Scudo Sports

60 saniyede uykuya dalmak için beyninizi nasıl eğitirsiniz

Road_Runner

Road Runner
Tepki
24.914
Bisiklet
Cervélo
Yatağınıza uzandığınızda uykuya dalmanız uzun mu sürüyor? 4-7-8 nefes tekniğini size 60 saniye içinde uykuya dalmayı vaad ediyor. Etkileyici değil mi?
Bu teknik Harward'da eğitim görmüş Dr. Andrew Weil tarafından gelştirildi. Ve nefesinizi 4-7-8 tekniğine göre düzenlemeniz anlamına geliyor. Çok ilginç olan bu teknik, ciğerlerinizi güzelce oksijenle doldurup rahatlamanıza ve zihninizi sakinleştirmenize yarıyor.
Bazı insanlar uyku problemi yaşarlar. Hele ki gece uyanıp birdaha uykuya bir türlü dalamadığımız da olur. Stresle sağa-sola döneriz, gözümüzün önüne bir sürü an gelir, beynimiz şalteri bir türlü kapayamaz.

cute-sleeping-minions-1920x1080.png

4-7-8 nefes tekniği nedir?
Bu teknik, meditasyon ve nefes alanında uzman Dr. Andrew Weil'in geliştirdiği bir teknik ve stresi kesinlikle azaltıyor. Oldukça basit çalışıyor.
4 saniye boyunca burnunuzdan nefes alın,
7 saniye boyunca nefesinizi tutun,
8 saniye boyunca nefesinizi ağızdan verin.
Bu, kalp ritminizi yavaşlatacak ve sizi yatıştırıcı hormonları salgılamanıza yardımcı olacaktır.

Eğer siz de benim gibi şüpheciyseniz, bunu denemelisiniz! Ben denedim ve kesinlikle işe yarıyor ve kesinlikle büyüleyici bir şekilde son buluyor :) 4 denememe geçemeden uyuya kaldım ve 60 saniyeyi bile bulmamıştı.

Aslında bu teknik, hızlı uyutmaktan daha fazlasını yapıyor. Stres altında olduğumuzda, adrenalin hormonu salgılarız ve bu kalp ritmimizi hızlandırır, ki bu da bizim gergin ve rahatsız hissetmemizi sağlar. Bununla birlikte nefesimiz de hızlı ve yüzeysel olur. Bu teknik, adrenalin hormonunun etkisi altına aldığı vücudumuzu, doğal yollardan sakinleştirir ve kalp ritmimizi düşürür.
İlk başlarda biraz huzursuz hissedebilirsiniz, fakat bir süre sonra kalp ritminizin yavaşladığını ve zihninizin rahatladığını hissedebilirsiniz.
Bunu hemen bu gece denemeyi tecrübelerinizi bizimle paylaşmaya ne dersiniz?

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Yazı, tamamen alıntıdır:
(link)

Scudo
bu tekniği daha önce başka yerlerde okumuştum. bende işe yarıyor. özellikle nefes verme anında vücut oldukça gevşeyip rahatlıyor. benim en büyük sorunum yorgunluktan ölsem bile yastığa başımı koyunca gerekli gereksiz bir dünya şeyi düşünüyorum. bu tekniğe odaklanınca diğer şeyleri pek düşünmüyor insan.

Ben 60 saniyeyi 15 saniyeye kadar çekebildim :)Tekniğide gayet basit.
36 saat boyunca uyumuyorsunuz.Haraket etmeyi bıraktığınız anda sisteminiz otomatik olarak kapanıyor.Yatmaya gerek yok olduğunuz yere çökerek yada bir yere yaslanarak olmadı yanlayarak 15 sn içinde uyuyorsunuz :D

Not : 24. saatten sonra ikili diyaloglara girmemeniz tavsiye edilir.Saçmalayıp rezil olma yada sopa yeme ihtimaliniz çok yüksek :D

Yolda yol bisikletimin lastiği patlayınca onu malum el pompası ile şişirmeye başlıyorum 120 bar hava basmak adına tabi ne kol ,ne bilek kalıyor adamda eve gelince'ki gelebilirsem:D hadi geldim diyelim zaten o gün kesin ölü gibi yatıyorum 8-9 saat uyku kesin ama yinede uyku sorunlarım tavan yapmış komşular şüphelenmeye başladılar genelde siyah giyerim gündüz ortalarda yokum baktım millet sarımsak ve haç biriktirmeye başladı sonra kazıklar felan:komik::komik: sonra rengimde soluk beyaz ten dedim oğlum sen pok yoluna gidecen:D:D:D

