Scudo Sports

7'li Sistemden 9'lu Sisteme Geçmek

Tepki
14
Whistle 1164 D kullanıcısıyım.Hızlandıktan sonra 21 Vites boşa dönmeye başlıyor.
9'lu sisteme geçerken nelerin değişmesi gerekiyor ? Elimdeki parçaları sattığımda,orta düzey bir sistem aldığımda,ortalama ne kadar maaliyet tutar ?

Bisiklet Özellikleri

Çatal Yatağı : CH-918 TBW 1.1/8" YARI ENTEGRE
Krank Takımı : PAINDEN-ICH ALLOY 42X34X24
Arka Değiştirici : SHIMANO ALTUS RD-M310DL
Göbek : KT ALLOY DİSK SİYAH 32H QR-
Ön Değiştirici : SHIMANO FD-TX50L6
Arka Dişli : SHIMANO CS-HG20 7-VİTES 12-28 KASET

Scudo
Değiştirmeniz gereken parçalar şunlardır;
Jant seti
Vites kolları
Aynakol
Ruble
Zincir
Arka ve ön aktarıcı

• Beğen
Tepkiler: Taygun Hasoğlu
@AydınUS

7 den 9 a geçiyorsa jant seti, ön aktırıcı ve aynakol değiştirmesine gerek yokki arka ruble arka attırıcı ve zincir değişimi yeterli

@Baran Baranbey

Hayır bir yanlışlık var.7 li sistem için olan aynakol sadece 8 li sistemde kullanılabilir.9 lu sistem zinciri daha ince olduğu için aynakolun değişmesi gerekir.Jant seti şu nedenle değişmesi gerekli 7 li sisteme uyumlu olan jant göbekleri 9 lu sisteme uygun değildir.Jant setinden çok göbekleri değişmesi yeterlidir.

9’lu sisteme geçmenize gerek yok. Sizin sorununuz ayna dişlilerin oranlarıyla ilgili; sizin oranlar pek düzgün aralıklı değil; 42-34-24’ün en büyük 42 dişlisi diğer ikisine göre çok küçük! Onu 48’le değiştirin. Alt viteslerden feragat etmeden %15 hız artışı gelir.

Ben 7 li den 9 lu ya geçtim.Bana bir 500 tl ye mal oldu.imzamdaki linke girerseniz size yardımcı olabilir.

Geri