Scudo Sports

700x23ten 700x28e geciş

Tepki
8
Bisiklet
b'Twin
dün, hem havaların kötüleşmesinden dolayı hemde biraz konforu artırmak adına 700x28 yağmur kanallı bir lastiğe gectim . yol bisikleti kullanan bilir . gercekten birkac arkadasın dediği gibi konfor bakımından çok farketti . eskiden yoldaki en ufak tası bozukluğu bile olduğu gibi hissederken şimdi çok daha rahat. keşke 700x32 de takılabilseydide kış ayları boyunca 700x32yle gidip gelebilseydim. bnm gibi bisiklete yeni başlayanlara tavsiye ederim 700x28 AnGara yolları için ideal. :alkis:

• Beğen
Tepkiler: SerkanH
Scudo
700x28 lastikleri janta takıp sökerken zorluk çekdiniz mi
ben rigida dp18 jantlara 700x28 cst lastikleri takıp sökerken resmen işkence çekiyorum acaba bu iki jant ve lastik arasında mı sorun var yoksa genel olarak yol bisikleti jantlarına 28 genişliğinde lastikler zormu oturur bir bilen varsa aydınlatabilirmi

Ben de İngiltere'nin bozuk yollarından sonra 28mm lastiğe geçtim. Türkiye'ye dönmeme rağmen aynı lastiği kullanmaya devam ediyorum.
Kullandığım lastiklerin ağırlık dezavantajı yok. Üstüne çok daha rahat ve yol tutuşu çok daha iyi.
Bir daha 23mm lastiğe dönmem diye düşünüyorum.

Lastiğin janta zor takılması da ölçü ile ilgili değil. Daha çok lastiğin yapısından kaynaklanıyor. Başka bir 28mm lastik jantınıza çok rahat geçebilir, ama aynı markanın 23mm'i sorun çıkartabilir size. Ölçüden tamamen bağımsız yani.

@emre önen

evet sadece marka ile alakalı birsey. mesela bn en adisinden aldım rubena flash :) cuk diye oturdu. sadece ilk hava basışımda biraz dengesiz oturdu .indirip takdım tkrar şişirdim sorun olmadı.

lastiğe pudra sürenleri görüyorum bu işlemin takılıp sökülme esnasında kayganlaştırıcı bir etkisimi var yoksa başka bir amacamı hizmet ediyor.

@emre önen

Pudra lastiğin iç kısmına dökülüyor. Bu sayede iç lastik ile dış lastiğin birbirine yapışması önleniyor. Tek amacı o. Yararlı, fakat kesinlikle gerekli değil.
Lastiğin tam oturması için sabunlu su sürmek gerekiyor. O düzgün oturması için çok daha faydalı.

• Beğen
Tepkiler: emre önen
@Gökhan Toros

detanator 25c 120 gram çok rahat takıp çıkardım lastik patlayınca dün 23c maraton takıldı. su oluklu 400 küsür gram ve 23c olmasına rağmen 25c den daha kalın görünüyordu takmadan önce takıldıkdan sonrada baya bir fark etti artık tumsekler olsun taş olsun daha az hıssediyorum ölçüsü ufak olmasına rağmen lastik yapısı 25 cde performanstı 23 c de tur lastiği o yuzden

@ali yildirim06

Alı abı rıca etsem lastıklerın bırkac detaylı fotografını atabılırmısınız? Arka veya on fren kımını detaylı olarak cekebılırsenız guzel olur. Şimdiden teşekkur ederım abı :)

Geri