Scudo Sports

8-9 vites komponent uyumlulugu

Bora

Forum Bağımlısı
Tepki
1.385
Bisiklet
Focus
Merhaba,
Bisikletime yeni bir aynakol almak istiyorum ama mevcut sistemim 8 vites uyumlu.
Almayi planladigim aynakol ise 9 vites uyumlu, acaba bu sekilde bi sorun yasarmiyim? Zinciri tavsiye edilen daha ince olanla degistirirsem bu sefer de ruble ile uyumsuzluk yasarmiyim?
Bu konuda net bir sonuca varamadim ,yardimci olursaniz sevinirim
Tesekkurler..

Scudo
ben yıllarca 9'lu aynakollar ve 8'li ruble kullandım. zincir kesinlikle aynakola uyumlu olmalı. Onun haricinde vites ayarı çok hassas oluyor ve full 9'lu bir sistemdeki kadar yağ gibi akmıyor vitesler. Dişliler temiz ve yağlıyken fark çok az ama ayar bozuldukça ve kir arttıkça vites değişim kalitesi bozuluyor. Yine de beğendiğin aynakolu almaktan vazgeçirecek bir fark değil. Zaten piyasada 8'li aynakollar ancak alt gruplarda kaldı. Onların da vites değiştirme performansı pek iyi değil. Sonuç muhtemelen 8'li aynakolla daha kötü olacaktır.

• Beğen
Tepkiler: Volkan Bilirli
Güzel bir konuya değinilmiş. Benim de son zamanlarda aklımı kurcalayan bi durum.
Sanırım en sağlıklısı bütün komponentlerle sistemi yükseltmek.
Şu durumda Aynakol, orta mil, zincir, ruble, ön ve arka attırıcılar ve shifter'ları değiştirmek gerekiyor sanırım tamamen çekiş sistemini yükseltmek için.

Jant setlerinde 8-9 ya da 9-10 uyumlu gibi ibareler oluyor. 7 li sistem bir bisiklete 8-9 uyumlu bir jant seti takmak için : ruble, arka vites, zincir, aynakol (sadece yaprakları), orta göbek ve vites kolu değiştirmek gerekiyor anladığım kadarı ile ya da jant setinin göbekleri değişecek. doğrumudur ?

Geri