Scudo Sports

650 ₺ Bütçeyle Gravel Toplamak (2020)

@Ali Kılıç 35.5 Açıklamanız için teşekkürler. Zaten mesajımda da belirttiğim gibi bu fiyata başarılı bir çalışma olmuş/olacak. Umarım binerken de konforlu ve keyifli bir sürüş yaşarsınız.

Ben teşekkür ederim. Turlarım bu bisiklet açısından fazla keyifli olmayacak sanırım.
Demek bu yüzden ben gravelleri sevemiyorum. Genelin üzerine düştüğü şeyden hoşuma gitsede uzak durmak gibi cins bir huyum var.😅

Çılgın Fixieci Ali Dayı der ki "Kamuoyu denen şey tam manasıyla bir sığlık çukurudur. Bir konu hakkında kamuoyu ne düşünüyorsa onun tam tersini düşünmek en doğrusu olur. Ömrüm boyunca kamuoyunun aleyhinde bulundum. Bir kere bile pişman olmadım. Bu bahsi geçelim."

Tırnak içindeki bölüm Fixed Gear ile ilgili yazımını bitirdiğim kitabın bir bölümünden alınmıştır.

Scudo
Bir de fiyatı abartılmamış Tourney STI kol arıyorum. İkisine 150 liranın üzerinde bir kuruş vermem. 400 lira isteyen var Tourney kola.😡

O fiyatlara schimanonun herhangibir STI kolunu bulamazsınız. MicroNEW gibi daha ucuz markalara bakın diyeceğim ama onlarda bile o fiyatlara kol bulabileceğinizi sanmıyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
jantları alırken keşke akord rahatlığını araştırsaymışsınız uğraştıran cinsten çünkü. ucuz yollu cırcırlı kollara bakmanizı öneririm birde o meghna lastiğin 2 modeli var 4mm zırhlisinı 1 yılın üzerinde kullanıyorum tam fp diyebilirim

Son düzenleme:
jantları alırken keşke akord rahatlığını araştırsaymışsınız uğraştıran cinsten çünkü. ucuz yollu cırcırlı kollara bakmanizı öneririm birde o meghna lastiğin 2 modeli var 4mm zırhlisinı 1 yılın üzerinde kullanıyorum tam fp diyebilirim

Jantlar daha sonra yapmayı planladığım tracklocross projesi için alt yapı olarak alındı. O projeyi yaparken göbekleri telleri ve akortları doğal olarak değişecek. Lastikleri de bu yüzden Meghna aldım. Sizin kullandığınız gibi zırhlı lastik bunlar da. O yüzden pahalı. Yoksa 40 liraya 26 jant MTB lastiği satılıyor. Üstelik bunlardan daha hafif. Ama arazide lastik patlamasıyla uğraşmaktan nefret ediyorum. O yüzden lastikleri zırhlı aldım. 40 liralık lastik ile toplamaya kalksam maliyet 100 lira düşerdi. Toplamda 550 liraya 26 jant bir Gravel toplanmış olurdu.

Vites kolu mecbur cırcırlı olacak. Zira Tourney kollara ikinci elde 300 lira istiyorlar. O parayı Tourney kola vermem. Ayrıca bütçeyi de aşmış olurum.

• Beğen
Tepkiler: Cuneyt Erkman
Ben teşekkür ederim. Turlarım bu bisiklet açısından fazla keyifli olmayacak sanırım.

Çılgın Fixieci Ali Dayı der ki "Kamuoyu denen şey tam manasıyla bir sığlık çukurudur. Bir konu hakkında kamuoyu ne düşünüyorsa onun tam tersini düşünmek en doğrusu olur. Ömrüm boyunca kamuoyunun aleyhinde bulundum. Bir kere bile pişman olmadım. Bu bahsi geçelim."

Tırnak içindeki bölüm Fixed Gear ile ilgili yazımını bitirdiğim kitabın bir bölümünden alınmıştır.
Ney ney ney, doğru mu okudum. Fixie üzerine kitap mı yazdınız🤤🧐😯😲😱

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Ney ney ney, doğru mu okudum. Fixie üzerine kitap mı yazdınız🤤🧐🤔🤨🤔😯😮😯😯😲😱

Doğrudur. Yazdım. Basacak yayınevi bulamıyorum. Fixie hakkında bildiğim gördüğüm her ne varsa A'dan Z'ye yazdım.

