Scudo Sports

728 km gidiş 728 km geliş

Aşkın Şentürk

Forum Demirbaşı
Tepki
98
Bisiklet
Mosso
Arkadaşlar 2-3 arkadaşımla birlikte 728 km lik bir tur yapmak istiyoruz zaten tatil de yapıcaz 1 hafta kadar gittiğimiz yerde bize tavsiye edebileceğiniz uzun tur bisikleti var mı ? 2000 lira ya kadar bütçemiz var karayolu üzerinde yapılacak yolculuğumuz . İzmir-Bulgaristan yapmayı planlıyoruz. Hybrid mi yoksa hafif mtb mi tavsiye edersiniz mtb ler dayanıklı olduğu için soruyorum sonuçta az mesafe değil carbon mtb de alabiliriz.

Scudo
dayanıklılık ve carbon kelimelerini bir arada kullananı ilk defa gördüm. 2000 lira bütçe ile de anca carbon kadro alınabilir bu arada

ya ben öyle başladım ama decathlonda mesela var 10.5 kg carbon mtb 2600 ben alabilirim 2 ay sonra alacağıma 3-4 ay sonra alırım sorun değil yani siz tavsiye edin ben çok açılmak istemiyorum ama siz tavsiye edin olaylara şartlara göre değişir :)

Uzun tur yolculuğu yapan,şu an 7 yıllık serüvene çıkan Gürkan Genç'in web sayfasından teknik bilgiler bulabilirsin. (link) .Yalnız onun bisikleti v-fren 26'' jant fakat fazla yük alabilmek için özel kadro tasarlanmış.Karbon kadroya takılmana hiç gerek yok. (link) makaleyi okuyabilirsin. Seçtiğim bisiklet (link) .Özellikle aksesuarlı olması,extra masrafı azaltacaktır.Ön-arka heybe çanta takmaya elverişli,basit v-fren sistemi,jant tellerinin dt swiss olması,yol compenant ve sağlam ultra hafif kadrosu olması çok iyi.Alman menşei.

@gok
Seçtiğiniz bisikletin linki yok malesef . Bu arada (link) şu bisiklet işimi görür mü bu yolculuk için 12,85 kg 26" yoksa hybrid tarzı ya da ikisinin arası 28" önden maşalı bir ürün mü almalıyım ? Bu arada bu linkteki bisikletin lastik sele gibi bazı ekipmanlarını değiştireceğim :)

Tur için kesinlikle MTB almamalısınız. Tur bisikletleri var ya da şehir bisikleti alabilirsiniz. Neden MTB almamalısınız? Çünkü MTB 26 inç tekerlek ebadında, tur yada şehir bisikletinin tekerleği 28 inç. Aynı mesafeyi daha çok pedal çevirerek almak istiyorsanız orası başka.

ben bir şey soracağım bu program için nasıl bir zaman tablosu ayarladınız?

2013 yazı için düşünüyoruz 5-6 gün sürer muhtemelen 1-2 hafta da orda kalıcaz hepimizin kalıcak yerleri var ekipman ve zaman konusunda sıkıntımız yok ancak en önemli husus bizim için şuan bisiklet :)

