9/02/2014 bahçeşehir-rumeli feneri,rumeli kavağı-kilyos gidiş dönüş

adnan kahveci

Daimi Üye
Kayıt
18 Nisan 2013
Mesaj
313
Tepki
118
Şehir
ist
Bisiklet
Salcano
pazar günü havanın iyi olacağı bilgisini alınca ,bu turu düzenlemeye ve 160 km üzeri hazır olup olmadığımı test etmeye karar verdim..vahap bey 160 üzeri yapabileceğimi belirtmiişti.ilk 160 km üzeri turumu bugün tamaladım:alkis:memory kartım arızalandığı için resim paylaşamıyorum :(

dün kayhan arkadaşım facebooka pazar 8:00 için ,florya işpark e kadar eşlik edecek bir arkadaş duyurusu yapmıştı..sabah 8:00 de yola çıkmaya hazırlanıp ona mesaj attım ;yalnız yanıt alamayınca turun her noktasını yalnız tamamladım..

8:20 civarı ilk kazamı yaşadım..e-5 çevre yolundan florya sapağına viraj yaptığım esnada,yola dökülmüş olan mazot kalıntılarını farkedemediğim için lastiklerim kaydı ve yerlerdeyim:mlk:
düştüğümü gören bir genç iyi olup olmadığımı sordu.[içimizde hala koybolmayan bazı değerlere sahibiz]..bende çok şükür fazla bir hasar yok..dizimde 2. morluk ve dirseğimde hafif syrık..yakın zamanda decathlon dan aldığım taytın etkisinden mi bilemiyorum;kazalardan ciddi hasarlar almamı engelledi..birkaç gün öncede esenyurt-hoşdere yolundaki ışıksız kavşakta viraj alırken [akşam antremanımı yaparken] karanlığın etkisiyle kaldırımı göremeyip,lüp diye yuvarlanmıştım..o kazadanda dizimde ve bacağımda sadece morluklar ibaret..

dizim, düşmenin etkisiyle ağrı içerisinde ama ben yola devam etmeye karar veriyorum..pazar trafik çok rahat ..[ilk defa yollarda bekleme yapmadan turlayabiliyorum..] floryadan çıkıp eminönü çevre yolunda devam ediyorum..ataköy civarı bir bayan görüyorum..nereye gideceğini soruyorum..[belki yol arkadaşı bulabilirim edasıyla]..bakırköy deniz otobüsünden arkadaşını almaya yanıtını alıyorum..oradan k.çekmeceye gideceklermiş k.çekmece gurubunun yaptığı etkinlik için..yine yol üzerinde bir bay..oda k.çekmeceye gidecekmiş..onuda geride bırakıp yola devam ediyorum.. özellikle ortaköyden itibaren herkes kendini sahile bırakmış. bir yandan koşup bir yandanda müzik diniyorlar..
sarıyere ulaşmadan önce 2 kişilik ve 5 kişilik 2 guruba rastlıyorum..gidecekleri yönü soruyorum..ilk gurup sarıyere kadar gidip,beykoza geçip geri dönecekmiş..2.gurubunda sarıyere kadar gideceğini varsayıyorum..selam verip yanlarından geçiyorum

nihayet sarıyere ulaşıyorum..strava dan değerleri kontrol ediyorum..avg 24, yol 66 km..hiç fena değil:alkis:
sarıyerden sonraki yolları bilmiyorum...yolda gördüğüm bir bisikletliye fenere nasıl gideceğimi soruyorum..anadolu kavağından gidebileceğimi ama rampanın çok sert olduğunu,kendisinin maden üzerinden giderken bile çok zorlandığını anlattı..anadolu kavağına doğru yol almaya başlarken,sarıyere gelmeden önce karşılaştığım son gurubu görüyorum..onların peşine takılıp fener yolunu soruyorum..fener için maden yönündeki rampanın çok daha uygun olduğunu belirtiyorlar..yönümü değiştirip maden tabelasını takip ediyorum..rampayı genelde 2-5,2-3 arasında çok rahat tırmanıyorum..tabelaları takip ederek fener yolunda ilerliyorum..karşıdan fenerden ağır ağır gelen gurupları görüyorum..onlara selam verip yola devam ediyorum..fenere gelmeden önce köydeki çeşmede mataramı doldurup ,kana kana su içiyorum ve nihayet fenerdeyim..strava ya bakıyorum avg 23.1 toplam mesafe 90 km..sahile inip manzarayı seyrediyorum..fenerin yanında bir sur görüyorum..hemen oraya gidip surun her tarafını geziyorum..surda, çekim yapmaya çalışan bir dizi ekibiyle karşılaşıyorum..surların yapısı dikkatimi çekiyor.ortamın serin olması için her ayrıntı düşünülmüş..

