Scudo Sports

7.93 dişli statüsü

emirozturk

Aktif Üye
Tepki
86
İsim
Emir
Bisiklet
Merida
herkese merhaba salı günü federasyon yarışına katılacağım fakat gençler icin dişli statüsü var. Şuanki oranlarım 50x34 11x28 istenilen 7,93m
Ne yapmam lazım?

Scudo
En yüksek vitesinizde, pedalı bir tur çevirdiğinizde tekerin döndüğü mesafenin en fazla 7,93m olması gerekir. Rublenizi değiştirip en küçük dişliyi 14T yapabilirsiniz. Daha teferruatlı bir çözüm için şu işinize yarayabilir:
(link)

14 altındakileri söksek yeterli olur mu?

Merhabalar ben Yıldız A kategorisindeyim. Federasyon yarışı olarak bu sene ilk defa Ankara Kazan'da 15 Temmuz bisiklet yarışına girdim. Yarış startı öncesi dişli kontrolü yapılacak dendi ve aynamı büyüğe, rubleyi ise en küçüğe aldım. Aynakolum 52-36, rublem ise 12-28. Bisikletin önünden tutarak bir çizgi üzerinde götürmem söylendi. Sonra start için bekle dediler. Yanıma sırasıyla gelen sporcular bu rubleyle nasıl yarışa girdin falan dediler ancak ben anlamadım ne demek istediklerini. Sonra yarış zaten 22.kilometrede iptal oldu ve eve döndüm. Sonrasında granfondo yarışlarına girdim ve antrenmanlarımı arttırdım. Yeni sezonda federasyon yarışlarına ağırlıklı olarak katılmayı düşünüyorum tabloya göre en küçük dişlim 16 olmalı. Şimdi soruyorum dişlileri sökmem mi lazım, nasıl yapılacak bu iş. Eğer dişlileri sökmem gerekirse 10'lu rublede sadece 5 tanesini kullanabiliyorum. Bunun dışında 16 dişliyle nasıl basılırki. Kadans yüksek olsa bile bi noktadan sonra basmaz bu nasıl olacak. Yarıştayken 9. dişlimle 60 falan giderken peletonu zor yakaladım 16 dişle yetişilir mi ? Ve bu kuralın mantığını açıklayabilecek var mı ?

• Beğen
Tepkiler: Ali Eren
Yarıştayken 9. dişlimle 60 falan giderken peletonu zor yakaladım 16 dişle yetişilir mi ? Ve bu kuralın mantığını açıklayabilecek var mı ?
Kuralın mantığı, gençlerin yüksek vites oranları ile eklemlerine zarar vermelerini engellemek. Yarışta tüm rakipleriniz benzer vites oranlarını kullanacağı için endişe ettiğiniz gibi bir durum olmamalı.

Geri