Scudo Sports

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Scudo
"Dünyada her şey kadının eseridir." M. Kemal Atatürk
8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.
Sokak ortasında öldürülmedikleri günlerde kutlamak temennisiyle...

"Dünya Kadınlar Günü" olarak 8 Mart gününün belirlenmesine kaynaklık eden olay konusunda ise muhtelif tartışmalı iddialar mevcuttur. Bunlardan biri, Rusya'da çarlığın yıkılmasına yol açan 1917 Şubat Devrimi'nin 8 Mart günü yapılan kadın yürüyüşü ve grevleri ile başlamış olması, bir diğeri 8 Mart 1908'de (link)'nin (link) kentinde çoğu sosyaIist olan kadın işçilerin öncülüğünde sendikal haklar ve kadınlara oy hakkı talepleriyle düzenlenen miting, başka biri ise 8 Mart 1857'de yine ABD'nin New York kentindeki bir tekstil fabrikasında grevci işçilere polisin saldırması, işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin kurulan barikatlar nedeniyle kaçamamaları sonucunda 120 kadın işçinin ölmesi, ve yine bir başkası ise,(link) bununla çok paralellik arz eden, ancak gerek Dünya Kadınlar Gününün ilk kararlaştırıldığı 1910'dan gerekse ilk uluslararası kutlamaların düzenlendiği 19 Mart 1911'den sonra hiç bahsi geçmeyip çok sonraları ileri sürülen, 25 Mart 1911'de New York'ta gerçekleşmiş (link)'dır.(link)(link)(link)(link) Birleşmiş Milletler'in resmi web sitesinin konuyla ilgili sayfasında 8 Mart gününün seçilmesine kaynaklık eden olay olarak Rusya'da Çarlığa son veren 1917 Şubat Devrimi'nin Gregoryen takvime göre 8 Mart günü kadınların protesto eylemleri ve grevleri ile başlamış olduğuna işaret edilmektedir.(link)

Vikipedya böyle yazmış. Ben ana akımın tersine pozitif ayrımcı bir yaklaşım seziyorum kadın vurgusunda.

Dilerim bir gün maviliklere huzurla süreriz bisikletlerimizi..

Dilerim bir gün bir kadın:
Sokağa çıkarken ne giyeceğini onlarca kez düşünmeden keyfine göre giyinebilir..
Günün herhangi bir saati arkasını kollamadan, yüreği ağzına gelmeden yürüyebilir..
Çalıştığı iş yerinde, evinde, bağında, bahçesinde gönül rahatlığı ile özgürce yaşayabilir..
Sevgi ve saygı içerisinde hep birlikte yaşayacağımız kahkaha dolu güzel günlere..

Kadınlar günü kutlu olsun..
258077 dosyayı görüntüle

Bende bu vesile ile bütün kadınların dünya kadınlar gününü kutlarım,özelliklede son günlerde ülkemizde kadın cinayetleri ve şiddet haberlerini gördükçe,hakikaten üzülüyor ve cezaların dahada arttırılmasını diliyorum,bisiklet üzerinde daha çok kadını görmek bana medeniyet göstergesi gibi geliyor nedense💐

Son düzenleme:
Başta kızım olmak üzere 😀 tüm kadınların kadınlar günü kutlu olsun.
Bisikletçi kadın forumdaşlarıma da birer 🌹 gönderiyorum.

Görmemiş olanlar varsa, çocuklar görüp etkilenir diye yasakladıkları şu 8 mart filmi ile başlayalım. Keşke tüm çocuklar bunu izlese ve gerçekten etkilense.

Her birimizin varlık sebebi olan ve sadece bu sebep için bile başımızın tacı olması gereken kadınlara bu hayatı dar eden paslanmış zihniyetimizin güneşte kalmış kar topu gibi eriyip gitmesi, hayatımızın her alanında hak ettikleri saygıyı görmeleri, sözde sevdikleri tarafından maruz bırakıldıkları her türlü insanlık dışı muamelenin yerin dibine girmesi, erkeklerin artık adam olması dileğiyle.

Ülkedeki her şeyin ucu siyasete dayanıyor. Şuraya bir kaç şey yazıp, banlanmamak için kendimi zor tutuyorum.

Bayan, hanım, kız, karı değil kadın vardır.
Kadınların, yaşamın istisnasız her alanında eşit ve özgür bir şekilde var oldukları, hiçbir anlamda sömürülmedikleri, diledikleri gibi yaşayabilmek için biz erkeklerden kat be kat fazla çaba göstermek zorunda kalmadıkları bir dünya umuduyla, tüm kadınların 8 mart dünya emekçi kadınlar günü kutlu olsun.

Clara Zetkin in güzel bir sözünü de şuraya bırakayım
"Erkekler öldürdüğünde, yaşamı korumak için savaşmak biz kadınlara düşer"

Bugün o iğrenç görüntüyü izledim. Nasıl bir mide, çocuğun önünde, bir kadına değil bir insana o nefret. Nasıl bir köpeklik bile diyemiyorum nasıl bir insanlık dışı davranış.. Bunun ertesi günü kutlamak içimden gelemiyor..

Her kesimin her alanda eşit ve gelişmiş haklara sahip olduğu, insanların insan olarak değer gördüğü ve hiç bir kimlik,etnik,cinsiyet,sıfatları üzerinden kendilerini hatırlatmak için özel günlere ihtiyaç duymadığı günlerin gelmesi dileği ile 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü ezilen emeği, sevgisi, ilgisi, bedeni, duygusu diğer kadın ve erkekler tarafından sömürülen tüm kadınlara umut ve bir ışık olması dileği ile kutlu olsun. (Bu günün rengi Kızıldır ve er ya da geç herkes bunu anlayacaktır.)

Başta forumdaki kadın üyelerimiz olmak üzere, tüm kadınların " Dünya Kadınlar Günü" kutlu olsun.💐🌹🌷💐🌹🌷💐🌹🌷

Kutlu olsun, sağlıkla, özgürce, mutlulukla, hep birlikte yan yana yaşayacağımız güzel günlerde🪄

Forumdaki, ülkemizdeki ve dünyadaki tüm kadınların, Dünya Kadınlar Günü Kutlu Olsun. Bir gün değil her gün daha eşit, daha adil ve daha özgür günleri olması dileğiyle...

Geri