Scudo Sports

6 Eylül 2009 İzmir Kemalpaşa üzerinden Spil dağını aşmaca

Scudo
dostlar,

sonuç olarak yaklaşık 15 kişilik küçük bir grup olarak yola çıkacağız gibi görünüyor. Özetlemek gerekirse:

Hareket: 07:00 (Karşıyaka iskele), 07:40 (Bornova osman kibar kavşağı)

Rota:Ksk-Kemalpaşa-Sütçüler-Beşpınar-Spil milli parkı (Atalanı)-Turgutalp-Manisa yolu (Spilos otel civarı)-Sabuncubeli-Ksk.

Toplam mesafe: 100 km, sapma ±20 km.

Rakım: 1200 m (atalanı)

Tahmini süre: bisiklet üstünde 6 saat, toplam 10 saat

Hava durumu: 34 derece, açık, rüzgar kuzeybatı 25 km/s

Yol durumu: Atalanı'na kadar asfalt, Manisa yoluna iniş stabilize. Çok iyi bir yol beklemiyoruz, mtb lastik tercih nedeni.

Malzeme, kask eldiven vs konusunda birşey söylemeye gerek yok sanırım.

Yemek: Herkes kendi başının çaresine bakar, evden ekmek arası vs. Farklı fikri olan varsa konuşalım. Ayrıca Atalanında piknik, gözleme gibi şeyler bulma olasılığı yüksek ama garantisi yok.

Kemalpaşa Atalanı arası ortalama eğim %7 gibi görünse de çıkış da iniş de oldukça zorlayıcı olacak, aklınızda olsun.

Pazar sabahı görüşmek üzere...

@ernur kazancı

Ernur'cum, program için teşekkürler. Ben de yiyecek konusunda katkıda bulanayım istedim; Atalanında sudan başka hiç bir şey yok. Bu net bir bilgidir. Turgutalp'te kafe gibi bir yer var. Güncel durumunu bu akşam oraya çıkacak bir arkadaş bizim için öğrenecek.

Diğer bir konu rota : Turgutalp - Spilos Otel civarından Manisa İzmir yoluna iniş doğru bir tercih. Turgutalpten direk sabuncubeline gidiş, oraları iyi bilen arkadaşımın söylediğine göre; orman yolları, patikalarla tarif edilemez karışıklıktaymış.

• Beğen
Tepkiler: Ernur Kazancı
@Şerif Çetindağ

teşekkürler Şerif Abi,

"arkadaş bizim için öğrenecek" dediğine göre... :) hadi hayırlısı.

yemek konusunda gelecek bilgiye göre bi şekil veririz kendimize.

• Beğen
Tepkiler: Şerif Çetindağ
@ernur kazancı

Ernur'cum pek güzel özetlemiş..
Ben sadece şunu eklemek istiyorum;

Hazırlanın bu bir kır gezintisi olmayacak!

• Beğen
Tepkiler: Ernur Kazancı
Gerçekten güzel görünüyor eğer gelirsem 2. kez spile çıkmış olacağım :) biz çıkarken yağmur yağıyordu aşağıda spilde ise her yer kardı :)

• Beğen
Tepkiler: Sencer Kan
@Hüseyin Gümüş

Ben de yazın ortalarında karlı bir Spil tırmanışı başlığına denk gelmiştim, o sıcakta dondurma etkisi yaratmış, serinletmişti bünyeyi...

Çokta özenmiştim..

Nasip..

Bakalım bu kez nelerle karşılaşacağız.

(bekleriz..)

• Beğen
Tepkiler: Şerif Çetindağ
İzmir'de olamayacağım için gelme imkanım yok ama daha sonra gitmek için rotayı çizebilecek veya çizmiş olan (mapmyfitness.com'da) varsa ve gönderebilirse sevinirim.

Sn. arkadaşlar sanırım performans ağırlıklı bir rota olacak. Benim huyumdur keyfini çıkararak yollarda olmak. Dolayısıyla kimsenin hızına mani olmak istemediğimden rotada değişiklik yaptım. Gidecek arkadaşlara iyi pedallamalar diyeyim şimdiden.

• Beğen
Tepkiler: Sencer Kan
Şerif Ağabey harikasın.. :)

Kız arkadaşlarımdan biriyle müthiş bir kahvaltı vesilesiyle tanışmış.

Daha sonra tekrar bulabilmek için, öğle arası vakit öldürürken hiç sevmediğim bir iş arkadaşımla, dağın başında resmen kaybolduğumuz bir anda yeniden keşfetmiştik Turgutalp'i ..

Hem de şömine başında ! öylesine romantik, huzurlu ve lezzetli bir yemek yemiştik ki! :)

O günden sonra aramızdaki buzlar bile bu yemeğin sıcaklığı ile erimişti.. :p

Valla Çanta taşımak, terden sırılsıklam olmak, soğumak vs. ile kıyaslandığında bence değer..

(tüh tüh cep telefonu silmişin oradaki ağabeyin.. :( )

Kendisiyle bugün sabahki CUMARTESİ turunda beraberdik..
Sanıyorum Rami Ağabey ile birlikte düşük tempoda, daha düzyolvari bir plan peşindeler..

Ama bellomaz..
Bir bakmışınız rampa çıkışında başı çekiyor.. :)

@Rami YILDIRIM

@Sencer KAN

Yok yok bir pilan peşinde filan değil, gelir gelir. (yukarıda bende varım demiş, yan çizmez o Rami Ağabey).

Evet.. saat 06.27 bakalım kimler gelecek - gelemeyecek ?
Nasıl? bir tur olacak .. :)

Geri