(link) .Hybrid tarz diyorsanız trek ds 8.5 8.6 .Yalnız tekerler arazi olarak sıvı iç jele ihtiyacı var.Kullanıyorum.Sele olarak brooks marka ya da jelli sele kılıfıda çok iyi olur.Jelli taytda extra çok rahatlatıcı olur.Kısacası tamir seti gibi,bayağ bir harcama yapılcak gibi görünüyor,giyim,giyecek,bol su:D,kask,eldiven..:D.Konu başlıklarından bulabilirsin.Uzun tur bayağ masraflı.Göstermiş olduğunuz mtb fazla eşya taşımaya müsait kadrosu yok.Lastiklerin slim takılması lazım.Ya da dual sport tarz lastik.Lastikleri çok yorar.Sele arkası bagaj set ve ibera marka heybeli çantalarda var.Kullanıyorum. (link) ve (link) .reflektörlü,portatif mandallı,basit sistem.Mtb için ideal set.Corratec urbanda bu tür extra masraflar pek olmaz.Gerçekten,uzun yol için sağlam donanım ve kadroya sahip.Özellikle jant ve jant telleri iyi.(dt swiss).Mtb ile asfalt için hybrid arazi-yol lastiği veya slim yol lastiği şart.Mtb ilede bazı değişikliklerle asfaltta çok iyi yolculuk yapılır.Ekipmanlarınızda sorun yoksa mtb ile tur bisikletlerinde karar kılın.Kararınızı verdikten sonra bütçeye göre bisiklet seçimi daha kolay olacaktır.Benim şahsi görüşüm hybrid tarzı bisikletlerinde dual sport kadroya sahip olmalarından dolayı iyi seçenek olabilir.Kadroları, arazi ve asfalt için özel tasarlanmış.Trek ds serisi gibi.Şehir-tur arazide sorun çıkartabilir.Mtb her yola gider.26'' jant ve 28'' jant arasında fazla yol katetme gibi çok fark yapacağını sanmıyorum.Gürkanç Genç yanlış okumadıysam 26'' jant taraftarı.Dilek ola 7 yıllık dünya turu.Mtb'yi düşünün.Yalnız biraz değişim istiyor.Yukarıdaki mtb markasını beğenmiyorum.Yabancı Cannondale,corratec,trek,specialized markaları iyidir.Yerli marka olarak kişisel olarak kron,geotech diyebilirim.

yukarıda ki markayı begenmiyorum derken btwin i mı diyorsunuz :s

@gok

Gürkan Genç' 26 jant kullanmasının nedeni tel kırma, jantın hasara uğraması gibi tehlikeleri azaltmak, öyle çok hızlı yol almak gibi bir derdi hiç yok zaten. Hatta şu an gittiği istikamete bakarak, kar üzerinde de binlerce kilometre gideceğini iddia edebiliriz. Dolayısıyla gençlerin sorununa istinaden pek uygun bir örnek değil.
Büyük tekerleğin küçük tekerlege göre genel olarak daha kolay döndüğünü, daha kolay yol aldığını biliyoruz. Detaylarına girersek yine uzun bir tartışma çıkabilir diyerek kısa kesiyorum.

İşin iktisadi ve kullanılırlık konusuna gelince; 1975 yılında, 22 yaşımdayken, Fransa' nın Chartres şehrinden yola çıkarak Masif Santral ve Alpler üzerinden geçerek Nis' e kadar gittim ve döndüm. Kullandığım bisiklet 1943 yılından kalma 28 jant vitessiz bir bisiklet idi. Bagaj olarak gemicilerin kullandığı gibi çuvala benzer tek parça bir çantam vardı. Herşeyi içine sıkıştırdım. 1 haftada gittim, 1 hafta kaldım, 1 hafta da döndüm. 1000 km. gidiş, 1000 km. dönüş. Bütçe 250 FF.
Sizin yolunuzda benzeri dağlar yok. Batı Anadolu olması dolayısıyla yol kalitesi de benzerdir. Bisiklet tamiratından anlıyorsanız çok uzun detaya girmenize gerek yok.
Kullandığınız bisikleti sadece böyle seyahat için almayıp, devamını getirmeyi, daha uzun ve zorlu seyahatleri planlıyorsanız, o zaman iş değişir tabii ki. "Gok" un 26-28 jant üzerine yazdıkları da başka bir mana kazanır. Bu şartlarda bütün seyahatçilerin yazdıklarını teker teker incelemenizi tavsiye ederim.

tarık bey ben bu konuyü anlattim baran bey e btwin 8 xc bi bakın isterseniz 2.5 10 kg ve çok dayanıklı olduğunu söylediler yani decathlon daki arkadaş ama güvenilir biri gibi bana tüm ürünleri açıkladı o yüzden belki de ama ben işin bu boyutunu geride biraktim zaten

@ihtiyar

hocam çok teşekkür ederim özelden mesaj attım zaten ilginiz için çok çok teşekkür ederim size :)

scott sportser 40 başba bir şey demiyorum aradığın şey bu :D

Amortisörsüz şehir bisikleti alın. Amortisör sadece ağırlık yapar. Başka bir işe yaramaz.

Trek iyi seçim. Bende Trek demiştim ama bütçe sıkıntısı olunca Scott Metrix 30 2013 alacağım galiba. Bir bakın derim.:)

Geri