Scudo Sports

7 li ruble ile single speed

JamesFord

Aktif Üye
Tepki
141
merhaba arkadaşlar, az önce aklıma düşen bir fikri danışmak istedim, şuan ki bisikletimin arttırıcıları, telleri ve aktarıcıları hasarlı veya bozuk, aklımda bu bisikleti ruble değiştirmeden sadece arka ve ön aktarıcıyı sökerek ve arka rublede uygun bulduğum bir dişliye zinciri sabitleyip, öndede uygun bulduğum bir dişliye sabitledikten sonra, zinciri gerektiği kadar kısaltıp single speed e çevirebilir miyim?

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Zincir gerginligini ayarlamaniz icin kadronun arka catalinin uygun olmasi gerekiyor . yani arka tekeri takarken biraz ileri yada biraz geri tâkabilme opsiyonunuzun olmasi gerek. Bu yoksa arka aktariciya mecbursunuz . bunun haricinde tum telleri ve attirici kollarini sokup zinciride kafaniza gore(on ve arka hiza ayni olmak kaydiyla) bir vitese alabilirsiniz . arka aktarici durdugu icin zincir kisaltmaniza gerek kalmaz .

O iş basit , elinle istedigin vitese gecebilirsin . arka aktariciya bir ayar vermek gerekir yalniz. Cunku hicbir tel olmayinca 7. viteste durur o.

@furkan.zaman tornavidayla deneme yanılma yaparım o halde, aktarıcıyı söksem zinciri olduğu kadar kısaltsam az sarksa çok sıkıntı olur mu ki

@JamesFord sen arka catalinin fotoğrafını atar misin bi . zincir gerginligini ayarlayamazsan o iş olmaz . aktarici sart olur.

@furkan.zaman arka çatal bu şekilde, bir sürü delik var onlar ne işe yarıyor kestiremiyorum. Bu arada bisiklet eski ve baya pis, yenileyeceğim için masraf yapmak istemiyorum buna
image.jpeg

@Endorfin aynen öyle bende atacağını kestirebiliyordum, demek öyleymiş

Öncelikle bu bisikleti kesinlikle bir singlespeede ceviremesiniz. Singlespeed arka disli 12-18 arasi olur, siz hangi dislide kullanmayi düsünüyorsunuz, eger 12-18 arasi kulanmak isterseniz ve ön tam düz denkgelmese neyapmayi düsünordunuz ki zaten hersey denk gelse zinciri gerdirme sansiniz yok. Tek care arkaya arka aktariciya benzeyen gerdirme adaptörü almak olur.

Ama bir singlespeed sadece arka ve ön aktariciyi sonra telleri ve kollari cikarak meydana gelmez. Her isin bir detayi var ve usulüne göre yapilir.

Bisikletinizin bir fotografini atarmisiniz?

@Murat Cömez abi single speed yazdığıma bakma, biliyorum zor iş, ocak şubat gibi yenileyeceğim o zamana kadar şu viteslerden ızdırap çekmeyeyim diye ortadan kaldırmak istiyorum sadece.image.jpeg
Bisiklet baya eski, 24inç, fakat boyuma uygun olsa çok konforlu, arka amortisör çok kalitesiz olmasına rağmen darbe emme konusunda hiç fena değil, lastikleri kenda onlarıda seviyorum, ama dediğim gibi bisiklet bana çok küçük artık, boyum 183, seneler önce yaptığım bir kaza nedeniyle ön maşa ve gidon boğazı değişmişti.

@JamesFord

Valaha alinma ama fotoyu gördükten sonra diyecek bir sey bulamadim. Sen en iyisi o bisikleti yenisini alana kadar sür ve sonra ihtiyaci olan birisine hediye et.
Bu bence tek kurtulus yolun olur.:)

@Murat Cömez yok abi ya alıncak birşey yok :D enduro 650b konusunda birşeyler görebildin mi abi almanyada fiyat açısından

Yok daha bakamadim bu hafta öglen hitdim calismaya. Gece eve gelincede yalana gerek yok, isin dogrusu erindim bakmaya.:D

@JamesFord bu bisikleti singleye cevirmek senin icin zevkli bir ugraş ise mantikli olur. Ugrasmayi sevmem diyosan kendine eziyet etme. Bisikleti bisikletciye gotur yada kendin tekerlerik sokup , gobeklerinide sokup greysle . tiner alip zinciri rubleyi ve aynakolu temizleyebilirsin , tiner yağı soker fakat pasa bisey yapmaz . cok pas varsa tuz ruhu al bas gitsin , tuz ruhu metalin ustunu korozyona ugratacaktir o nedenle tuz ruhunu suyla akittiktan sonra hemen yaglamalisin . makine yagi kullanabikirsin fakat bir iki gun icinde simsiyah olacaktir yine . anlattiklarim normalde kimsenin bisikletine yapacagi turden seyler degil fakat bisikletin, omrunu doldurmus diyebiliriz ayrica gereksiz yere cok agir bir bisiklet sende biliyosundur zaten . 2014 yazindayken bende eski cift amortisorlu bisikletimle ilcemde her aksam 20-30 kmlik turlara cikardim . o zamanki kayitlar hala duruyor telefonda hiz ortalamam 15-25 km/h , daha hizli gitmiyordu alet :) demem o ki bunu guzelce temizle gobeklerin bakimlarini yaptir kisa sureligine seni tatmin edecektir .

@furkan.zaman ortalamalar bende de aynı şekilde, gitmiyor :D allah kısmet ederse ocakta veya şubatta yeniliyorum bisikleti, bakalım bunun içinde birşeyler düşüneceğim

Geri