Scudo Sports

ABD'de boz ayı bisikletçiyi öldürdü

Avcılık ve Atıcılık belgelerim var.

Memleketimizde ayı vurduğunuz vakit ,18.000 TL idari para cezası ve tüfeğinize el konulması gibi idari bir yaptırımla karşılaşıyorsunuz. Yani ayı size saldırsa dahi vurmamamız isteniyor.Kaçmaya kalksanız kaçamazsınız ( Bu kanunu her kimler yaptıysa, ayılar kovalaşında bir daha böyle kanun yaparlarmı ? )

Saçma sapan imar planları ve yapılaşma yüzünden tüm vahşi hayvanların doğal yaşam alanı küçüldü.Vahşi hayvanlarda yerleşim merkezlerine fazla yaklaşmaya ve insanlara alışmaya başladı.Sadece insan öldürdüğü tespit edilen ayının savcılık talimatıyla vurulmasına kanunen izin var.

Konunun başlığındaki olay yani milli parktaki ayı tahminimce gps takiplidir. Nokta atışını yeri tespit edilebilinir. Gps takip tasması yoksa bile , biraz tecrübeli bir avcı ayının bıraktığı izden , inine kadar takip edebilir.Dolasıyla olay mahallindeki ayının bıraktığı izin kalıbı alınmışsa , aynı ayı rahatlıkla bulunabilir.

Kars Sarıkamıştaki üyemiz sayı Mhtözel size şöyle bir tavsiyem olabilir. Ayı bahçenize yeni gelmeye başladıysa, bayan kuaförlerinden kesilmiş kadın saçı isteyin , bunları ağzı açık bir poşete koyup , bahçenizde uygun bir yere asın.Islandıkça dahada keskin kokacaktır ve Ayı insan kokusuna alışkın değil uzun süre bahçeye uğramayacaktır. Eğer uzun süredir bahçenize geliyorsa ,insan kokusuna alışkındır. Ortalıkta kokusunu alabileceği çöp bırakmayın , bırakmak durumuydanızda ağzı kapalı naylon poşetlerde bırakın. Ayrıca tül keseciklere koyacağınız keskin kokulu naftalin paketlerini ayının , bahçenizde dolaştığı yerlere asarsanız uzun süre uğramayacaktır.

Scudo

Şöyle bir video gördüm.Ayılar için biber gazları var sanırım

@emrthknr
ilk izlediğimde şaşkınlıktan hiç sorgulamamıştım, şimdi acaba sahte mi diye bakıp da izleyince değişti durum.. haklısın sanırım.. kurgu bence, güzel montajlanmış

Allah rahmet eylesin ne diyelim

@Cömert bey cuma günü eşya taşımak maksadıyla ise başladık gece 3.30 gibi taşıyıcı arkadaşlar ve ben toplam 4 kişi birde yavru bir ayı muhtemelen 1-2 yaşlarında kapının önünde kovalastik... elimizde küreklerle yerlere duvarlara vurmalar bagirmalar filan ayı bey ya yardıma gelmiş ya da uğurlamaya gitmeye hic niyeti yok :) üstelik hepimizin de saçları vardı ve terli terli islanmisti
Benim kendi şahsi tecrübelerimi paylaşmak isterim Sarıkamış maceramın bitmesine son 1 ay kala 3 yıllık surecte yaz mevsimi için ortalama 2 günde bir gelen onlar gelmezse bizim gidip izlediğimiz misafirlerimiz hakkında..
Öncelikle çok tatlı hayvanlar çok akıllı çok tontis ve görüldüğünü aksine çok çok hizlilar. Evimizin önünden copu alır kapıcı gibi posetiyle goturur 3-5 poseti bir araya getirip bir köşede açar işine yarayanlari yerler. Yalnız ve yetişkinde insanla karşılaşınca çoğunlukla kaçar, ses varsa gelmez ama nisan ayı gibi yeni kalkmis ve ininden çıkmış ve acsa tehlikeli geçen yıl bi adami yedi resmen. Anneyse yanında yavru varsa çok daha hassas biçimde kaçıyor yavrusunu riske atmak istemiyor ama kacamiyacaksa hepsinden daha tehlikeli.. yalnız yavrular da bu prosedürleri ogrenenemisler daha ses var insan var hala çöpe bakcam surda dolascam kafasında kaçmak yok ha saldirmiyorda öyle zaten genellikle saldırgan değiller. Yine de koşarak yada bisikletle av gbi kaçmak kotu fikir geri çekilmek daha mantıklı yuzunuz arkadaşa dönük yanlışlıkla bölgesine girmiş başka bir ayı gibi... Ben hepinize ayı değilde ayiciklarla takılmayı tavsiye ederim hem peluş hem ucuz hem tehlikesiz :)

Geri