Scudo Sports

99 tl ye akıllı aksiyon gözlüğü alınır mı?

Emre1606

Üye
Tepki
21
İsim
Emre
(link)

Linkte 100 liraya 720 p video kaydedebilen, müzik çalarlı bluetooth kulaklıklı, fotoğraf makineli polarize camlı bi gözlük var bana cok uygun gibi geldi fiyatı ne dersiniz? Gözlüğe ihtiyacım var ama bu gözlükle alakalı hiçbir bilgi bulamadım, araştırmadan almakta içime sinmedi

Scudo
@Emre1606 Sakal tıraşı da yapıyor mu acaba?

Not: 3 gün sonra elinizde kalır böyle ürünler, paranızı çöpe atmayınız bence!

@Emre1606

Yok öyle bir şey demiyorum ama "garantili" olmasının almak için sebep olamayacağını anlatıyorum. Satılan herşey zaten garantili, garantili olmak zorunda.

Her 720p görüntü aynı kalite ve netlikte olmuyor. Bazı firmalar hile yaparak lensten daha düşük bir çözünürlükle elde edilen görüntüyü 720p'ye çevirebiliyor. Ürünün mutlaka örnek bir videosunu incelemenizi tavsiye ederim (mümkünse kullanıcıların kaydettiği, Youtube'da olabilir). Yine de ucuz et kötüdür diye düşünmeyin, GoPro 1000 küsür liraya satılırken Xiaomi'ye bu fiyata olur mu diyenler de olmuştu. Sırf fiyata ve markaya bakıp karar önyargılı bir yorumda bulunmamak gerek.

@clubber

Bu söylediğiniz doğru değil, Garanti Belgesi Yönetmeliği diye bir şey var ve orada Garanti Belgesi ile satılması zorunlu olan sektör/ürünler belirtilmiştir bakmanızı tavsiye ederim.

@sayginyilmaz açıkcası bende öyle bi süpriz yapabilirmi diye düşündüm ama öğrenci olduğum için tehlikeye atabileceğim 100 liram yok ne yazık ki

@Anonim

Evet "fındık" garantili olmak zorunda değil. Ama bu tip alet/ürün olmak zorunda. Zaten bunların ithali/dağıtımı/satışı için Sanayi Bakanlığı servis ağı ve garanti istiyor. Yoksa ithal izni verilmiyor.

@clubber fındık, fıstık bilemem, yazdığınız cümle hatalıydı düzeltme gereği duydum, laf cambazlığına gerek yok, selamlar.

@Anonim

Hayır hatalı değildi. Doğruydu? Gereksiz tartışmalardan kaçınalım. Konudaki üründen bahsediyorum. Elektronik cihazlardan bahsediyorum.

@clubber "her" ve "şey" kelimeleri birlikte kullanıldığında ne anlatılmak istendiği gayet açıktır, kişiden kişiye farklılık göstermez. Hata yapmış olmaktan bu kadar korkmayınız, gurur meselesi değil bu işler, bilmemek ayıp değil.

Ayrıca "garantili" fındık satışı da olabilir, belirli standartlara/şartlara ve sertifikalara sahip ürünler de garantili satılabilir, bunun belirli standartları/koşulları sağlık güvenceleri vs. var, bunları belirleyen yönetmelikler var.

Sorun sizin bilmediğiniz bir konuda genelleme yapmanız, "her şey garantili satılmak zorundadır" gibi bir cümle kulaktan dolma bir genellemeyi ifade ediyor, konudaki ürünü değil maalesef. Sizi düzeltmeye çalışan biri çıktığında da "şunu demek istemiştim, bunu demek istemiştim"le lafı çevirmek yerine kulaktan dolma bilgilerle insanları yanlış yönlendirmemeye özen gösteriniz öncelikle.

Her iki tarafta da tartışma kültürü varsa sıkıntı yok benim için, gayet anlamlıdır bu tür durumlar. Lakin o erdeme sahip olmak gerekir, selamlar.

@Emre1606
Siz bir deneyin,beğenirseniz ben de alayım:D Görüntüsü falan güzel çünkü:harika:

@Anonim

Gereksiz bir yazı. Başlıkta hangi üründen bahsedildiği belli. Söyleyecek lafı olmayanları kelimelere takılıp kalması.

Geri