Scudo Sports

9 Mayıs 2010-Eskişehir Kalabak Köyü Gezisi ve Türkmen Dağı tırmanışı

Valla benim için en unutulmayacak olan kısmı, size yetişene kadar olan kısımdı... :D İnsani sınırları zorlayıp dağ, bayır, rüzgar, tek başınalık demeden aç karnına yüklenmek biraz "manyak"çaydı... :) Size yetiştikten sonra bir ara bende baya kötü durumdaydım ama bisküvi ve cin tekrar gücümü toplamama yardımcı oldu.
Emin ile gayet iyi bir ikili olduk ve tozlu toprak rampalar (incecik yol lastiklerine rağmen) neredeyse düzdü bizim için. ;) :p
Mangalı yakmak başlı başına bir olaydı zaten.Ama, açlıktan olsa gerek, yediğim en güzel köftelerdendi. :)
İniş ise tartışmasız herkesin en sevdiği kısımdı.Bir kaç büyük tehlike yaşamamıza rağmen biraz tecrübe, biraz yetenek, biraz da şansla bir aksilik yaşamadan inişi tamamladık.
Muhtar amcanın ısmarlardığı çaylar ve ekmekçi abinin getirdiği ekmek yediklerimizin üstüne cila oldu:)
Kalabak köyünden çıktıktan sonra yağmur başlarda biraz korkuttu ama fazla etkilenmeden bulutu geçmemiz, dönüşü çile olmaktan kurtardı.
Gezinin en güzel kısımlarından biri de Gökçekısıktan sonra saptığımız, Porsuğun kenarından giden yemyeşil yoldu.Fikri söylemeden önce, yolu bulma konusunda biraz tedirgindim.Çünkü daha önce o yoldan sadece bir kere geçmiştim ve onda da hava karanlıktı.Ama çok şükür alnımızın akıyla çıktık.
Zamanlama ise harikaydı.Tam güneş battıktan sonra gezimiz bitmişti.Güneş batmadan önce de mükemmel fotoğraflar çekme fırsatımız oldu.

Kısaca, çok güzel bir turdu..Devamının gelmesi dileğiyle sonraki gezilerde görüşmek üzere.... ;)

Scudo
çok güzel gezi olmuş gençler, keşke benim de haberim olsaydı:( umutcuğum bidaha senden haber bekliyorum:mad::)

• Beğen
Tepkiler: Umut Palabıyık
Umut kardeşim bu güzel ve neşeli tura feda olsun bahsettiğin yorgunluk. :) Çok güzel fotoğraflar ve anlatımınla tur daha da güzelleşmiş. :in: Arkası gelecek değil mi? Bu arada, böylesi bir turda hepinizi kasklı görmek isterdim.:rolleyes: Pedalınız güçlü olsun. :in:

• Beğen
@RSY Ersoy

Hem de nasıl:) Beni aç karna bayılmaktan kurtardı o meret. Bi daha bütün turlara bir motosiklet eşliğinde çıkma kararı aldım :p

@kaan erkin

Ya şimdi yazınca kafama dank etti be kaancım. İnan 2hafta önceki Musaözü gezisinden sonra bu planı apoyla oluşturduğumuzda ilk aklıma gelenlerdendin. Ama inan unutmuşum. Şimdi üzüldüm gerçekten. Kusuruma bakma, sen de biraz daha etkin kullan da forumu duyurularımızı kaçırma ;) özelden msn yollarsan ordan da haberleşiriz.

@Ahmet Salih Özenir

Sanki konuyu ben açınca muhattabı benmişim gibi hissediyorum bu eleştirilerin, o yüzden cevap yazma gereği duyuyorum. Ahmet abi gelsen de keşke bi de sen söylesen o arkadaşlara. Öğretmen olmama karşın sözümüzü dinlemiyorlar, sakalımız yok ki sözümüz dinlensin hesabı herhalde :eek:

• Beğen
Tepkiler: gökhan kutu
:)dostlar çok güzel olmuş gezi pedalınıza sağlık bizde bu pazar gtmyi düşünüyoruzda tam yol nerden çıkıcaz kestremedik:))kankalarımla gdicez biraz yorcam ama hayrlısı bndeki tutkuyu biliyolar zaten:))))paylaşıma teşekkürler

• Beğen
@gökhan kutu

Eğer biliyorsanız Kızılinler'e arkadan giden bir yol var. Osmangazi üniversitesinin önünden geçip kütahya yoluna doğru giden çift şeritli yol bitmeden Porsuk Çayı'nın yanından giren bir toprak yol. Burdan önce Karacaşehir'e çıkıyorsunuz. Devam ettiğinizde bir askeriye binası var onun etrafından dolanıp düz devam ediyorsunuz. Sonra tren yolundan sağ tarafa atlayıp Kızılinler'e çıkıyorsunuz. Tabi buraya kadar anlattığım kısmı normal araç yolunu izleyerek Kütahya istikametinden de geçebilirsiniz ama Kızılinler rampasını çıkmak zorunda kalırsınız.

Kızılinler'in içinden geçince 1km sonra falan yol çatallanıyor. Sağa devam ederseniz Musaözü'ne, sola devam ederseniz Kalabak köyü yönüne devam ediyor (tabela fotoğraflarda vardı)
Bu tabeladan sonra zaten hiç dönmeden tabelaları izleyerek devam ediyorsunuz. Önce Gökçekısık köyü sonra sol tarafınızda kalan Yörükkırka köyü en son da Aşağı ve Yukarı Kalabak köylerine ulaşıyorsunuz.