surdan çıkıp ,işportacı bir amcaya yol soruyorum...ama bana yardımcı oluyor başından savıyor..google mapten yolu bulup çiftlikköy cad üzerinden dönüşe başlıyorum..yol yavaş yavaş ağılaşmaya başlıyor..22.1 km avg ile rumeli kavağı ayrımına kadar pedallıyorum..kilyosa gitmeden önce buradaki suru görmek istiyorum..sola dönüp kendimi yokuştan bırakıyorum..neredeyse hiç pedal çevirmeden rumeli kavağındayım..liman caddesinde sura nasıl gideceğimi soruyorum..sur için rumeli fenerinden sonra bir yol olduğunu ,oraya bisikletle gidemeyeceğimi bilgisini alıyorum..fazla üstelemeyip aynı yoldan tekrar maden e çıkıp oradan kilyosa gitmeye karar veriyorum..daha önce çok sert rampa dedikleri yerin burası olduğunu anliyorum.yer yer bisikletten inerek çıkabiliyorum ancak..:agla: avg 21 lere düşüyor
maden e tekrar tırmandıktan sonra kilyos yolunu takip ediyorum..yol tırmanmaya devam ediyor...tepeye ulaştıktan sonra ise yol çok keyifli..yokuş aşağı kendimi bırakıyorum..behçeköy-kilyos yoluna kadar pedal çevirmek yok...kilyos yoluda düz olduğu için biraz gaz veriyorum..nihayet kilyostayım sahile gidip 5-10 dk mola veriyorum..saat 14.00 olmuş .. avg 22.7 toplam 103.8 km

dönüşe geçiyorum..aklımda karaburuna gidip yassıören üzerinden dönmek var yalnız kilyostan akpına a giden yollar kapatılmış..tek yol mağden üzerinden sarıyer yada behçeköy ,kemerburgaz üzerinden çevre yolu..
2. yoldan daha önce gittim..kemerburgaz suraltından tırmanmak oldukça yorucu..bu tırmanışı ,yorgun bir vucutla göze alamadım..
maden e tırmanmaya karar verdim..demirciköy e kadar tırmanıyorum..sonra arka lastiğin tökezlediğini farkediyorum..inip bakıyorum ..lastik yerlerde sürünüyor:(
yanımda yama kiti var ama pompa yok..en yakın benzinci bulup işi çözmem gerekiyor..tepede bp istasyonu görüyorum..hemen başlıyorum lastiği sökmeye..yalnız ilk tecrübem olduğundan bu okadar kolay olmuyor ..zorla lastiği söküp patlağı bulup yamayı yapıştırıyorum ama yama tutmuyor...tek seçenek bisikletçi bulup yama yı nasıl yapacağımı öğrenmek...tepeden sarıyere otobüsle iniyorum..bisikletçi soruyorum yol üzerinde motorsiklet satan birine yönlendiriliyorum..selam verip içeri giriyorum..satıcı uğraşmak dahi istemiyor beni lastikçiye yönlendiriyor..orayı zor zanaat buluyorum ..saat 18:00 civarında..oda yardım etmiyor..neyse şansıma başka bir bisikletçi yardım edip 3 tane patlağı onarıyor..saat 19:00 ben dönüşe başlıyorum.yol yer yer yağışlı o yüzden hız yapmadan dikkatli şekilde sürüyorum..flyinn i geçinçe 2. kazamı gerçekleştiriyorum...solumdan gelen aracn burnu benim yoluma giriyor..çarpmamak için frena asılıyorum ancak yollar kaygan olduğu için yine yerdeyim..:agla:saat 21:00 de cennete ulaşıyorum..açık bir markete {dinçer hipermarket}girip birkaç biskivut almak istiyorum..içeri girdiğimde herkes pur dikkat bana kesiliyor..i tayt ve forma giymek bir kusurmuş gibi,içlerinden alay ediyorlar..fazla umursamadan oradan çıkıyorum..22:00 de evdeyim..yorucu ama çok güzel bir tur oldu..

