Scudo Sports

750-800 arası yol bisikleti önerisi

@Ateş Akakıncı

tur yapıcaksan düz teker takıp keyfine bakıcaksın. inşallah bir gün forumdaki arkadaşlarla toplaşır bir tur yaparız:) 15 ay sonra bende alıyorum rüyama girdi velet hayalini kurarak ah şu askerlik diyorum tek kelime...

Scudo
Çok ama çok kafam karıştı az önce ama gene dağ bisikletine döndüm :D Benim için en iyisi Sedona 741 gibi geliyor :) İki türüde kullanmış biri bize doğru yolu gösterse süper olucak

ben istanbulda sahil kesimlerinde bisikletci grupların coğunda mtb kullanılıyor gördüm 1 2 kişi tek tük şehir bisikletiyle dolaşıyordu ama çoğunluk mtb ise neden biz city alalım yanlış secim diyoruz mtb uzun yol yapılmaz diyoruz ama millet türkiyeden japonaya kadar gidiyorda.
ben kendım olarak ilk city sedona 321lere baktım onu alıcam dedım.
sonra ise kararı degiştim mtb yöneldim gelince mtb alıp sürücem odamı olmadı sedona 321 alıp keyfime bakıcam.
sedona 321 kullanım alanı mtb göre kısıtlı her alana girmeyen bir bisiklet
doğa turlarında örnek veriyorum doğu karadeniz turunda kullanılmaz city o yaylarada gezemessiniz dediler ben tura gıttıgımde oyle yerlere gıremedıkten tek şehirde kullandıktan sonra bısıkletten soğurum. çoklu amaçta kullanıcagım tek bir bisiklet var şuanda mtb askerden geldıgımde farklı olabılir:) kararımı kafamda belırledım

ben ilk 321 kullandım muhteşem bir makına gerçekten
ama mtb kullandım düz yol lastikli farkı bariz belli ama doğa icin planladıgım iicn mtb alabılırım. city yönelmem uzun turlarda rahat edebılcegım icin ama agırlıklara bakıyoruz mtb gıbı ağırlıkları var tek fark teker ve dişli takımı. ve gidişi
birisi doğa turuna cok rahat elverişli birisi ise tam tersi şehir düz yol ve patika yollarda elverişli..bu ikisinin özelliginde hybirt oluyor oda pahallı gerçegi

İnsan her zaman içine sineni alır . Benim içime Sedona 741 şu an tam olarak sinmiş bulunmakta . Ortaköy'e gidip bisikleti deniyiceğim, uygun kadroyu bulacağım ve alıcağım :)

bikeoudorda 1 ay önce o bisikleti sormuştum daha üretilmiyormuş bitmiş dendi whitleye baktım pahalı geldi ama hafifti gittim gördüm begendım 741 yerine
MIWOK 1161 D icime sindi ama bütceme uygun degil:) askerden sonra bakıcagım. artık

en iyisi sedonadan şaşmamak:)

ne gerek varkı 15 ay boşu boşuna bısıklet yatsın artı 2012 2013 verisonlarını belki alırım:) bakarsın

Bende sonunda karar kıldım sedona 321 alıp teker grubunu direk değişmek en iyi bir teker grubu takıcam gerekirse jantı degişcem daha ince bir 28 jant ıle modifiye edicem.

Bende tekrar döndüm sedona 321'e :) (link) Bu siteden alıcam ama hangi boy geliceğini bilmiyorum boyum 165 sizce rahat bir şekilde binebilir miyim ?

İyi secim yaptık. bu arada:)

ellerinde o resimdeki modeli varsa al bide onun kırmızısı var. onu begenmiyorum beyaz modeli 2010 modelidir zaten.

