Scudo Sports

9 Ocak 2011 Pazar Kayabaşı Mesire Alanı

hoşgeldiniz millet...
günler uzadığında bu gezi tekrarlanmalı evet o orman baya bi geniş ve içerisinde acayip güzel parkurlar var asma körüler falan filan müthiş andralinli inişler v.s uzun günlerde erken varıp yemek öncesi off-road sürüşü yapıldıktan sonra yemeğe hucum edilebilinir...

Scudo
@Kudret Kurtcebe

Çavuş geçmişolsun...
Lastik tam olarak nerede Patladı dünde benim patladı orada Kayabaşı Köyünü geçince mezarlıklara gelmeden sağdaki marketin önünde marketçiye dedim yarın kalabalık bir gurup geleceğiz hazırlıklı ol :)
ama sanırım siz alış verişi köy içinden yaptınız....
göle inememenize şaşırdım Onur la konuşurum...
Halkalıyı geçince Altınşehir meydanda 100m kadar ters gidip karşıya geçmek zorundaydınız...
ondan sonraki yol dar ve harfiyat kamyonlarının çalıştığı bir güzargah...
genelde sorun yaşamadım ben hiÇ...
Karaburun turlarımda bu rotayı kullanıyorum...
Altınşehir mağaralarını geçtikten sonraki ikinci rampa biraz serttir:D
neyse kendimi Cem Şentin gibi hissettim :):):):):):):):):):):):):):):)

keyif almanıza çok sevindim uzun günlerde buranın tam keyfini hep birlikte tekrar çıkarırız umarım...

@Hasip Çehre

hasip aga ne demek yiyeceğiz o yolları beraber...
şimdi lastiğin patladığı yer tam kayabaşı yolununa girdikten 50 metre sonra oldu yanda sağda bi tabele vardı o tabela belediyeye aitti tabelada harfiyat dökmeyin yazıyordu tam orda oldu ....
yalnız aytekin ora bayağı dar yahu kamyon sirkülasyonu sakat orda....
başka alternatif yol galba yok ....

Arkadaşlar Turda emeği geçen herkese Yenibosna MTB olarak teşekkürü bir borç biliyoruz.Ve teşekkürlerimizi sunuyoruz.Özellikle Kudret abinin grupla alakası çok iyiydi.Trafiği yönetmesi zaten ayrı bir alem.İsmini sayamadığım katılan ve katılmadan bizi kalpleri ile detsekleyen ve emeği geçen herkese teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: krankmili
Ve ufak bir hatırlatma.Bizimle birlikte göle inmeyenler,n neler kaçırdığını ilk defa inen arkadaşlar anlatmalı :D

• Beğen
Tepkiler: krankmili
@hcyoldas

yoldaş dostum teşekkürler yalnız o gölü yaza 100 kişi ile alırsak hiç şaşırma derim orayı zapt edeceğiz buna inan ...........

@Kudret Kurtcebe

Ben teşekkür ederim abi.Ve kışın bile böyle katılım oluyo ise yazın 100 kişi olacağımıza inanıyorum abim.Ama ozaman senin işin çok zor olur.Bir iki yardımcı ayarlamak lazım gelebilir. :D

@Kudret Kurtcebe

Kudret Abi, alternatif bir yol var Kayabaşı'na gitmek için. Ama biraz uzun. Üsküdar'dan Kabataş'a geçin ve Dolmabahçe'deki tünelden Kağıthane'ye gidin. Oradan Hasdal-Kemerburgaz-Pirinççiköy-Habibler rotasından bayağı rampa çıkarak eski İstanbul-Kırklareli yoluna gelin ve sağa dönün. Bir süre Arnavutköy yönüne gidin ve Fenertepe denen mevkideki sola ayrılan sapaktan (Şamlar, Kayabaşı, Altınşehir, Halkalı yazar) girin, son olarak Şamlar'ı geçin.

@Cem Şentin

Abi biz bu parkuru Karaburun dönüşünde kullandık.Yani anlattığınızın tersini uyguladık.Aşırı derecede yorucu ve rampalı bir yolculuk oldu bize.Toplam da 140 KM ile turu bitirebildik. :D Eğlenceli ama fazlasıyla yorucu bir parkur.

@hcyoldas

evet doğru dersin telsiz kesin şart olacak ................
belgrada 107 kişi gitmiş idik yalnız bu güzergaha tabi kalabalık olarak gideceksek, kayabaşına, o kamyon sirkülasyonuna denk gelmeden alternatif yoldan kısa olan başka bir güzergah araştırmak lazım oraya kamyonların fazla girmesi kalabalık grup için bence riskli olabilir...muhakkak alternatif yaratabiliriz...

