Scudo Sports

700x23 iç lastik markası - öneri yapacak olan?

enqinHLC

Forum Bağımlısı
Tepki
854
İsim
Engin
Bisiklet
Beldesan
Merhabalar, linkteki lastikten 2 adet sipariş verdim. Uyumlu 700x23 iç lastikte almam gerekiyor. Presta siboplu alacağım fakat bunlar için pompam yok. Presta olmayan 700x23 iç lastik varmı veya şehir bisikletlerinin iç lastiklerinimi kullanıyorlar?

700x23 olarak uygun fiyatlı olarak btwin marka baktım forumdada araştırdım kullananlar genelde problemli demişler. Benimde bu problemleri yaşamam olası mıdır?

Bilgilendirmeleriniz için şimdiden teşekkürler.

(link)

Scudo
Presta olmayan 700.18/23 görmedim hiç

@Canince Birkaç konuda iç lastiğini benziklikler de şişiremediği için normal siboplu olacak şekilde değiştiren hatta değişimde sorun yaşadığı için sibop deliğini matkap ile genişleten birisinin olduğunu hatırlıyorum. Araba şehir bisikleti için kullanılan direk 28" iç lastik kullanıyor olabilirler mi? 700x23 dış lastiğe uyarmı?

Hangi sibobu kullanacagin tamamen jantinin sibop deligine bagli.
Eger jantin presta ise schrader delige genis gelir ve sigmaz ama jantin schrader ise presta dar gelir ve frenlemeden dolayi sibop delikte oynadikca dibinden yirtilma yapar.
Yani dogru secim jantindaki delige bagli önerilere degil.

@Murat Cömez orjinal jantlarının üzerindeki resimdeki şekilde. Ben jant çemberini değiştireceğim. Bu durumda söylediğinize göre siboplarda değişecek. Almamı önerdiğiniz sibop türü var mı?

https://im3-tub-tr.yandex.net/i?id=34bc2643b858217db32913c4e7415036&n=24

@enqinHLC
(link)
Eger cemberlerinizi değiştirecekseniz presta siboba uygun almanızı öneririm.Bulması daha kolay artık.Üstteki link araba sibop 23 iç lastik.XLC nin de var sanırım.

Sibop türü olarak ben kesin presta al derim.

• Beğen
Tepkiler: enqinHLC
@Barış TURAN öneriniz için teşekkür ederim. Kenda iç lastiklerini sizin öneriniz üzerine listeme alıyorum.

@Murat Cömez öneriniz doğrultusunda sormak istiyorum. Bisikletle birlikte taşınan pompaların 110-120 psi gibi basınçlara zar zor çıktığını biliyorum. Zefalin birkaç ürünü vardı yanlış hatırlamıyorsam. Şehir içinde kullanan arkadaşlar bu konuda deneyimlerinide belirtebilirler mi? Presta kullanıp hangi marka/model pompa kullanıyor sunuz?

@enqinHLC Jantlarınızı degiştireceksiniz kendaları almaya gerek yok.Bedava kargo için en az 6 tane almanız gerekli gibi.Cemberlerinizi prestaya göre degiştirin türkiyede cok daha ucuza alırsınız.Ortalama 15-20 tl yi gecmiyor cst iç lastikler falan.
(link)

Presta sibop uzunluğu 48 mm lik ve 60 lıklar va.60 lık olursa ne ala ama 48 lik de sorun cıkarmaz kesinlikle. @enqinHLC Pompa konusuna gelince şahsen kullandığım pompa 10-15 liralık giyo pompa.Yazın 23 lük kullanırken hava basarken az biraz kas yaptırsa da henüz atölye tipi gösterfgeli pompaya ihtiya duymadım.Ama bu demek degil ki evde olmasın,güzel olur.

• Beğen
@enqinHLC

Bak engin öncelikle bana ya murat yada murat abi desen daha menun olurum. Sana gördügün gibi elimden gelen önerileri sunmaya calisiyorum.:)

Pompaya gelince, bu konuda sana kesinlikle yardimci olamayacagim cünkü ben o tür pompalari kullanmiyorum ve hicde kullanmadim. Ben tura cikarken evde büyük pompayla lastikleri kontröl ederim ve yola giderim. Yanimda ise sadece hava tüpü tasirim.