Bugun aksam deniyelim bakalim..bu sabah 5.30da kalktim sonra uyuyamadim sinirlenip 25 km bisiklet surdum:islik:

Arkadaslar sizin tuzunuz kuru dalga gecebiliyorsunuz ancak bu sorunu yasayan insanin hayati alt ust oluyor. Ben 36 saat calistiktan sonra yattigimda uyuyamayan biriyim. Cunku yukaridaki gibi salteri bir turlu kapatamiyorum. Belki de ise yarayacak eger yararsa da beni omur boyu bir dertten kurtaracak. Aslinda hayatimdaki gozlemlerim bana sunu gosteriyor: istanbul da uyuyamiyorum. Baska sehirlerde bu sorunu yasamadim. Mecidiyekoy ve maslak ta calisan biri olarak cok fazla kirli havaya maruz kaliyorum ve bu sorunu bu durumla iliskilendiriyorum. Zeytinburnunda otururken daha fazla yasiyordum bu sorunu. maltepe ye tasininca biraz daha azaldi.

Telefon sebebiyle tr karakter kullanamadim kusura bakmayin.

Ben yatakta bu yöntemi şu an deniyorum da 7 sn nefes tutmak bana cok zor geliyor ??

hayatım boyunca hastalık yada önemli problemler olduğu anlar dışında, uyumak istediğim an uyuyorum. genelde planladığım saatte kalkıyorum. uykuya dalma konusunda kendime 10 üzerinden 9,5 veririm.
dip not: 7 saat ile 8 saat arası her gün uyurum. sanırım en önemli kaynak bu olmalı.
dip not: esniyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Günlük en az 8 saat uyurum. Her durumda uyurum. Özellikle milletin uykularının kaçtığı zor durumlarda gözlerim kendiliğinden kapanır. Hele ki uyku saatim geçtiyse yastığa çeyrek kala uyurum.:)

Bi arkadaşda demiş bwnde diyeyim 7 saniye tutmak zor geldi bana da ?

Güzel paylaşım teşekkür ederim @Serkan Mıstınoğlu... Benim gibi yattıktan sonra aklında bir sürü düşünce geçiren fakat bir türlü uykuya geçemeyenler için denemeye değer... Bu gece deneyeceğim bakalım, benim gibi uykuya dalma problemi yaşayan birinde bile işe yararsa, herkes için işe yarar demektir :)

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
3 gulhü 1 elham.. yattım daş gibi kaldır kuş gibi deyip yanınada bunu uyguluycam miss..:uyku:

• Beğen
Tepkiler: Sener O.
Ciddi anlamda uyku problemi yaşayan bir insanım zaten öğrencilik hayatından dolayı uyku saatlerim alt üst olmuş durumda. Yastığa başımı koyduktan sonra uyumam en az 1 saat sürüyor bu yöntemi şuan denedim ve ilk denemeden sonra kendimi uykulu hissettim çok teşekkür ederim hayır dualarım sizinle :)

Valla ben de sorunsuz uyuyabilenlerdenim. Kafam yastığa gitmeden uyurum. Hatta muhabbet esnasında bir soru sordum cevabı alamadan oturduğum yerde uyumuşluğum var:)

@mehmet.ali eşim de sizin gibi. ben ona birşey anlatırken sayıklamışlığı vardır :D Tadını çıkarın. Diğer türlü çok büyük dert. Şu anda gözlerimi zor açık tutuyorum (önemli bir karar arifesindeyiz de) ama gece yattığımda 12-12 buçuk tan önce dalamıyorum. ve alarmım 05:50 ye kuruludur hafta içi her gün.

@serdarsezgin Hocam bende hayatım boyunca alarm kullanmadım en geç 6da uyanırım :)

Bu arada tv karşısında uyuklayıp kim milyoner olmak ister yarışmasında uyuduğum yerde 30000binlik soruyu bilmişliğim var eşim şok içinde uyandırmıştı hahah

@kutlucan

Evet hocam ben de 4 saniyede nefesi alabiliyorum fakat 7 saniye tuttuğumda gerçekten zorlanıyorum, zorlaninca da 8 saniyeye yayaraktan nefesi boşaltamıyorum yani bi anda "poff" diye nefesimi bırakıveriyorum. Bu 7 sn tutma zorluğu sadece ikimizde mi oluyor yoksa başkaları da bunu yaşadı mi gerçekten merak ediyorum

Geri