Scudo Sports

655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri

Milbert Hofen

Forum Bağımlısı
Tepki
1.542
Bisiklet
Canyon
Evet, 655. Tarihi Kırkpınar Güreşlerinde finale gelindi. Birazdan Recep Kara ile Mehmet Yeşil Yeşil mücadelesi başlayacak. İzlemek isteyenler kaçırmasın derim. Ntvspor'da canlı yayın var. Harika bir maç olacak inşallah.

Scudo
Zeminin bozuklugunun göze carptigi gureslerdir. Futbol sahalarindaki zeminlere harcanan yatirimlarin bu alanda da harcanmasi gerekiyor.
Bu arada Decathlon'da satilan quechua marka kispetleri kullaniyorum, son derece rahat.

• Beğen
Tepkiler: Abdullah07
Final öncesi Recep Kara'nın kazanacağı tahmin edilebiliyordu. Mehmet Yeşil Yeşil, Ali Gürbüz maçı çok yıpratıcı geçti. Aslında Ali Gürbüz, Orhan Okulu eşleşmesi bu kadar erken olmasaydı ya da Ali veya Orhan çeyrek finalde Recep Kara ile eşleşseydi işler çok değişebilirdi. O maç Kırkpınar'ın akışını çok etkiledi.

• Beğen
Tepkiler: Milbert Hofen
Çok sert başladı ama güreş haraketliliği yoktu çok durağan geçti.

Hani bazen diyoruz ya, vay be adamların ülkesinde var, bizde neden yok böyle şeyler diye. İşte kırkpınar güreşleri de böyle bir şey. Elimizdeki kıymetin değerini bilmiyoruz. Böyle tarihi bir mücadelenin Türkiyedeki durumu içler acısından hallice. Alt boyları geçtim, bazı yerlerde baş pehlivanlar duş alacak yer bulamıyor. Ata sporu diye övünüyoruz ama insanımız bu sporu tanımıyor bile.

Güreşle ilişkim sadece sempati derecesinde olmasına rağmen hemşerim Recep Kara'nın başpehlivan olduğunu biliyorum.

Edirne'de yaşıyorum. Çok boş gördüm bu sene Kırkpınar'ı. Festivallerinde iptal edilmesi etkendi. Ordu'lu hemşerim Recep Kara'da bu sene favori gösteriliyordu. Yanıltmadı.

beni en çok rahatsız eden yağlı güreşin geleneğine uygun olmayan sevinç gösterileri. her seferinde bekliyorum ki kazanan önce gitsin rakibini kucaklasın, gerekirse omzuna alıp onore etsin ama hiç denk gelmedim.

• Beğen
Tepkiler: Emre Akçay
Ali Gürbüz aldı...

Ali Gürbüz'den gelecek yıl altın kemeri Antalya'ya getirmesini bekliyoruz artık.

• Beğen
Tepkiler: Ronin45
Geri