Scudo Sports

9 ağustos kartepe -bostancıdan -4 tur -toplam 172 km

@cannon9

yalnız kargalar hiç o kadarda aptal değildir bir anımı anlatayım penceremden bakıyordum bir kargayı dalda gördüm ağzından bir şey bıraktı üzerinden araba geçince o şey parçalara ayrıldı ve müteait kereler diğer günlerdede bu hareketi aynı yerde yaptı nedir diye aşağı indim ceviz parçaları şaşırdım kaldım ondan sonra kargaların hiçte aptal olduğunu zannetmedim enteresan karga biliyor attığı şeyin üzerinden arabanın geçeçeğini vay anasını bir güzel mideye indiriyor cevizi sevgili karga

Scudo
@kudu

Aynı şekilde, eski evimizde çok büyük bir balkon vardı. Üstü açıktı. (Garaj üstü balkon) Sürekli ceviz kabukları oluyordu balkonda ve anlam veremiyorduk annemle. Sonra annem çözdü ki karga yüksekten bırakıyor cevizi, kırılacağını bilerek. Sonra da inip yiyor. Valla çok zeki hayvan.

@kudu

ama üçten fazla sayamazlar Kudret abi. varsın sayamasınlar fiziği bilsinler yeter.

Karga, kargagiller (Corvidae) familyasından Corvus cinsini oluşturan, iri yapılı, düz gagalı, pençeli, tüyleri çoğunlukla siyah, yüksek ve rahatsız edici sesli kuş türlerinin ortak adı. Daha büyük ve genellikle leş yeyici olanlarına kuzgun adı verilir.

Kargalar tuhaf sesleri, siyah renkleri, parlak cisimlere olan düşkünlükleri ile mitolojiye ve sanata sıklıkla konu olmuşlardır. Kimi öykülerde akılsız tasvir edilmelerine rağmen bazı araştırmalar kuzgunun en zeki kuş olabileceğini göstermektedir [1]. Kuzgunların, köpekgillerden kurt vb. hayvanlarla belki de eşit zekaya sahip olduğu düşünülmektedir

Kargaların ömrü 7-8 +/- 1 yıldır. Ancak vahşi hayvanlar ve hastalıklar nedeniyle genellikle bundan bir kaç yıl daha kısa yaşarlar [3].

Bilinen en yaşlı Amerikan kargası 29 1/2 yıl yaşamıştır.[4] En yaşlı ikinci Amerikan kargası ise 14 yıl 7 ay yaşamıştır.

• Beğen
Tepkiler: cedrick41
:D Hasan Bu Hafta için Haberleşelim Kanka

Sisin Türlariniz nerelerden basliyor belki hafta sonundan sonra bende katilabilirim belki.

Almanyali Volkan

@Kadir KAMACI

birazda bilim konuşalım;hocam ben araştırmadım ama karganın halk arasında 200 sene gibi yaşadığından sözediliyor!:eek:
Üreme işini yapan bir çift karganın şimdiye kadar video ile kayda alınamamışmış!Siz 7-8 yıl demişsiniz eminmisiz yoksa bizmi yanlış biliyoruz!

Eminim Hocam Eminim :)

• Beğen
Tepkiler: cedrick41
Sevgili arkadaşlar 9 Ağustos Kurtdoğmuş antrenman tur fotoları şehiriçi gezi bölümüne Hasan arkadaşımın açtığı konu başlığı altına yüklenmiştir.
Bilginize.

Bu arada hırçın bulut rüzgarla kucaklaşıp güneşle sarmaş dolaş göklerde uçarken erikli şelalesi yolunda bizi yalnız bırakmayacağını söyledi.
Size de selamı var

@sado

dostlarım romalılar
beyaz adama bu gün telefon gelmiştir yazlık evi satılmıştır ve belkide karganın buluta dönüşmesi sonucunda karganın ruhu beyaz adamı ödüllendirmiştir bu son derece enterasan bir o kadar da düşündürücü bir olaydır beyaz adam ödüllendirildi beyaz adamın namına karganın ruhuna teşekkür ederim çok enteresan bir olay

@kudu

Şaşırtıcı bir gelişme Ulu Manitou:D

@kudu

Daha dur bakalım Kudret abi neler olacak kim bilir?
Doğanın mesajını okuyabilene hayatın sayfaları görünür olur.
Gözlerini yuman anlamsızca bakar durur.
Selam olsun doğanın mutlak gücüne ve onu görünür kılan herşeye

Geri