Scudo Sports

8 yaşında bisikletle 3 ülke, Rhein macerası

Soner Sarihan

Forum Bağımlısı
Tepki
8.189
Bisiklet
Cannondale
Rhein Nehri'nin doğduğu Alp dağlarından, buzullardan geçtik.
Orta Avrupa'yı boydan boya geçtiği yolları pedalladık.
Okyanusa kadar takip edip onlarca kola ayrılmasına, muradına kavuşmasına, yarattığı berekete şahit olduk. Rhein'a katılan Mossel gibi nehirlerin doğduğu kollara saptık, diller, coğrafya, bitki örtüsü, mimari değişti bir zaman tünelinde gibiydik adeta.
Afrika'da Nil ne ise Avrupa'da Rhein da odur ve daha da fazlasıdır.
Bisiklet yolculuğu keşfetmektir, öğrenmektir, anlamaktır, hissetmektir.
Bir çocuk bu yolculukta ne yapar?
Yaşar, öğrenir en çok da çocukluk yapar.

İşte kısa bir özet sizler için.

Bir Türk ailenin bu cesaretini desteklemek, bisiklet kültürüne katkıda bulunmak için bizi aşağıdaki hesaplardan takip edebilir ve siz de kendi hesaplarınızda maceralarımızı, fotoğraflarımızı paylaşabilirsiniz.

Blog:
(link)

Instagram:
(link)

Facebook:
(link)

Scudo
Merhaba,

Açıkçası bize de ilham oldunuz... 2018 için biz de EuroVelo güzergahlarından birini (ki çocukla gitmek için genelde 15 numaralı rotanın tavsiye edildiğini gördük).

Eşim çadırda kalmak konusunda biraz çekimser olsa da, biraz çadır biraz bisikletçi oteli ile gidebileceğimizi düşünüyorum.

Şu anda biri 2.5, biri 9 yaşında iki çocuğumuz var. 2.5 için çok sıkıntı olmayacaktır sanırım, çocuk koltuğu ve römork ile taşıyabiliriz diye düşünüyorum. 9 yaşındakinden biraz endişe ediyoruz, güzergah genelde nehir boyunca olduğu için hafif aşağı doğru ama, yokuşlar da yok değildir herhalde. Çınar zorlandı mı, rotanın özellikle tavsiye edilebilecek bir kısmı veya kaçınmamız gereken bir bölge var mıdır?

Bir de büyük oğlumuz, pek çok çocuk gibi, yaşına uygun boyutta (24") MTB kullanıyor, düz lastik veya bu yaşlar için şehir/tur bisikleti pek bulamadım. Ailece Geotech Fold 20.7 kullandığınızı hatırlıyorum, onunla rahat edebildi mi? Gidin biraz yüksek kalıyor sanırım... Müsait vaktinizde kısaca bilgi paylaşırsanız seviniriz

@cem_filiz

Cem merhaba,

:) ne kadar mutlu oldum anlatamam.
Lütfen yapın, lütfen.
Kesinlikle yapabilirsiniz.

Bu rotanın detaylarını özellikle solo çocuk turcu gözünden yazacağız döndüğümüzde,
Daha önceki turlarla ilgili bir kaç yazımız yardımcı olacaktır diye umuyorum.

(link)

@07yusuf

:) gerçekten ne kadar eğlendiğini, öğrendiğini ifade etmek çok kolay değil.
2 yaşından beri yollarda, 20 ülkeyi bisikletle keşfetti, acaba kaç okul yapıyor. :)
5. sınıftan itibaren homeschooling yapacağız,
2 yıllık Amerika turumuz boyunca.
Okula ara verecek eğitime devam edecek.