Doğrudur. Yazdım. Basacak yayınevi bulamıyorum. Fixie hakkında bildiğim gördüğüm her ne varsa A'dan Z'ye yazdım.

Bende farklı kategoride birden fazla kitap yazdım ve tıpkı sizin gibi yayınevi bulamadım; sonunda Google Kitaplarda dijital olarak yayınladım, tavsiye ederim.

Gidon boğazı ve dönüştürme aparatı bekleniyor. Kargoda...

Dropbar gidon takılacak o gelince.

Bir de fiyatı abartılmamış Tourney STI kol arıyorum. İkisine 150 liranın üzerinde bir kuruş vermem. 400 lira isteyen var Tourney kola.😡

Bunlar gelip uygulama yapılınca ayrıntılı foto atacağım.

Aynakol, ruble, arka aktarıcı bisikletin üzerinde idi. 50 liraya kadro dahil hepsini aldım. Aynakolun dışında plastik muhafaza var. Yoksa kendisine eşek ölüsü gibi ağır bir demirden yapılmış. 😀 Ön aktarıcı idareten takıldı. 30 liralık Çin malı bir şey.

Aynakol 32 ya da 38 t tekli aynakol olacak. Ruble 14-34 Shimano Mega Range ile değişecek. Frenler değişmeyecek. Paralel baskı çamurda iyidir. Bulunabilirse Tourney STI takılacak.

Bunlar tabii ki ileride yapılacak işlemler. Bu parçalar kullanım sırasında elimde kaldıkça değiştireceğim.
(link)
Linkini verdiğim ilanda
tourney 2x7 sti kol
ön aktarıcı
50-34 karemil aynakol var hepsi 450 TL bi görüşün derim.
Bu arada bende 40 TL ye çelik MTB aldım hurdacıdan disk fren li. Ama dediğiniz rakamlara gravel toplamak benim için zor. Kolay gelsin
bianchi 3000.jpg

(link)
Linkini verdiğim ilanda
tourney 2x7 sti kol
ön aktarıcı
Bu arada bende 40 TL ye çelik MTB aldım hurdacıdan disk fren li. Ama dediğiniz rakamlara gravel toplamak benim için zor. Kolay gelsin
241705 dosyayı görüntüle

İlanı gördüm. Fiyat yüksek geldi bana. Arayıp görüşmedik. Yine de bilgi için çok teşekkür ederim.
Bende farklı kategoride birden fazla kitap yazdım ve tıpkı sizin gibi yayınevi bulamadım; sonunda Google Kitaplarda dijital olarak yayınladım, tavsiye ederim.

Son çare bu. Ama şimdilik geleneksel yayın araçlarını deneyeceğim. O alanda yollar tükenince dijitale bakabilirim. Fikir için teşekkür ederim.
Sadece bisiklet kitapları basan Zebraska ile görüştünüz mü?

Görüşmedim. Zebraska'nın çıkardığı bütün kitapları alıp okudum. Gerçekten çok iyi işler yapıyorlar. Ama butik bir yayınevi. Hepi topu 150 adet satabilecek bir kitap için yatırım yapabileceklerini sanmıyorum. Şunun şurasında elimizde bisiklet kitapları basan bir tane yayınevi var, o da benim fixie kitabım yüzünden batmasın.😀 Şimdiye kadar bastığı hiçbir kitapta ikinci baskıya geçemedi. Bisiklet camiası sağ olsun. Bin kişi fondoya gider ama onların ancak yüzde biri 30 lira verip de Yarışçı kitabını okumuştur.

