Scudo Sports

700c trekking bisiklete jant toplama

ismetgndz

Aktif Üye
Tepki
38
merhaba arkadaşlar bisikletime yeni jantlar almak istiyorum ama istediğim tarzda yan bulamadım bende toplamaya karar verdim ama parça uyumluluğu hakkında pek bir bilgim yok :( size bir kaç sorum olacak.
1:jant göbeği ve jant çemberi delik uyumu haricinde bakılması gereken bir nokta var mı?
2:jant göbeğinin kadroya olmama durumu var mı ayrıca arka jant göbeğinin dişlilerin takılan yeri farklılık gösteriyor mu?
3:jant teli kalınlığı jant göbeğine göre mı alınır?
sorularım şimdilik bu kadar. Deore lx göbek almayı düşünüyorum yanlız çember ve tel konusunda kararsızım. Mevcut jant 700c kalınlık:2,2cm 36 tel

buda lamayı düşündüğüm göbek
(link)

Scudo
arkadaşlar bugün göbeği sipariş etmem gerekiyor. Yanlış bir ürün almak istemem yardimci olurmusunuz:)

1 - V fren kullanacaksanız çember v fren uyumlu olmalı disk fren kullanacaksanız göbek disk uyumlu olmalı
2- Göbeklerin kadroya uymaması ancak yol serisinden göbek alırsanız olabilir yarım cm kadar kısa sanırım ayrıca verdiğiniz linkte tek ön göbek var ön arka isterseniz arka göbekte almalısınız deore ve üzeri göbekler 8/9/10 uyumlu dolayısı ile sorun olmaz 7'li rublede takabilirsiniz araya parça koyarak (kaset ruble kullandığınızı varsayıyorum zira vidalı ruble zinhar olmaz)
3- jant telinde kalınlıktan ziyade uzunluk önemlidir

evet bisikletim v- fren ve 7 vitesli, rublemin kaset mi vidalı mı olduğunu bilmiyorum ama rubleyi de değiştireceğim zaten, yalnız siz 8-9-10 lu ruble oluyor dediniz deoreye 7li rubleyi takmak için nasıl bir parça koymam gerek? arka göbeğin linkini atmaya unutmuşum.

göbekler:

jant çemberi:

yukarıdaki ürünlerde bir uyum sorunu olmaz dimi? birde jant teli kalınlığı jant çemberi ve göbeğin deliğine göre mi alınır yoksa o delikler standart mı?

Uyum sorunu yok tamamını erdoğanlar dan alabilirsiniz fiyat pek fark etmiyor hatta bütün malzemeleri aldığınızda erdoğanlar ücretsiz örüyor

Acikcasi kendim ormek istiyorum :) aklima takilan tek bir soru var o da jant teli nasil birsey almaliyim? Internette de bir cok urun var bazilar 50 krş tane bazilari 10tl, 72 tane tel de baya bir fiyat çıkıyor. Uygun yollu sizin tavsiye ettiginiz tel var mi?

Ha bu arada jant teli uzunlugu kac olacak?

Tebrik ediyorum cesaretinizi dt swıs sitesinde hesaplaması var ordan hesaplaya bilirsiniz göbeğin yüksekliği jant profili falan değişir uzunluk dt tel öneriliyor genellikle ama pahalı 160 tl falan tutar iki jant için ön ve arka uzunluklar değişir hatta arka jant kendi içinde iki farklı uzunlukta tel ile örülüyor bildiğim kadarıyla kardeşim az para değil şimdilik ördür jantı satın aldığın yere bisikletinden çıkan jantı sök tekrar ör öğrenmek için ileride örersin daha sehba falan lazım

Konuyu takip ediyorum.. Benim de 700x28 ve 700x35 lastiklerim için sağlam bir çembere ve jant tellerine ihtiyacım olacak bu yaz. Tur için. Yükümü taşıyabilsin.. Önerisi olan varsa faydalanmak isterim.

saatlerdir araştırıyorum araştırdıkça daha da karmaşıklaşıyor durum :( kendim örmekten vazgeçtim bu durumda bana doğru parçaları alıp ördürmek düşüyor göbek ve çemberde karar kıldım lakin jant teli uzunluğu tam bir paradoks, yarın en iyisi bir bisikletçiye gidip danışayım :) bir aksilik olmazsa bir-iki haftaya jantlar hazır olur yorum ve fotoğraf atarım birhan k. bende yazın yapmayı planladığım tur için ön hazırlık yapıyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Birhan K.
arkadaşlar bugün bisikletciye uğradım bana 290mm uzunluğunda jant teli almam uygun olur dedi. Dt swiss'in sitesinden ölçüm yapmayı denedim lakin lx göbeğin boyutlarını net olarak bilmediğim için sağlıklı bir sonuca ulaşamadım (291/292mm çıkıyor) kafam karıştı doğrusu acilen de sipariş etmem gerekiyor yoksa parçaları getirecek olan kişinin Türkiyeye parçalar eline ulaşamadan dönmüş olacak. Rica etsem bilen bir arkadaş yardımcı olabilir mi? altta tekrar linkleri koyuyorum

göbekler:

jant çemberi:

teller:

@ismetgndz Bana sorarsan, göbek ve çemberi getirsin, telleri öreceğin bisikletçiden al. Tel uzunluğu örüm şekline göre değişir. Alıp adama gidersen, kısa-uzun gelirse senin sorunun olur. Kendisi seçerse onun sorunu olur.

Geri