@Cem Şentin

cem dostum....
başka yol varsa aranması ve kısa olması, mümkünse rampaların az olması ..
o göl çevresinin bir cennet olduğu anlaşılıyor a.s.u.s lu arkadaşların resimlerinden...

kayabaşına gidilecek en kısa yol sirkeci,eminönü,fatih,edirnekapı,gaziosmanpaşa,sultangazi,habibler güzergahıdır.30 km civarı...
(link)

• Beğen
Tepkiler: Cem Şentin
@Kudret Kurtcebe

Fazla rampa istemiyorsanız ve nispeten düz bir yol arıyorsanız, o zaman Eminönü-Sirkeci-Gülhane-Beyazıt-Vezneciler-Fatih-Karagümrük-Edirnekapı-Rami-Gaziosmanpaşa-Beşyüzevler-Sultançiftliği (Sultangazi)-Habibler-Şamlar yoluyla Kayabaşı'na gideceksiniz. Bu yol, İlyas'ın da dediği gibi gittiğiniz yoldan daha kısa.

@Hasip Çehre

Hasip, sen istesen de Cem Şentin gibi olamazsın. Onun gibi kimse olamaz, o bir ekol. :):):)

Şimdi bir grup göle indi, bir grup inmedi. İnmememizin 2 nedeni vardı. Birincisi yol bisikleti veya yol lastiği takılmış MTB 'lerdi. İkincisi de eğer göle inseydik evlere çok geç dönecektik. O rampayı çık, halkalı'ya git, tren bekle, trene bin, trenden in, eminönünden vapura bin, vapurdan in, kadıköyden eve 45 dakika pedalla. Ben gece 12.00 de evde olurdum.

Alışveriş yaptığımız yer yolun sağında kalan bir kasaptı. Sucukları asmıştı her yana. Görmüşsündür diye tahmin ediyorum. Yanında market, onun yanında bir kasap daha vardı. Sol tarafta da manda yoğurdu vardı. Ama alamadık.

evet bu yol daha uygun, dönüşte aynı yol toplam 60 km valla gidilir tabi yaza doğru krank mili bizi unutmazsa....

Cem düşündüm de sen iş arıyordun, bu işten para kazanabilirsin. Mesela bir yere bir ofis açsan, İstanbul içi güzergah öğretilir yazsan. Her cevap verdiğin soru karşılığı 5 lira alsan? Ofise de gerek yok aslında evden calısabilirsin. "Güzergah danışmanınız cemşentin" şeklinde bir başlıkla tel numaranı internet ve el ilanlarıyla dağıtabilirsin.

Şaka bir yana hakikaten takdir ediyorum seni. İnsan seninle iken asla kaybolmaz.

evet millet sonuçta 35 kişilik bir gurupla bu mevsimde hatrı sayılır bir km yaparak güzel bir yerde eğlenild, bunda herkes hm fikir sanırım...

birdahaki seferler için Karşıdan gelecek arkadaşlar diğer rotayı kullanırlar ben orayı kullandığımı hatırlamıyorum ama Cemciğimin dediği rota hem uzun hemde rampalı ki bu turu gerçekten tamamlayamayanlar olabilir...zaten Pirinççi köyünü neden karıştırmış anlamış değilim...

Eminönü , Fatih , Edirnekapı , Habibler rotası

Kamyon olyı sizi korkutmasın bilenler bilir defalarca o rotayı kullandım sorun olmadı o kamyonlar o bölgedeki toplu kout inşaatları ve 3. köprü bahlantı yollarının harfiyatını yapıyolar...

her neyse aklıma gelen şu oldu belki bu yılki bisiklet bayramı buluşmasıda orada olabilir diye düşündüm...

@Hasip Çehre

aha ....
5 haziran pazara geliyor bende topik açtım çümbür cemaat kartepeye araba ile gitmece olacak gerçi çok var eğer millet cayarsa bende gelerem....

@Hasip Çehre

Şimdiki gibi ham değilken ve askere gitmeden önce Habibler'den Kemerburgaz'a yürümüştüm zamanında. O yüzden biliyorum. Bu arada keşke 3. köprü yapılmasa. Çünkü İstanbul'un son yeşilliklerini ve su havzalarını yok edecek. Yani İstanbul'u bitirecek. Onun yerine ilk köprüyü yıkıp raylı sistem gececek biçimde yeniden yapsalar daha iyi olmaz mı ? Ayrıca 3. köprünün yapılacağı güzergahta doğru dürüst trafik yok ve orası kuzey rüzgarlarına açık. Orada köprü yapılırsa kış mevsiminde bayağı kaza olur. Bana göre amaç birilerine rant sağlamak. Nasılsa İstanbul'u düşünen kim ?

Geri