Scudo Sports

8li kaset dişliye 7li ruble takmak..?

DeReM

Üye
Tepki
22
İsim
Selçuk E.
Bisiklet
Salcano
8li Hazneye 7li rubleyi spacer ile taksam kaç tane spacer gider?
Yoksa 8li ruble taksam 7li rubleye göre mi ayarlatsam?
20151025_224846_Richtone(HDR).jpg 20151025_224846_Richtone(HDR).jpg 20151025_224755_Richtone(HDR).jpg 20151025_224755_Richtone(HDR).jpg

Scudo
cevap veriyorum: b musluğu, a havuzunu 3,5 saatte doldurur. havuz problemi gibi olmuş bu ya.
bence 8li ruble tak, vitesi ona göre ayarla. zaten 7li ruble de taksan kasede tam gelir merak etme. 7 ve 8 genelde uyar birbirine. spacere gerek kalmaz.
nasıl istersen öyle yap dostum. aşk seni yürüdüğün yolda bulacak!

:harika: Teşekkürler @Kuzey Ege
Yalnız: 7li ruble de taksan kasede tam gelir merak etme demişsin ancak 7li ruble taktım tam oturmadı, attığım resimdeki boşluk oluştu.

benimde merak ettiğim konuydu bu iyi oldu :D
takip :D

@Anonim bisikletim 21 vites 3x7 ama sürekli tekerleği çalıyorlar, bende 2.el piyasasından jant alıp uyduruyorum bu sefer 8li rubleye uyumlu hazneli jant denk geldi. Ruble siparişimde 7li oldu. Taktığımda arada boşluk oluşunca nasıl uyacağını bilemedim.
2 metod var,
1.si ruble ara pulu koymak hiç denemedim sonuç ne olur tecrübe eden var mı öğrenmek istedim
2.si 8li ruble alıp sisteme ayar çekip çalışmasını sağlamak :hhhhhh:

@mariokaldato :) umarım açıklayıcı ve güzel bilgi paylaşımı yapanlar olur.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@DeReM Hiç denediğim bişey değil açıkçası ama mantıken spacer atsan olur gibi bence :)

@Anonim bunu deneyen bir arkadaş var @zeroplayer
aynı olay başına gelmiş 1 tane spacer atmış arada yine boşluk kalmış onun konusuna da yazdım nasıl çözdüğünü merak ediyorum, foruma girip bizi aydınlatırsa çok sevineceğiz :)

@Anonim Nette spacer satan tek yer bulabildim o da tek tip pul satıyor. Hele ki ben Iğdır da görev yapıyorum bisikletin sadece ''b''sinden anlıyorlar gerisi yok :( adam o ne ya ne işe yarıyor o diyor.. Salcano ve gomax yetkili bayisi servisi bunu diyen..

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
o_O Yok mu bilir kişi ?

ben bi son dişli uydurdum, rublenin arkasına olacak şekilde ilk onu taktım. oldu.

@Sinan A. aslında mantıklı çözüm olabilir gibi, yalnız burada son dişliyi bulma sorunum var..
Peki 8li takıp sisteme ayar çekmemi önerir misin?

@DeReM
Hiç uğraşma herhangibir bisikletçiden son dişli iste derim. Paslı maslı ne olursa artk. Görselde rm60'ın 8'lisi üzerinde sram pg730 var.

:harika: süper çözüm @Sinan A. Dediğim gibi burası doğunun serhat ili olan ığdır ve burada adam akıllı bisikletçi olmadığı gibi parça bulmakta zor. :( ama şansımı deneyeceğim. Vitessiz 25kg lık bisikletten başka bisiklet olmayan yer için bulmak çok zor tabi.

@DeReM

aranıyor ilanı açın kargo ücreti ödeyerek birinden temin edebilirsiniz diye düşünüyorum. elimde olsa ben gönderirdim.

Verdiğin fikirler için çok sağol @Sinan A.
Bakalım ne bulacağım.

Kusura bakma biraz geç oldu ama cevap vereyim yinede 1tane spacer yetmedi ben yeter sanmıştım 2.yi alınca tam oldu kusursuz bir şekilde çalışıyor

ayı problem bende de var eğer bi çözüm bulursanız lütfen paylaşın :(

@harungen hocam, zeroplayer bu sorunu 2 adet mavic ruble ara pulu kullanarak çözmüş.. Ruble+20TL
Ben ise 8li kasete 8li ruble takıp vitese ayar çekerek çözeceğim.. :) ruble 35TL
He bir de Sinan A. nın yaptığı gibi çıkma ruble son dişlisi bulup kısa gelen rublenin arkasına takarak sorun çözülüyor. Maaliyeti, çıkma kaça bulursan artık.

Geri