NOT: Bu arada bisikletinizi yeni aldığınızı ve foruma da yeni üye olduğunuzu gördüm. Eğer uzun yol deneyiminiz yoksa ilk seferde Kalabak köyüne kadar gitseniz yeter bence. Ondan sonraki bölüm gerçekten çok zorlayıcı, 15km boyunca sürekli çıkış

• Beğen
Tepkiler: gökhan kutu
Ya şimdi yazınca kafama dank etti be kaancım. İnan 2hafta önceki Musaözü gezisinden sonra bu planı apoyla oluşturduğumuzda ilk aklıma gelenlerdendin. Ama inan unutmuşum. Şimdi üzüldüm gerçekten. Kusuruma bakma, sen de biraz daha etkin kullan da forumu duyurularımızı kaçırma ;) özelden msn yollarsan ordan da haberleşiriz.

internetim olmadığı için sürekli giremiyorum foruma, özel mesaj da atamıyorum, msn adresim profilimde var...

okurken çok keyif aldığımı söyleye bilirim hem eğlenceli hemde muhteşem gün batımı fotograflarıyla muhteşem son ayaklarınıza sağlık arkadaşlar.

• Beğen
Umut gezilerini ve paylaştığın fotoğrafları zevkle takip etmekteyim. Eskişehirli olarak musait olduğumda istanbuldan gelip bir turunuza katılmayı çok isterim. Eskişehir'den Yazılıkaya'ya gitmeyi hiç düşündünüz mü?

• Beğen
@Barış Özkan

İstanbul'daki Eskişehirlilerden versek olmaz mı?

@Barış Özkan

Güzel düşünceleriniz için teşekkür ederim. Çok memnun oluruz bize katılırsanız. Biz de burdan trene atlayıp Adapazarı civarında pedallamayı planlıyoruz. Orta nokta olarak kabul edilebilecek Adapazarında da buluşup gezebiliriz.

Yazılıkaya'ya geçen sene gitmeyi planlamış ancak bir türlü gidememiştik. Bu sezonki planlarımızda yine ön sıralarda Yazılıkaya. Nitekim, Eskişehir'de tarihi eser bakımından çok fazla gezilebilecek yer yok, bari olanları değerlendirelim di mi :) Eğer siz de katılırsanız, bizim için de bir bahane olur orayı da aradan çıkarıveririz.

Bisikletli günler

Arkadaşlar her şeyiyle çok güzel bir tur gerçekleştirmişsiniz. Tüm arkadaşları ve paylaşımcıları gönülden tebrik ediyorum. Ayrıca da şunları eklemek istiyorum;
*Şehir bisikletçiliğini kırdığınız, dağ bisikletini ait olduğu yerde kullandığınız,
*Felsefesi göbek eritme olmadığını düşündüğüm tarzınız,
*Kızlar olsa da olmazada bisiklete binme sevdalısı olduğunuz,
*Okumaya değer saygıdeğer bir yazıdili kullandığınız,
*Ve herşeyden önemlisi, defalarca gittiğim bölgeyi merak uyandıracak tazrda ve harika bir şekilde fotoğraflandırdığınız için sizleri içtenlikle kutluyor, hep birlikte pedallamayı ümidediyorum. Sevgiler...

@Bülent YILDIRIM

İletinizi görünce acaba tahmin ettiğim Bülent Abi mi dedim? Sonra hemen Dinçer'le bu geziden 2-3gün önce konuştuğumuz zaman bahsettiği Bülent Abi mi diye, sık kullanılanlarıma eklediğim Google Picasa web albümünüzü açtım. Orda da aynı ad ve soyadı görünce tahminimin doğru çıktığını anladım.

Dinçer'le konuştuğumuz günden beri Bülent abiyle bi tanışsak, birlikte bir yerlere gitsek diye nasıl hevesleniyorum bilemezsiniz. Fotoğraflarınızı, gezilerinizi uzun uzun inceledim. O kadar hayran kaldım ki tarzınıza, keşke vakitlerimiz uygun olsa da hep yanyana pedallayabilsek. Bizim bisiklet gezilerinde genelde fotoğraf işi benim üzerime kaldığından, ben de artık bisiklet zevkimi dur-kalk-fotoğraf çek'e harcamak istemediğimden bu durum canımı sıkmaya başlamıştı. Bu turumuzda sağolsun motorla bize eşlik eden Salim arkadaşımız, kendisinin de fotoğraf işiyle ilgilenmesinden ötürü, hiç hayıflanmadan fotoğraflarımızı çekti. Bu nedenle bu gezinin bendeki yeri ayrı oldu. Çünkü gerçekten bisikletin tadını aldım.

Sizinle de pedallamak, hem bisiklet hem de fotoğraf keyfini aynı anda nasıl yakaladığınızı öğrenmek, tüyolarınızı almak için can atıyorum. Umarım en kısa zamanda bu fırsatı yakalarız.

İnsanı hem gezi yapmaya, hem fotoğraf çekmeye hem de en güzel şekilde foruma koymaya güdüleyen güzel iletiniz için de ayrı bir teşekkür ediyorum.

Saygılar

@Umut Palabıyık

"Umutla geçecek zaman, paylaşmaya değer etkinliklere gebe..."

İletişim numaram:

535 695 77 57

@Umut Palabıyık

Umut kardeş,
Sistem bana özel mesaj gönderme izni vermiyor:boese157:
m.s.n. kullanma alışkanlığım yok :(
Zaten yüzyüze görüşmeyi yeğ tutuyorum. Şu an mesai deyim ve sabah ise 08-16 vardiyası çalışıyor olacağım:eek:
Önümüzde ki hafta 16-24 çalışacağım. Ama daha sonraki hafta akşamları pedalları çevirebiliriz :) Şimdilik hoşcakal...

• Beğen
Benim de akşamları özel derslerim oluyor, umarım bir şekilde haberleşiriz. Telefonla ulaşmaya çalışacağım. Görüşmek dileğiyle

Geri