Ben de iş geldikce ek iş olarak dizgi işleri yapıyorum. Yayıncılık sektörünün az da olsa içindeyim. Yazardan 5 bin lira baskı maliyetini almadan kitap basan yayınevi yok piyasada. Her kitabı yüz bin satan yazarlar bile yüzde iki ile çalışıyor. Durumlar böyle.
(link)
Linkini verdiğim ilanda
tourney 2x7 sti kol
ön aktarıcı
241705 dosyayı görüntüle

Gözümden kaçmış özür dilerim. Maliyet hesaplama listesinde Shimano mega range 14-34 ruble için 35 lira fiyat girmişsiniz. Şimdi inceleyince fark ettim. Ben de aynısından alacağım. Fakat şimdiye kadar 80 liranın altında bir rakam görmedim hiç bir yerde. Mümkünse link atabilir misiniz?

Son düzenleme:
Gidon boğazı ve dikme borusu geldi. Fakat uyumsuz. Mecbur geri dönecekler. Aklınızda olsun iki ölçüde dikme borusu varmış. Biri 22.2 mm. Diğeri 25.4 mm. Ölçecek alet elimde olmadığı için ölçememiştim. Aldığım sitede de ölçü hakkında tek satır bilgi yoktu. Bu dikme borusu denen şeyin tek ölçüsü var her halde diye düşünmüştüm. Siz ölçmeden sipariş vermeyin.
IMG_20200927_211747.jpg

@turbotx150

Hurdacıdan... Ama ben bunu bisikletçi bir dostumdan aldım. Aynı kadronun benzerlerinin hurdacılarda çok rahat bulursunuz. Zira Türkiye bir hurda bisiklet cennetidir.

@lokatrus

Alüminyum kadro kullanmadım çünkü ben bunu gravel gibi kullanacağım. Gravel alıp turculuk yapmayacağım. Tekeri asfalt yola değmeyecek. Bir buçuk sene gibi bir ömür biçiyorum kendisine.. 😂

@ahsen2

3-5 bin liraya satılan bisikletler ile arasında dağlar kadar fark var. Gerçekçi olalım. Bu bütçeye bu kadar yapılıyor. Zaten gravel gibi dağda bayırda çamurda çakılda kullanılacak bir bisiklete bu bütçe çok bile bence. İleride milyon dolarlık bir zenginliğe erişirsem kişiye özel çelik kadrolu bir gravel yaptırırım kendime. Şimdilik 200 bin dolarcığım var. 😂

@safex

Ben bu projedeki amacımı yukarıda da belirttim. Bu bütçe ile başarılı sayılabilir ama bu forumdaki en başarılı gravel toplama hikâyesi bu değil. Farkındayım.

Sadece ciddi paralar vermeden ortalamanın altında bir bisiket sürücüsünü tatmin edebilecek bir gravelin toplanabilir olduğunu göstermek istiyorum.

Hepimizin elinde depoda bekleyen ıvır zıvır birçok parça var. Onları da kullanarak düşük bir bütçe ile böyle bir makine nasıl toplanır onu anlatıyorum. Proje bitince bütün parçaların satış linklerini falan da atacağım. Olur da öğrenci arkadaşlarımız böyle bir proje yapmaya heves ederse malzemeye kolay ulaşsın diye. Sonuçta bu forumdaki herkes 5 bin lira verip sıfır gravel alacak durumda değil.

İkinci bir husus daha var. Piyasada satılan en pahalı graveli gidip nakit parayla alacak ekonomik duruma sahibim. Ama o makineyi çamurda off road gibi kullanmaya kıyabilir miyim, bilemiyorum. Bununla yapacağım ekstrem turları buraya atarım yine. O zaman maksadım netleşir. Çamurdan görünmez hâle gelecek bu makine. Bu makineyi off road'un Lada Niva'sı gibi düşünelim.
Alicim benim kona celik mtb ye yaptigim dropbar uygulamasıni ornek alabilirsin fakat senin istedigin torney ( bu modeli yazarken bile icim bi tuhaf oluyor gshsbshh ) sti kollarla istedigin fren performansini alman cok zor dostum. Buyuk kelepçeli circir çin mali vites kolu ve bir adet sti v fren uyumlu fren kolu ile daha dogru bir uygulama olur. Ha butceyi arttiririm dersen elimde dropbar dönüşüm setim var ama butceni ikiye katlar 😂😂😉
2019-05-13 17.32.53.png