alırken bisikleti sıfır arka vitesini kollarını teknık özellıkleri karşılaştır. duydum trudey arka attırıcı takanlar varmış bi alt modeli. bilgine

ben 700x23c lastık ebatıyla degişcem daha seri olması icin
bide 1 2 ay icinde yapıcam bunları zaten deore doğru yavaş yavaş seti toparlıcam ama bir anda masrafa giripte deore yapmıcam arka attırıcıyı tek deore yaparsamda aynakol ve vites kollarıda yapıcam öteki parcaları 2. el satarım. bakalım bu düşünce ama degişmeyede bılırm ilk aldıgımda kafamdaki modifiye belli:)

belki bakarsın 2013 e kadar alivo ya döner 27 olur:D bakalım. 321 cybroos yarış bisikleti olarak kullanabılme ozellıgın oldugu ıcın ben dırek ona heveslendım. sebeb bu gerekirse zevkımı almak ıcınde kıtlenebılır bi maşa taktırıım mtb yaratırım.dış lastık olsun ama suan icin turlamayı düşüncem yalova olsun istanbul sahil şeriti missgibi birgün karşılaşırız belki.. pedallarız

İstanbul küçük elbet karşılaşırız biryerlerde :) Bencede iyi bir seçim yaptık . Teknik özellikleri karşılaştırdım listeden birebir aynı . Çok yönlülüğü beni de cezbetti ama kalan 250 tl ile kask falan alıcam şimdilik :D Boy konusunda uyumlu olduğunu tam olarak öğrenebilirsem sipariş edicem benim başka bir arkadaşta Sedona 741 alıcak kapıştırıcaz büyük ihtimal :D

Ateş sana tam yazıyorum elektirik gidiyor. :)
şimdi ateş 741 ilk üstünde gelen lastik dağ lastigi dişli bu düz yolda performans bekleme ilk düz yol lastigi ile degişim gerek aldıgında. yavaş gider düz yolda yavaş hızlanıp erken hız kaybeder. bide 26 inç jant dedigimiz dağ 28 göre kücük tekerdir.

Birkere 28 inç teker büyük oldugundan 1 2 pedal daha hızlı gidiyorsun 26 göre.

City bisikletlerde 28 jant ebatıyla düz yol lastigi beraber veriliyor. ve dişli takımı yol için taşarlanmıştır. sedona 321 şehir bisikleti olurkende. kadro acıları yarış bisikletine dönüşümü yapılıyor. buda güzel birşey. tek vites sistemi biraz 24 iken 27 neden degil. kasım ayı icersindeyiz derimki yavaş yavaş 2012 versionlar üretime girdi acele etme 1 ay daha bekle sedona 2012 al belki vites 27 alivo yaparlar. daha rahat edersin sonuçta 2011 üretimi bitti satıldı. duymuştum 27 olma olasılıgını.

ben zaten hesap ettim 800 tl bütcem var alabılecegim bisiklet budur. daha sonradan ek modifiyeler yaparım tam proffesional olur.
zaten kask olsun. bayrampaşa decathlon dan alıcagım kask yama vs vsyi daha ucuz çeşit bol bakalım hayırlısı

Tamam bende 2012 bekliyorum o zaman daha mantıklı üretim durduysa zaten yenileri yakındır :)

@Ateş Akakıncı

trek 2012 cıkarttı.
metin bisiklette ustasıyla tanıştım dedigi şuydu.
2012 2013 bu bisikletler cıkıcak 321 devam ettirecekler bu sene 321 cok fena satış yaptı. zaten bisikletler geldikleri gibi tükenmeye başladı.

tüm bisiklet üretici firmalar 500 tane yolladımı o seriden arkası yıl sonuna kadar üretime devam etmiyorlarmış nedeni öteki yıl ki bisiklet satılsın diye. 1 seri gelir bitince bulamassın diyor. öteki seride bir sonraki yıl üretimi oluyor malesef.onun için yeni sezon bisikletler geldimi dağıtıldımı gidip alacaksın. zaten peşin aldınmı gine 50 100 tl bi indirim yaparlar dedi.

@Ateş Akakıncı

trek 2012 satışa sunduguna göre scott geotech sedona salcano sırasıyla sunucak. 2012 ilkbaharındada cıkabılır. yada kasım sonunda alırsın. ilkbahara kadar bekletmezler sedona bu kasım ayın sonunda cıkartır.ben öyle düşünüyorum

acele etme yanlız kışın bısıklet fazla kullanamassın :) soğukları bi atlat hele. ama şu var cıkarsa kasım sonu cıkmassa ocak sonrası olur..:)

Geri