Scudo Sports

8 dişli ile deore olur mu??!!!

kerem seckin

Daimi Üye
Tepki
247
arkadaşlar 2 aydır forumda geziniyorum
en son bir bisiklet almaya karar verdim
kesin aklımda deore vardı.

1.90 boyum var zar zor 21 inch bir bisiklet buldum satıcıya dedim bu 24 vites bunu
ben deore yapmak istiyorum. tamam dedi bunu çıkarır deore yaparız

neyse kartı çektirdi ödemeyi yaptık
sonra değişim işine gelince arkada alivio yazan değiştirme yapan mekanizmayı ( cehaleti mazur görün tam adını bilmiyorum) çıkardı onun yerine deore yazan mekanizmayı taktı.

dedim ki hani bu göbek de çıkıp 27 vites deore olacaktı
ben öyle demedim falan dedi verdi elimize bisikleti çıktık ((((

şimdi ne oldu benim bisiklet?? 24 vites ama arkada deore yazıyor

ne dersiniz olağan birşey midir
off ya

Scudo
27 vites diye belirtseydin keşke ...
Sorun olmaz, böyle kullanabilirsin.Ama ben 27 istiyorum dersen göbeği değiştir , rubleyi değiştir , kolları değiştir vesaire bir sürü masraf çıkar benden söylemesi.

Ne kadar fark ödemiştiniz?

Satıcının yaptığında olağan dışı bir durum olup olmadığına yazılanlarla yorum yapmak yanlış olmuş. Alivio yazan arka değiştiriciyi gösterip , deore yapalım bunu dediyseniz gayet normal bir şey yapmış olur.

• Beğen
Tepkiler: iskender şerit
@gurkan

işte tam da bu noktada alıcının cinliği
benim bu işi çok net bilmememden oldu

arka kısım deore olmalı derken arada 27 vites istiyorum falan da diyordum
ama adam arka tarafı deore yaparız onu merak etme dedi 27 yaparız demedi!
cinliğe bak ya ))) walla gülüyorum şimdi halime ama esasında hiç şık bir hareket degil...

şimdi ne oldu benim bisiklet bu durumda ??

bu noktada artık tek soru kalıyor :

yani o arka değiştirici alivio yerine deore yazan olunca:

a) "vitesler daha kolay değişir daha başarılıdır ama sadece 8 dişli var" demek mi?

b) "yoksa arka 8 dişli olduktan sonra orada deore yazmasının hiç bir önemi yok" demek mi??

tecrübe hayatta yenmiş kazıkların bileşkesidir... :(

"Arka kısım Deore olmalı" tümcesini açıklıkla belirttiğinizi yazıyorsunuz ama gerisi için "... arada 27 vites istiyorum falan da diyordum." diyorsunuz. Satıcının "cinliğinden" çok iletişim kopukluğu olarak nitelendirmek gerekir bence bu durumu. Ödediğiniz farkı yazarsanız daha açık bir şeyler söylenebilir.

Kesinlikle. Bisikletçi yalnızca arka aktarıcınızı değiştirmiş. @KaanTurgut'un dediği gibi rubleyi 9'lu yapmanız ek olarak göbek, vites kolları gibi masraflar çıkartabilir. 24 ile 27 vites arasında muazzam fark yok bence dert etmenize gerek de yok.
Sevgiler...

• Beğen
Tepkiler: kerem seckin
Cinlik olarak görmeyin bunu.

Bence de bir iletişim kopukluğu var. Sizin "27 vites istiyorum" cümleniz de önemli tabi. Bunu söylediğinizde size örneğin yaklaşık "150 TL fark olur" dedi ve anlaştınız mı? Yoksa fark olmaksızın böyle bir talebiniz oldu ve satıcı da sizin Alivio mekanizmanız yerine deore mi taktı?

Kazık yemek, ödediğiniz bedel karşılığında karşılığını alamamaktır, siz deore set fiyatı ödeyip, bunu alamadım diyorsanız kesinlikle haklısınız.

Diğer sorularınıza gelince alivio ya göre tabi ki daha iyi ve daha net geçişlere sahip bir aktarıcınız olmuş. Keyfini çıkarın ;)

• Beğen
Tepkiler: kerem seckin
öncelikle vaktiniz ve mesajlarınız için teşekkür ederim.

fiyat farkı olmadan ben bunu yaparım dedi ve fiyat farkı vermedim.
ilk başta da 900 diyordu. O açıdan bir sorun yok, yani 27 yapacağım diyip yapmasa zaten olay kopardı sorun orada değil.

yani "cinlik" derken şunu kastediyorum (üçkağıtçılık degil kesinlikle-asla öyle birşey demedim- çok teşekkür ederek de ayrıldık zaten dükkandan)
muhabbetin gidişinden ve benim bilgi düzeyimden adam kesinlikle anladı 27 vites deore istediğimi ve tamam arkasını deore yaparız derken de benim 27 olacağını düşündüğümü de kesin biliyordu

ama sadece deore yaparız demekle gerçekten de yalan söylememiş oldu :)

aman neyse ya amma kafa ütüledim ha :p

siz diyorsanız ki 8 dişli de olsa vites değiştirici deore mekanizma olduğu için geçişler daha rahat daha sorunsuz olur o zaman durum o kadar da kötü degil...

sahi ortalama fiyat olarak sadece o arka aktarıcının alivio yerine deore olması kaç para fiyat farkı var?

bundan sonraki bilgiler keyfe girer :)
sıkıntıyı atlattık forumumuz sayesinde.

Deore arka aktarıcı 47€
Alivio arka aktarıcı 25€

Bilgi için Deore vites değiştirici 37€
Ruble fiyatı 17€
Deore Zincir 14€

Bunların değişmesi gerekir. Elinizdekiler nedir bilemediğimden farkı tam olarak hesaplayamıyorum. (Vites-fren kolları tümleşikse onları değiştirmek için ayrıca fren kolları da gerekecektir.)

@gurkan

çok teşekkürler. ilk bisikletim olduğu için artık daha fazla masraf yapmayayım bir müddet böyle devam.

acaba deore arka değiştirici ile birlikte 8 dişli kullanan başka biri var mı onu merak ediyorum artık bi tek :)

Trek FX 7.3 bu donanımla gelir.

Vites Kolları: Shimano EF60, 8 speed
Ön vites: Shimano C102
Arka vites: Shimano Deore

bunu yapanın ileri motordaki arkadaş olduğunu tahmin ediyorum? üzülerek belirtiyorumki karşılaşabileceğiniz en rezil, en ahlaksız esnafla alışveriş yapmışsınız.

bu arkadaşların genel huyu pek fazla bilgisi olmayan insanlara afedersiniz "kazık" atmaya çalışmak. farklı konularda defalarca tartışma yaşadım ve her seferinde sinirlerim alt üst oldu. inatla gidip fırsat buldukça tartışıyorum ama.

Geri