Scudo Sports

750-800 arası yol bisikleti önerisi

Guipago tek kitlemeli pedal var ilgili cekim alivo ile acera arasında pek fark görmüyorum. 321 daha plestıj duruyor carronun city modelleride iyimiş ama bakmadım bakarsam haber ederim:)

473 H RACE 27V

640 euro güzel para.. 961.00TLnakit satan yerde görmüştüm. daha düşende olabılır bakmam lasım.

ama bagaj deliklerini göremedım kadroda oda var:)

Scudo
ates kafandan mtbmi citymi sorusuna kafandan netleştimi:) ben halen karamsarım ama mtb yönelcem gibi. bi yandan kuzenım mtb almıştı şimdi trek 7.5 fx e geçti mtb önermiyor sen bilirsin diyor istanbul ve doğa turunda city işini görür diyor ama kadrosu sağlam ve güvencegim kadro modellerid mtbde bakalım. mtblerin kg 14kg 12kg arası degişiyor. kafam cok karışık..

yaklasık 2010 eylül ayından beri bisikletleri incelliyorum. şunu gördüm türkiyede kullanacagın yollarında tek bi bisiklet vardır oda mtbdir. ama uzun şehir turunda city şaşmıcaksın 2sinide 1 özellikte bisiklette yok anca kendın dizyn ediceksin onada bütce lasım.

mtb şuanda yöneldim tekrar ama baktıgım mtb 13 14 kg arasında degişiyor.
sedona 321 bakıyorum oda 11kg civarındaydı tam tartmadık ama söylentiler o yöne.2010 versionda bagaj destegi yoktu sedona 321 de 2011lerde bagaj destegı var. 2012 insallah alivo yaparlar. ama vites sistemini degişcegini sanmıyorum. kadro degişimi olackatır.

araştırmaya devam 2013 e kadar 2013 de bisikletcileri gezip tekrardan kararı kıllıcam

bugune bugun gittigim bisikletciler

yeşil bisiklet
metin bisiklet
efor bisiklet
delta bisiklet
bikeoutdoor

olsun 3 ay araylan 3kez gittim sadece gezmek amaçlı delta bisikletin ustasıyle konuştum tanıştım.
mtb önerdi tur bisikleti sağlam olur. uzun yolda her amaca uygundur. 28 likler düz yoldur dağ tırmanışında teker grubunu dişli yaparsan bir nevi yapmaz isen kayar düşersin. 28 city bisikletler hızlıdır ama 26 göre arasında 2 bilemedin 3 pedal fark vardır tur yapacaksan 2 3 km düşünmüceksin. benim kendı bisikletimde mtb düz yol tekeri ve arazi tekeri takıyorum her alana sporumu gerçekleştiriyorum.

ama dersen ben city alayım ozaman bağzı tur gezilerinde araziye girip gezemessın.
şu var araziye giren dağdanmı atlıyor ne olacak. jantları dağıtırsın ilk olarak kadroya zarar gelmez ama 28lık jant grubun arazıde cember alanı daha fazla oldugundan fazla dayanmazki bu durum kaliteli mala göre degişir. zatende girende görmedim biraz daha düşünmeni isterim ama bana kalıcak olursa istanbul içinde sırf cıkmıcam diyorsan 28 citylere bak kullan.dedi buda olabılır.

Malesef türkiyemin yollarına cıkınca herzaman yollar kaymak gibi olmuyor. mübarek yollar mtb parkkuru gibi ondan sana tavsiyem 26lık her modeline bak araştır illa burdanda alma diyorum. toplama yapabılırısn yada gidip sağlam scott yada bütcene göre bir bisiklet alıp tura başlamanı diliyorum. dedi bisikleti alınca bizede uğrarsın bakarız ek takviyelere..

ama şu vardırki 12 13kg mtb yormaz yorulmanın sebebi senin bacak kaslarının gelişmemiş olmasıdır. ilk 10 km başlarsın 20 30 40 km diye diye fazlalaştırırsın her sabah böyle böyle alışırsın. tavsiye biz veririz ama kişiye illaki bunu al demiyoruz. kendi secimi severek binebilecegi bisikleti o kullanacak biz nekadarda desek şu söyle bu böyle..kişi kendisi sevip kullanacagı yol arkadaşını alması gerekir.

şunu unutma mtb eğer düz yolda gerekli lastik kitini takarsa yormaz. herkeze inanmayı herkafadan farklı bir ses cıkıyor. demişti delta bisikletin ustası

son olarakta her amaca göre tek bisiklet arıyorsan mtb bakıcaksın. demişti. ama uzun turlarda beni yormasın diyorsanda city yol bisikleti bakabılırsın.

Anladımki kararı verdikten sonra citymi mtbmi arkasından alıcagım bisikleti secip direk gidip pazarlık edip 2 3 yere fiyatını sorduktan sonra direk alma en doğrusudur.

kafam bu yüzden fazla karıştı foruma girip mtb citymi şu modelin hangisi daha iyi yada hangisini öneriz diye soru sordummu kafamı okadar cok karıştırdımki içmeden sarhoş oldugumu bılıyorum diye bi laf var.
bakalım önümüzdeki 15 aydan sonra ilk iş bike alıp egeye yerleşmek.

@onur suzan

bagaj sorunu var o modellde ben hiç yol bisikletine girişmem:) hayırlı satışlar onur bey.

Bu tamamen kullanacağın alan işi . Aralarında bir üstünlük falan yok . Ben arkadaşlarımla Florya'ya inicem belki bilirsin ormanlık bir alan var orada o yüzden mtb alıyorum diğer Etiler tarafındaki arkadaşlarımın hepsi Mtb kullanıyorlar ve bu işi profesyonel yapan arkadaşımda Mtb alıcak benimle . Ben şehirler içi tur atmıyıcam o yüzden hızı falan takamam . Alırım Mtb'mi arazide rahat ederim :) Senin burda nerede kullanacağın önemli bence bizim karar verememizin nedeni nerelere gideceğimizi , nerelerde kullanacağımızı bilmememiz . Ben şu an kesin kararımı verdim ama daha önce bilmediğim için karar veremiyordum . Bence sende kendini bir sorguya çekip nerede kullanacağına karar verip ona göre karar kılmalısın . :cheer:

marin belvedere incelemeni öneririm atak ve seri bir bisiklet ve çok hafif specialized sirrus tarzı uygun fiyata temin edebilirsin araştırırsan

Arkadaşlar sonunda Scott Aspect 30 almaya karar verdim . :) Sizce nasıl ? Sedona almaktan vazgeçmemeli miyim ?

Arkadaşlar lütfen yardım eder misiniz ? Ya da 1100 tl civarı en iyi hangi bisiklet alınır ?

Salcano City Spot ve Bianchi Nero yu öneririm.

Öncelikle teşekkürler . Bunları araştırdım ama aklıma hiç yatmadı . Mümkünse Salcano ve Bianchi tavsiyesi istemiyorum .

Geri