu carraro kadar saglamdır bılgınıze ....

Kardeşim uzatma olayı yeter kron x250 ile carraro 419 kesinlikle karşılatıramassın carraro her türlü galip gelir senin yerinde olsam arkadaşlarımın da dediği gibi kronu alırdım ama bu da şu anlama gelmiyor ki kron nun o modeli carraronun bu modelinden üstün anlaşılan biri nasa karalama yapmış carraro'yu karalamışlar sana ama yanlış sen ancak kronun x500 modeli ile karşılaştırırsın şimdi lafı fazla uzatmadan konuyu kilitle yeter artık git kronu al büyük bir hevesle sür bir şey olacağı da yok yani çok ufak ayrıntılar var profesyonel kullanmayacaksın sen kronu al hem tanıdık hem o hem vs hazır öle kronu al dahada bir şey yazma kilitle konuyu eminim krondan da memnun olacaksın

Bol pedallar :D

xc250 de kitlenebilir masa degil sanirim grunge 419 maşasını bilmiyorum lock-outmu? lock-out sa donanımda carraro daha iyi gibi.fakat ikisinden biriside alinsa gayet guzel modifeye acıklar.kron kadro garanti uzun ömürlü diyorlar. ne kadar dogru emin degilim.

Haca yastıklarımı sunroof umu var.Neresi konforlu bize anlatırmısın.Neresi gösterişli?
Jantlarımı?,gidonlarımı?,selesimi?duruşumu?

@zkyurduseven

kron kadrosuna ömür boyu garanti veriyor zaten kalitesiz bir kadro değil fakat carraro mu kron mu deseler ben olsam carraro derdim.bu arada eğer ilerde donanım yükselticem dersen carraroya da krona da o parayı verme git kadro al kafana göre istediğin parçalarla topla çok daha üst seviye bisiklet yapabilirsin ben sana şuanki donanımları için karşılaştırma yaptım...

Ben ikisinden birisini alacak olsaydım, hem donanım hem görünüş itibariyle 419'u tercih ederdim. Ancak şu da var, iki bisiklet arasında ciddi bir fark yok. Ancak olaya fazlasıyla detaycı ve profesyonel kafasıyla yaklaşanlar birini seçip diğerini karalar. Esasında hangisini kullansan hemen hemen aynı derecede memnun kalacaksın. Sonuçta muazzam performanslar ummuyoruz, yarışmalara katılmıyoruz. Sen iyisi gözüne en hoş gideni al illa ikisinden birisini almak zorundaysan, bence.

Geri