Eğer bulabilirsen Continental bak derim ama sanmıyorum senin istediğin tipte sibop olanı. Genelde schrader siboplar cst gibi markalarda daha fazla bulunuyor. Pompa işine gelince bende de yol bisikleti var ancak yolda henüz bir patlak vermedim. Yanımda sedonanın pompasını taşıyorum ( 15 lira olan ) O pompayla 60-70 psi bassam beni evime kadar idare eder ancak biraz pahalı olan pompalar Zefal,Topeak,Cranckbrothers gibi markaların 100 psi ve üstünü basabilen el pompaları mevcut ama hiç kullanmadım.

• Beğen
@Barış TURAN presta sibop + zefal veya herhangi bir pompa dışarıda patlama durumunda fazlasıyla işimi görecektir o halde.

@Murat Cömez şahsen yaşınıza hürmeten Murat abi demeyi tercih ederim. Murat abi gerek tecrübelerinle gerekse önerilerinle yardımcı olduğun için teşekkür ederim.

Not: Hala lastik ve pompa önerilerine açığım. Presta olması gerekmekteymiş öyle olursa sevinirim. :)

Prestanin özelligi capi 6,5mm olmasi ve diger siboplara karsi jantin deligi yaklasik 2mm daha kücük deliniyor ve jantin dayanikligi fazlalasiyor. diger özelligi ise 15bar havaya dayanmasi ve digerleri ise 10bara kadar dayaniklidir.

Boyutlarina gelecekolursak...
40mm ve 60mm olanlari var, ben MTB jantinda 40mm olanini tavsiyeederim 60mm olanlar yüksek profilli jantlar icindir. MTB de 60mm takilmasi ise uzunluktan dolayi sibop yirtimasina neden olabilir.

@Murat Cömez

Murat abi ben yol bisikletinde yüksek profil jantta kullanacağım. Sedona firefly jant çemberi alıp ona exage 300ex göbeklerle örmeyi/ördürmeyi düşünüyorum. Göbeklerin durumu hakkında hiç fikrim yok dönüyorlar tabiki ama akıcılığı ne durumdadır bilmiyorum. Göbekler iş görmeyecek durumdaysa direk fixed göbek alıp fixed yapacağım.

@enqinHLC

Size örnek olsun diye söyleyeyim 35mm profilli jant kullanıyorum. 42 mm sibop uzunluğu yetmiyor,48 ucu ucuna yetiyor. 60mm çok rahat oluyor.

• Beğen
@Tolga Çelebi Murat abininde belirttiği gibi 60mm almam gerekecek çünkü alacağım çemberin profil yüksekliği yanlış hatırlamıyorsam 40mm idi.

@Tolga Çelebi
Dedigin jantlarda tabiki arkadaslarinda dedigi gibi 60mm kullanman gerekiyor. Ex 300 göbekler icin hic bir bilgim yok.

• Beğen
Tepkiler: Tolga Çelebi
@Murat Cömez Abi Henüz benimde bilgim yok. Nette araştırdığıma göre 90 ların başında şuanki 105 serisiyle aynı ürün olarak görülüyormuş. Başka bir yerdede şuanın sora setiyle tiagra seti arasında diye okudum. Hangisiyse artık iş görsün yeter performans arayışı değil keyif arayışı içindeyim. :)

• Beğen
Tepkiler: Murat Cömez
Merhabalar, bence PRESTA dan korkmaya çok gerek yok bende ikisi de var. Başta uyuz oluyordum ancak çemberde minicik bir deliğin olmasının dayanıklılığını arttırdıgını düşünüyorum. Şişirme konusunda ise sie linkte vereceğim konulara dikkat ederseniz ve okursanız benim yaptıgım hatayı yapmaz sibop kırmazsınız, güzel bir pompa alırsınız-onu da linkte verdim-gerektiğinde benzinlikte şişirebileceğiniz hatta kendinizin yapabileceği bir de güzel aparatınız olur , onu da linkte veriyorum
kolay gelsin
Benzinlikte yol lastiği şişirmek için :)
Presta(iğne) sibop iç lastiğin sibopunun kırılması
İnceleme - Zefal RG01 Mini Ayak Pompası

Bu arada PRESTA larda milimetrik sibop uzunluğu jantın yüksekliğine bağlı olarak değişmekteymiş yol biiskletlerinde özellikle karbon lanlarda farklı derinlikler olduug için sibobun uzun olması kısa kalmaması içinmiş. Ancak aşırı uuzn bir sibop da at ç.kü gibi duracağından dikkat etmek lazım
içlastik önerisi için şuraya bakın derim ben geçen hafta 10tlye aldım şimdi pişmanım 3-5 fazla verseydim daha iyiydi

(link)

• Beğen
Geri