gidiş bilgilerim http://www.strava.com/activities/112137532
dönüş bilgilerini cennette stravaya kaydetmeye çalıştım ancak telefonun şarzı bitip kapandığı için sağlıklı veriye ulaşamadım..dönüş yolum 5.7 km kilyos-demirciköy ; 65 km sarıyer-bahçeşehir toplamda 70,7 km dir ..

gidiş dönüş toplam 174 km dir
 
Scudo

Oktay Erkan

Daimi Üye
Kayıt
26 Kasım 2013
Mesaj
332
Tepki
829
Şehir
Kadıköy İstanbul
Bisiklet
Trek
Paylaşım için sağol. Zor ve biraz tehlikeli bir tur olmuş. Ama sağ salim dönmenize sevindim.
Bana da ders olsun. Şu lastik yamama işini en az bir kere deneyip öğrenmek lazım böyle turlardan önce. Veya yedek lastik bulundurmak lazım...
 

Emrah GÜLEZ

Forum Demirbaşı
Kayıt
20 Ağustos 2013
Mesaj
426
Tepki
190
Şehir
İSTANBUL/ SİLİVRİ
Bisiklet
Merida
cumartesi bende 147 km tur yaptım geldim arkadaşım çağırdı Silivri sahilde onunla yaklaşık 5 km yürüdüm ertesi gün nasıl kalktığımı bilmiyorum saat 23:45 te yattım 10:00 da zor kalktım
 

Tayfun Sezer

Daimi Üye
Kayıt
11 Ağustos 2013
Mesaj
263
Tepki
288
Yaş
40
Şehir
İzmir
Başlangıç
2009—10
Bisiklet
Diğer
Bisiklet türü
Katlanır
Resimde olsaymış daha iyiymiş ama anlatımınız da iyi olduğundan resimli halini aratmıyor.Geziyi sağ salim tamamlamanız da önemli.Gezi ve paylaşım için teşekkürler.
 

muzaffer KOCABAŞ

Forum Demirbaşı
Kayıt
5 Ekim 2013
Mesaj
429
Tepki
338
Şehir
istanbul
Tebrikler iyi km yapmışsınız; bu arada yedek iç lastiksiz 160 km iyi cesaret valla :) çok şükür sağsalim geri gelmişsiniz evinize, umarım kazalarında önemli birşey yoktur geçmiş olsun...
 
  • Beğen
Tepkiler: adnan kahveci
Kayıt
9 Şubat 2014
Mesaj
11
Tepki
0
Şehir
Esenler
Bisiklet
Kron
Avg nin açılımı neydi?
Birde e5 veçevre yollarına bisikletle çıkıyormusunuz? bunu merak ediyorum genelde atışalanından nereye gitmeyekalksam 03 e girmek zorunda kalcam.
 

adnan kahveci

Daimi Üye
Kayıt
18 Nisan 2013
Mesaj
313
Tepki
118
Şehir
ist
Bisiklet
Salcano
@ibrahimmcolak

avg = ortalama hız

e5-e80-d100 farketmiyor hepsine çıkıyorum
 

adnan kahveci

Daimi Üye
Kayıt
18 Nisan 2013
Mesaj
313
Tepki
118
Şehir
ist
Bisiklet
Salcano
dönüş verisini kurtarmayı başardım..(link) telefonum cennette kapanmıştı bu yüzden oraya kadar olan mesafeyi içermektedir..
 

semih59

Forum Bağımlısı
Kayıt
26 Mart 2007
Mesaj
916
Tepki
1.427
Yaş
65
Şehir
İstanbul
İsim
Semih Saygın
Bisiklet
Scott
Adnan bey merhaba
bahçeşehirde mi? Oturuyorsunuz ara sıra bende çıkıyorum tanışmak isterim.
(link)
 

adnan kahveci

Daimi Üye
Kayıt
18 Nisan 2013
Mesaj
313
Tepki
118
Şehir
ist
Bisiklet
Salcano
@semih59

semih abi, daha önce sonerin mangal etkinliğinde tanışmıştık...facebook, arkadaş listenizde ekliyim..."sergy brinn nickini kullanıyorum"