Hocam sizi tebrik ederim.
Aslında 400-500 kilometrelik turlar yapabilirim, ki yeterli bisiklet ekipmanınız varsa günlük 10 euro"ya karnınızı doyurabilirsiniz.
Ama bir türlü karar veremiyorum, şehirlerarası yollar falan sıkıntı benim için. Yol bulma vs. vb. konulardan çok çekiniyorum açıkçası.
Yolda başıma ne gelecek, ne olacak hiçbir fikrim yok.
Keyifli pedallamalar hocam :)

@BisikletKolikK

Teşekkür ederim,
Ben 3 yaşında oğlumla Hollanda dan buraya bisikletle geliyorsam elbette yanınızda bebek yokken istediğiniz yere gidebilirsiniz.
Evde başınıza ne gelecek bir fikriniz var mı?

Yollar evden daha mı tehlikeli? Yada yolda yürürken kaç tane klimanın altında geçiyorsunuz, hepsi sağlam mı takılmış sizce. :)
Hiç sanmıyorum. :)

Teşekkürler, size de keyifli pedallamalar.
bu kadar çok düşünmeyin.

@Soner Sarihan Ara yol kullanma işini bir türlü çözemiyorum hocam, yoksa tur imkanım var. Ayrıca kamp yerleri bulmak falan çok ciddi sıkıntı benim için, ayrıca birazda ingilizce sorunum var. Belkide boşuna bu kaygılarım, problem olmamalı böyle şeyler diye düşünüyorum. Ekipmanlarımı tamamlayıp arkama bakmadan yola çıkmalıyım sanırım, yoksa zor bir geçiş süreci olabilir benim için.
Keyifli pedallar :)

@Soner Sarihan Biraz birikimle bile uzun süre gezilebilir bisikletle hocam, önyargılarımızı kurabilmek herşey yoluna oturacak ama. Aması var işte... :)

@BisikletKolikK

Düş yola düş,
kervan yolda düzülür,
bir yıl kadro, bir yıl sele, bir yıl kondisyon beklerken bisikletini satan çok var.

Benim oğlum süt içiyor, her gün 3 kere altı bezleniyordu yahu bizim ilk turumuzda.
22 aylıktı, bildiğin bebek yani, bebek arabasında gezdiremiyor insanlar, eline tablet veriyorlar, yemek yediremiyorlar,
biz bunları da yayınladık, paylaştık ve sandık ki, hani bu konular artık açılmaz ama vallahi sanki biz bunları hiç yapmamışız gibi muhabbetler devam ediyor.
bana garip geliyor kimse kusura bakmasın,
hele gençler için çok üzülüyorum,
yaşı 15 olsun solo dünya turuna gönderirim oğlumu,
bırakın bu endişeleri, bunları size yükleyen insanların yanından uzaklaşın,
100 yaptım diye kasılanlara dünya rekorunun 1000 e yakın olduğunu söyleyin,
yol bisikleti ile şuraya tırmandık diye kasılanlara bizim fotoğraflarımızı gösterin,
Daha ne diyeyim, bundan daha zor mu olacak başınıza gelenler.

yada en iyisi hemen bugün yarın sürün sürün sürün arkadaşlar,
vallahi daha bisikleti almadan tekerleğin yuvarlanma direncini aylarca araştırandan bisikletçi çıkmaz,
yani bu tipler genelde sürmüyorlar, foto foto face e koy gitsin.

Şu an hollanda dayım, 90 yaşında ninelerin bisikletlierini ben yerinden kaldırmakta zorlanıyorum.
Daha arkasına patateş çuvalı atıyorlar vallahi.

Hiç yorulurum, kaybolurum, vs vs derdi yok kimsenin.
Nefes alıp vermek gibi olmuş.

Bıu arada herşeyi senin mesajının altına yazıyorum ama aslında birikmiş bir şeylere cevap veresim varmış.
Alınmayasın lütfen. :)

Sevgiler, selamlar...

@Soner Sarihan Güzel bir ilham kaynağısınız hocam, şuan yakınımda isviçre ve almanya var. 1 günde bisikletle 3 ülke gezme şansım oluyor sınıra yakın bir yerde yaşadığım için, vize sorunum falan da yok. Bisikletimi de çok seviyorum ama yarın yaparım, birgün yaparım derken yıllar geçiyor.

