Tam da kendimi Tubeless’a geçmeye ikna etmişken bunu görünce sormam şart oldu. Neden iç lastiğe döndünüz ve hangi iç lastik?
Deneyin , ben tubelessi kötülemiyorum , sadece mutlak bir doğru, en iyisi gibi bir durum yok. Benim için kullanışlı olmadı, sizin için belki iyi bir çözümdür.
Yol bisikletlerinde mtbdeki kadar kolay kapatamayabiliyor. Ben 29mm lastikler ile 72psida kullanmıştım. Kapatmayınca üst baş, bisiklet bir sıvanıyor, sonra ya iç lastik takacaksınız devam edebilmek için ya da kapatması için biraz uğraşacaksınız. Ama diken tel vs değil de cam parçası metal parçası gibi bir şey delerse zaten kapatmaz. Görece iyi bir sıvı kullanıyordum. (Vittoria)
Kapatmadığı durumda iç lastik takmak biraz pis bir iş. Bunun da ötesinde sibobun dişleri arasına sıvı kaçınca sibop sıkışıyor, sökmek çok uğraştırmıştı. Yarışta o durumda kalmış olsam oturup ağlardım herhalde.

Pense ile 1 saat uğraştım.
Ben kış dönemi tamamen indoor çalışıyorum. Sıvı lastik içinde kuruyor, temizlemek çok zor. Evet tamamen temizlemek gerekmiyor ama kalan kalıntı çok oluyor. Üstelik janttan da temizlemek zor.
Lastik yanaklarını ilk şişirmede yüksek, ani bir basınçla janta geçirmek gerekiyor, kompresör ya da co2 tüpü dışındaki yöntemler çalışmıyor. Yeni lastik yeni /temiz jantta büyük pompayla bazen oluyor ama ikinci kez aynı lastiği bu şekilde şişiremiyorsunuz. Ben özel pompa ile doldurulan basınç tüpü de aldım shimanonun, onunla da olmadı. Dış lastiği sökmediğiniz sürece buna ihtiyaç olmuyor ama sökünce ya da ilk şişirmede durum bu. Çözümsüz bir durum değil, ben eve kompresör almayı düşünmüştüm.
Hamburg'da asfalt kalitesi kötüydü, çok fazla patlatan oldu. Tubeless kullananlar iç lastik varsa ona geçti, yoksa çekilmek zorunda kaldı. ( Biz Türkiye'de çukurdan kaçma konusunda daha tecrübeliyiz )
Conti race kullanıyorum iç lastik olarak, gittiğimde yüksek adette almıştım y.dışından. Buradan alacak olsam uygun fiyatlı ne varsa onj alırdım.
Elimde hiç açılmamış 1250ml vittoria sıvı var , ilgilenen varsa anlaşabiliriz 😀