ßarış Yavaş
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 115
- Bisiklet
- Salcano
Öncelikle telefonum serviste olduğu için fotoğraf çekemedim servisten gelince resim çekip koyucam inşallah
8 sene derken ciddiyim 8 sene önce tabi 10 yaşında falan önüme atlayan çocuk yüzünden düşmüştüm dün ise akşamüstü kardeşim yorulmasın diye ona 29er salcano astro 290 nı verdim bende benim çift amortisör market mtbsini aldım (9 yaşında). çarşıya gidelim dedik dolaştık biraz anayolda çalışma olduğu için üst geçitten geçelim dedik (merdivensiz düz olan) çıktık inişte hızlı indim düz olduğu için yokuş aşağı zevkli oluyor
Bu arada mtb nin maşasının fren ayaklarını sabitleme kısmı zamanla koptuğu için ön fren sökülü. Sonra 2-3 kez çıktım hızla indim tabi metal düz yüzey tekerlek kitlense de bisiklet durmuyor ama bitişindeki düzlükte duruyordum hemen sonra dönelim artık dedik aynı üst geçitten diğer tarafa geçmek için çıktık fakat o tarafın inişinin bittiği kısımda 1 metrelik bir alanda 90 derece dönüyor yola çıkıyor dönmezseniz mısır fidanı toprak fln var bitişinde onun dibinde de büyük reklam tabelaları (anlatmak çok zor resimleri atınca daha iyi anlayabilirsiniz) bende bunu biliyorum bildiğim halde frenle inmek yerine daha pedal bastım daha sonra inişin hafif düzlüğünde bisiklet havalandı ve indiği anda (25-35 km hızla) 3-4 metrelik durma mesafesi vardı freni sıktım ama tekerlek zemin düz metal olduğu için kaydı o an içinde reklam tabelalarına çarpmamak için dümdüz mısır fidanlarının üstüne gittim refleks olarak reklam tabelalarına tutunmaya çalıştım 1.5-2 metrelik mısır fidanları hemen durdurdu zaten ama sağ kolumla tutunmaya çalıştığım için avucum dirseğim çizildi keşke gidonu bırakmasaydım dedim hiç bişey olmıcakmış bide sol bacağımın üst kısmına tam sinire sele geldi şuan hafif acıyor. Eski bisiklete bindiğim için kaskı gözlüğü falan almamıştım Allah'tan kafamı çarpmadım kurtardım.
Bisiklete de hiç bişey olmadı mubarek çelikten zaten ön jantta çok az bir akord ayarı istiyor o kadar
Birde bisikleti ileri itmiştim kendimi korumak için 
kısaca hem burdaki arkadaşlara hemde kendime bir ders olarak çıkardıklarım;
* her zaman kendin için kaskı korumalarını tak
* ön frenin öneminin bir örneği bazı arkadaşlarımız takla atarım diye takmıyor ön freni (söz meclisten dışarı)
* Ve gaza gelmeden bir kere daha düşünün yapacağınız işi
Buraya kadar okuyup zahmet eden tüm arkadaşlara teşekkür ederim resimleri yakın zamanda çekip yükleyeceğim o zaman yorumlarınızı almak isterim kusurum olduysa yazarken bağışlayın.
8 sene derken ciddiyim 8 sene önce tabi 10 yaşında falan önüme atlayan çocuk yüzünden düşmüştüm dün ise akşamüstü kardeşim yorulmasın diye ona 29er salcano astro 290 nı verdim bende benim çift amortisör market mtbsini aldım (9 yaşında). çarşıya gidelim dedik dolaştık biraz anayolda çalışma olduğu için üst geçitten geçelim dedik (merdivensiz düz olan) çıktık inişte hızlı indim düz olduğu için yokuş aşağı zevkli oluyor
Bisiklete de hiç bişey olmadı mubarek çelikten zaten ön jantta çok az bir akord ayarı istiyor o kadar
kısaca hem burdaki arkadaşlara hemde kendime bir ders olarak çıkardıklarım;
* her zaman kendin için kaskı korumalarını tak
* ön frenin öneminin bir örneği bazı arkadaşlarımız takla atarım diye takmıyor ön freni (söz meclisten dışarı)
* Ve gaza gelmeden bir kere daha düşünün yapacağınız işi
Buraya kadar okuyup zahmet eden tüm arkadaşlara teşekkür ederim resimleri yakın zamanda çekip yükleyeceğim o zaman yorumlarınızı almak isterim kusurum olduysa yazarken bağışlayın.