Alicim benim kona celik mtb ye yaptigim dropbar uygulamasıni ornek alabilirsin fakat senin istedigin torney ( bu modeli yazarken bile icim bi tuhaf oluyor gshsbshh ) sti kollarla istedigin fren performansini alman cok zor dostum. Buyuk kelepçeli circir çin mali vites kolu ve bir adet sti v fren uyumlu fren kolu ile daha dogru bir uygulama olur. Ha butceyi arttiririm dersen elimde dropbar dönüşüm setim var ama butceni ikiye katlar 😂😂😉
241943 dosyayı görüntüle
Hocam belki biliyorsunuzdur ama Reddit'in (link) bölümü var. Burada çok 90'lar MTB'leri dropbar dönüşümleri görüyorum. Sizin projelerinize benziyor.

Hocam belki biliyorsunuzdur ama Reddit'in (link) bölümü var. Burada çok 90'lar MTB'leri dropbar dönüşümleri görüyorum. Sizin projelerinize benziyor.
O siteyi bilmiyorum. ama 3 sene kadar falan once yapmıştım bu projemi. Bu forumda yerden yere vuranlar olmasina ragmen facebookta olan gravel-cross sayfalarinda asiri ilgi görüp, begenilmisti.

O siteyi bilmiyorum. ama 3 sene kadar falan once yapmıştım bu projemi. Bu forumda yerden yere vuranlar olmasina ragmen facebookta olan gravel-cross sayfalarinda asiri ilgi görüp, begenilmisti.
Biraz incelerseniz çok hoş bisikletler var. Sizin tarzınıza benziyor, sevebilirsiniz.

241943 dosyayı görüntüle

Abi Tourney kol işi iptal. 400 lira fiyat çekiyorlar çiftine. 😱
Saiguan diye bir marka var. Forumda kimse bilmez ama sen kesin bilirsin. Ondan kullanacağım. Hem daha hafif.
Dropbar dönüşüm seti almıştım ama uymadı. Yarın geri göndereceğim. 22.2 lâzımmış bana. Bunlar 25.4 göndermiş. Onu da bir saat önce sipariş ettim. Zaman kaybetmemek için. 650 liralık bütçe hedefimi biraz aşacağım ama elli liranın lafı olmaz sanırım. Bu proje sayesinde alt segment parçaları tanımaya başladım. İyi oldu benim açımdan. Öğreniyorum bir şeyler. Yarın kısa kol arka aktarıcıyı uzun kola çevirmeye çalışacağım. Zira elimdeki aktarıcı 34t rubleyi kaldırmıyor. 28 t yi bile kaldırmıyor. Tornacıda küçük bir işim var. Umarım yaptırabilirim. Olursa ayrıntılı bilgi paylaşırım.

Tamamdir bro. Sougan vites kollarini diyorsan gayet basarili is cikarir circirli koĺlari . Benim kullandigim Tayvan işi sti fren kollarindan bak varsa piyasada SNG marka mutis frenlemeleri var
Abi Tourney kol işi iptal. 400 lira fiyat çekiyorlar çiftine. 😱
Saiguan diye bir marka var. Forumda kimse bilmez ama sen kesin bilirsin. Ondan kullanacağım. Hem daha hafif.
Dropbar dönüşüm seti almıştım ama uymadı. Yarın geri göndereceğim. 22.2 lâzımmış bana. Bunlar 25.4 göndermiş. Onu da bir saat önce sipariş ettim. Zaman kaybetmemek için. 650 liralık bütçe hedefimi biraz aşacağım ama elli liranın lafı olmaz sanırım. Bu proje sayesinde alt segment parçaları tanımaya başladım. İyi oldu benim açımdan. Öğreniyorum bir şeyler. Yarın kısa kol arka aktarıcıyı uzun kola çevirmeye çalışacağım. Zira elimdeki aktarıcı 34t rubleyi kaldırmıyor. 28 t yi bile kaldırmıyor. Tornacıda küçük bir işim var. Umarım yaptırabilirim. Olursa ayrıntılı bilgi paylaşırım.

Geri