Scudo Sports

600 (+-100) liraya en iyi MTB hangisi?

İlk resimdeki hussar senin bahsettiğin hussar değil malesef. Öyle bir hussar 1000 ytlyi muhtemelen geçer. (Benimde arkaplanımda o resim var. almayı düşünüyorum ilerde..)

• Beğen
Tepkiler: happy_feet
Scudo
Ömür boyu garantili bisiklete binip düz yolda binerken kadrodan olanlar da var. Kadronun bana gerisini vermişler ya da vermemişler bana ya bir şey olursa diye düşünün ve sağlamlığına güvenerek bisiklet kadrosu seçin. Verilen kadrolar arasında forumlarda da yazılanlara bakarsanız en sağlam kadro Amoeba'nın Hussar'ı ki görüntü olarak da içlerinde en güzel olanı o bence.

• Beğen
arkadaslar tum yorumları okudum ama birsey dikkatimi cekti hiçkimse bu atala hakkında yorum yaomamıs neyin nesidirbi bilen varsa bilgilendirsin bizi erdoganların sitesinden baska yerde de gormedim ama kadrosu cok hosuma gidiyo ozellikle graffiti yazısı

• Beğen
*Öncelikle Kafandan Trek 3700'ü sil..Üzerinde bulunan herşey son derece düşük kalitede..Sele borusu demir,Gidon demir..Bunlar ekstradan ağırlık ve paslanma demek..Kadrosu güzel o kadar..
Senin yaptığın sıralamada en iyisi Hussar...
*Atala ilginç bir bisiklet gerçekden hoş duruyor ama kalitesi ve hafifliği hakkında bir bilgim yok..
Ben aynı fiyata alacak olsam listem şöyle olurdu...

1)Kron XC 1000 , XC 3000 kastırıp alabiliyorsam XC 4000 :)
2)Sedona - Hussar
3)Geotech' lerede bakabilirdim..

• Beğen
öncelikle bi şu 9 lu sistem olayına bir yorumun dikkatimi çekti. 9 lu ruble(arka dişli) alıp kullanırım 27 vites olur nasıl olsa kapısına çıkan bir yorum yazmışsın veya ben öyle anlamışım.

maalesef bu boyle değil, en azından sadece çalışması için bile zincir ve vites kolunu değiştirmen lazim 9 lu bir sisteme geçmek için. tavsiye edilen ise, arka attırıcının da değişmesi ve hatta komple sistem olarak daha düzgün çalışabilmesi için aynakolun da değişmesi. yani kısacası, komple çekiş sisteminin değişmesi gerekir.

alivio shimanonun en üst seviye 8'li çekiş sistemi, fiyatı 240 ytl ondan bir alt model acera fiyatı 200 ytl , yani aradaki fark . 9'lu sistemin giriş modeli olan deore'nin set olarak(v frenli set) fiyatı 500 ytl. yani görüldüğü üzere bariz bir fiyat atlaması yaşatıyor, 8 li den 9 lu ya geçiş. tabi deore sette dual vites kolları hollowtech aynakol gibi özellikler de var ek olarak ama yine de fiyat farkı çok yüksek gördüğün gibi.

bu paraya değer mi veya çok mu lazımdır lazımsa kimin için lazımdır tartışılır tabiki, bence sana acera donanımlı olan hussar fazla fazla yeter.(veya kron xc-1000)

• Beğen
Kron xc1000 en iyi seçenek 520 liraya alman mümkün.Ama çoğu mağazada 2007 modeli kalmadı.

• Beğen
ben scud kullanıyorum çok memnunum

ama hussar bence gereksiz ağırlığa sahip bi kadro. hussar kadrolu bi toplama bisikleti İzmirde antrenman yarışında kullandım o sırada kron xc1000 kadrom var idi ama istanbulda kalmıştı onu mumla aradım.

Hussar:
gereksiz ağırlık
orantısız ölçüler
gizli furş olmaması ( bu maşanın kumanda borusunu uzatıyo ) maşa yatağı kısa olsa sorun olmaz ama oda uzun.

biraz fazla harca
scud al derim ben

• Beğen
@Selim Çam

aslında düz yolda giderken dağılabilecek bir kadroya ömür boyu garanti biçmezler gibi geliyo bana :) .. ama sana şu konuda katılıyorum: hussarın sağlamlığı ve görüntünün muhteşemliği .. teşekkürler Selim abi.. :)

@mecaoz1

benimde kadro ve o yazı dikkatimi çekti ,, görünüşü sağlamlık sezdiriyo ama bisiklet hakkında pek bişey bildiğim söylenemez :( .. :)

@jimi1984

Trek demirmiydiii :eek: !! bilsem listeye bile eklemezdim.. Atala kullanan pek yok galiba forumda :) .. sizin listede yeni fikirler kattı bana; cidden şu Kron XC 1000 çok hoş .. sedonaya kadar sıkabilirsem zaten sedona alıcam inş. :) .. Çok teşekkürler ..

@Mithrelios

Hussar yada Kron XC1000 diyosunuz .. hmmm ,,evet bende trek 3700 'ı çoktan eledim :D .. Teşekkürler .

@borab

Scud için şimdilik bişey diyemiyorum ama bende çok isterim .. bilgiler için çok teşekkürler ..

@happy_feet

düzeltiyorum !

Trek 3700 ı kastettim :) .. genelleme yapar gibi söylemişim, yanlış anlaşılmasın :eek:

@happy_feet
Kardeşim neden biçmesinler? Marka anmak istemiyorum ama otomobil sektöründe de aynı anlayış var. Sonuçta bu göz boyamayla satışı artan firma aradaki fireleri karşılarım mantığıyla pazarlama yapabilir. Ki Amoeba dışındaki yerli markaların çok fazla kitlesini belirlemediği ortada. Bugün Kron aynen eleştirilen sadece Türkiye'deki Bianchi'ler gibi iğrenç çakma downhilli pazarlıyor misal olarak. Bu örneğin üstüne isterse ömür boyu garanti versin hala. Aynı şekilde Geotech de bu durumda bu yönüyle. Ama en azından Geotech'in böyle bir atıfta bulunduğunu duymadım. 5 yıl garanti verdiğini söylüyor ki bu makul bir şey insanların algılayabileceği bir şey. Ayrıca ömür boyu kadro garantisinin kaynak yerlerinden olursa olacağını unutmamalı. Ki zaten böyle bir durumda hangi marka olsa bunu karşılayacaktır 2 yıl garantiyi düşünürsek. Ayrıca bir kadronun ömrü 4-5 senedir.

@Selim Çam

Anladııım ! çok satmak için ömür boyu garantiii ! hmm ok Selim abi anladım olayı .. Saolasın

ben daha yenıyımde cogu seyı bılmıyorum mtb nın dıgerlerınden farkı ne

@e_n_3_s

MTB dağ bisikleti demek, diğerlerinden farkı zorlu parkurlarda kullanmak için ideal bir bisiklettir. Hoplama, zıplama yapılacak freeide trial modelleri mevcuttur.

• Beğen
Geri