Scudo Sports

Aavid Elixir XO / Elixir CR

Cansın CANDAŞ

Aktif Üye
Tepki
369
Merhaba arkadaşlar buna benzer çok konu açtım fakat sonuç netleşmedi.Artık sonuç ' a varmak istiyorum.
Konumuz hidrolik frenler uzun uğraşlar sonunda elde ettiğim bilgilere göre avid markası 1 numarada ilerliyor.
Fakat Avid markasının iki ürünü arasında kaldım ikisininde iyi bir performansı var parasıda var :D .
Artık tam bir sonuç alıcam lütfen deneyimli arkadaşlar bütün bildiklerini paylaşsınlar.
İlginizden dolayı teşekkürler.

1.ürün : Avid Elixir X0

http://g1204.hizliresim.com/w/9/48ldq.jpg

2.ürün : Avid Elixir CR

http://g1204.hizliresim.com/w/9/48lhb.jpg

Bu iki ürün arasında kaldım olumlu yada olumsuz bütün cevapları yazın arkadaşlar.
Son kararı sizin önerileriniz ile vereceğim.

Scudo
@candas

Uzun uğraşlar sonucu elde ettiğiniz bilgilerinizi paylaşırsanız iyi olur... ;)

Avid'in değişik modellerini ayrıca Formula, Shimano, Hayes gibi markaları da kullandım. En son bir bisikletimde Avid XX, diğerinde ise Formula Oro k24 var. Hangisi dersen XX'in yarı fiyatına gelen k24 ler ağırlık hariç her açıdan ciddi şekilde çok üstün. Fren gücü, modülasyon, sağlamlık, malzeme kalitesi vs her şey çok daha iyi. Sponsorunuz yoksa 100 gr. hafiflik için abuk sabuk şeylere dünya para vermeye gerek yok bence. Hayes'lere de bakabilirsiniz onlar da çok iyi ve ayrıca çok hesaplılar.

• Beğen
Tepkiler: şans topoğraf
CR kullanan herkesde tekerler QR'dan sökülünce ayar tutmama gibi problemler yaşıyorlar Avid'in alt modellerinin hemen hepsinde aynı problemlerin olduğunu da biliyorum bende XX World CUP vardı daha kötüsü olamaz diyim fabrikasyon arıza sebebiyle değiştirdim ve şuanda XX'in world cup olmayan düz modelini kullanıyorum henüz kullanma imkanım olmadığı için XX ile ilgili bişiy diyeiycem ama önceki tecrübelerime dayanarak ve eşimin bisikletinde kullandığımız XTR' daki memnuniyetimizide göz önüne alarak frende kesinlikle Shimano'dan şaşmayın derim görsel yönden zayıf olsada kullanımı tartışılmaz...

arkadaşlar 2 fren arasındaki seçimi sordum diğer frenlere girmeye gerek yok.

tabiki x0 ...açık ve net söylüyorum hem zaten daha üst seviye çok bi fark yok ama daha hafif biraz daha güçlü.

@baki çelik...

nedense bende hiç öyle bir sorun oluşmadı ki sorunsuz olarak elixir cr frenlerimi kullanmaktayım..

xo yu bilmiyorum ama elixir r ve cr frenlerinde pad contact ayarını sonu kadar dayamamınızı öneririm. İlerde sorun çıkarabiliyorlar... önceden elimde m765 serisi dualkontrol xtler vardı...xtlerin ısınma sorunu daha belaydı şimdikiler nasıl bilemiyorum ama cr frenler ile mutlu olacağınızı söyliyebilirm... paranız ve ağırlık takınıtınız varsa xo yada yönelebilirsiniz..

bence shimano veya magura daha iyi ... avid'in sürtme sorunları ve kaliperdeki balataların arada diski sıkıştırma yani bırakmama gibi sorunu oluyor... geçen kapadokya yarışında yarışçılar bile şikayetçiydi avidden...

XO kullanıyorum 95kilo olmama rağmen yaklaşık 4000km boyunca aşırı yağmur/çamur,kar,buz yokuş vs hepsinde kullandım hiçbir sorun ( ne lastik söküp takarken ayar sorunu ne kuvvet kaybı ) yaşamadım. Kesinlikle tavsiye ederim.

bu bisikletin yıkamacıda sudan geçmiş kaba çamurunun atılmış hali ki ne kadar zorladığımı düşünün

http://img27.imageshack.us/img27/3337/img1284ee.jpg

Geri