Destekleriniz için çok teşekkür ederim hocam, sağlıcakla kalın :)

@Anonim

Teşekkür ederim, hoş bulduk diyeyim.
buralar eskiden hep dutluktu değil mi ama :)

Yok biz süper değiliz de,
bilmiyorum bu ölü toprağını kim serpiyor gençlerin üzerine. :)

@BisikletKolikK

Hiç ama hiç bahanen kalmadı.
Sanırım kostanz gölü yakınlarında olmalısın. :)
Lütfen hiç ama hiç durmayın, bayrağımızı da takın, ohh şaşırsın biraz insanlar,
avrupa da en az bisiklet süren göçmen gurubu biz olabiliriz diye gözlemliyorum ve böyle olmasından çok korkuyorum.

@Soner Sarihan alsace bölgesinde yaşıyorum hocam, ren nehride o kadar uzak değil. Bahanem yok haklısınız, ne bileyim 100 kilometre bisiklet sürdüm desem çok şaşıracak insanlar var. Muhtemelen tura çıkarsam bana deli gözüyle bakacaklar.
TÜRK BAYRAĞIMIZ ZATEN ALLAHIN EMRİ HOCAM :)

@BisikletKolikK

İkinci şık da Alsas dı.
3 kere geçtik sizin oralardan,
görüşmek birlikte sürmek üzere.

@4tech

:) selam iletildi. Ama ismi merak ettik. Tibet, Çınar hangisi. :)

Bisiklet camiasının altın çocuğu daha çok takibi, taktiri, desteği hak ediyor.
Çünkü artık çıta çok yüksekte. :)

@Aazam

:) Sarıhan ailesinin çocuğuysanız.

8 yaşında yüzbinlerce çocuk var, ağaca çıkmamış,
tablet kullanmaktan bu yaşta gözlük takan,
bir kere yağmurda ıslanmamış,
obez ve şeker hastası. :-((((

Her zaman söylediğim bir şey var, bıkmadan tekrar edeyim: Eğer yarışçı filansanız milimetrik farklar sizin için çok önemli olabilir. Ama eğer keyif için, spor için biniyorsanız hemen her bisiklet iş görür. Kabaca 1000 lira civarı alınmış bir bisikletle dünya turu bile çıkarılabilir. Paranız çoksa elbette kafanıza göre takılın ama paranız azsa moralinizi bozmayın. Aslolan sizin içinizdeki hevestir. Bisiketi bir kilo hafifletmek için birkaç bin lira harcayan insanların büyük çoğunluğu en az on kilo kendisi verebilir. İstanbul gibi trafiğiyle meşhur bir şehirde hemen her gün biniyorum. Nereye gitmem gerekiyorsa oraya gidiyorum. Tehlikeli mi? Yolda yürürken riskin neyse bisiklet sürerken de riskin odur diyorum soranlara. Yeter ki sen kendin sürüş tarzınla riskini arttırma, can güvenliğini ortalama hız kaygının önüne koy.

@Riverside

:)

Kabul. Bir de weehoo ya sığsan o dağ geçitlerinde uçarız birlikte.
Harika mesajın için teşekkürler.

Not :
Konu çok okunuyor, ama beğeni, mesaj az. :)

Tabuları yıkınca böyle olur. Herkes bir şaşırır.

Yazın yahu korkmayın. Helal olsun yazın. Aaaa şaşırdım yazın. Vay be yazın.

Bir de yanınızda oraya çıktım, buraya kaçtım, şuraya tırmandım, bu kadar hızlı gittim diye dünya ortalamasının dalga geçtiği rakamlarla hava atanlardan kurtulun, sadece sizden az daha iyi oldukları için kasılanlardan uzaklaşın. Bisiklet zevkinize maydanoz doğratmayın. Kasılanların yanında ezilmeyin. Keyfinizi sürün.

Çıta çok uzun zamandır çok yüksekte çooook.

@Behram Belek

Ağzına sağlık, ağzından bal akıyor.

Konuşmaktan süremiyor bazı insanlar. :)

Geri