Scudo Sports

56. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (2021) Presidential Cycling Tour Of Turkey

mehmetsunu

Kaldato ile sohbeti kestim.
Tepki
13.225
Başlangıç
2010—11
Bisiklet
Cube
Bisiklet türü
Yol bisikleti
(link)

Bu yılda başlığı ben açayım istedim.
56. mış. Moderatör düzeltirmisin.

Scudo
Bazı etaplar geri geldi kraliçe etabı elmalı

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
etap profilleri henüz internet sitesinde yok, ulaşabilen var mı

Bir tura katılmanın tahmini maliyeti ne olur sizce bisiklet hariç?

Konya-Konya etabını Konya'da yaşadığım için biliyorum. Yaklaşık 1400 mt elevation ve 160-170 km arası tutar tahmini. Bir kısmı dağlık kısımdan oluşurken bir kısmı da dümdüz yoldan oluşuyor. Pek bir heyecanı olmayacak gibi. Zaten yarışılabilecek en uygun rotalar da buralar. Beyşehir-Alanya kısmını merakla bekliyorum. Descentları izlemek keyifli olacak. Yüksek hızlarda inişler mevcut.

Konya-Konya etabını Konya'da yaşadığım için biliyorum. Yaklaşık 1400 mt elevation ve 160-170 km arası tutar tahmini. Bir kısmı dağlık kısımdan oluşurken bir kısmı da dümdüz yoldan oluşuyor. Pek bir heyecanı olmayacak gibi. Zaten yarışılabilecek en uygun rotalar da buralar. Beyşehir-Alanya kısmını merakla bekliyorum. Descentları izlemek keyifli olacak. Yüksek hızlarda inişler mevcut.

Konya etabında rüzgâr ihtimali yüzünden izlenebilir. 2016'daki Aksaray-Konya etabı gibi olabilir diyerek bir ihtimal izleyeceğim. Rüzgâr çıkarsa ortalık kan revan olur. Rüzgâr yoksa izlenmez.

11 nisanda bir aksilik olmaz ise sizler için göremede seyrediyor olacağım.
2016 yılındaki turda start uchisar kalesinin önünden verilmisti. Yine 154 km lik bir yol belirlenmisti. Bu senede aynı güzergahı takip edecekler sanırım. Yarışçıları motive etmek icin en uygun yer göremenin uchisar cıkışındaki dik rampa.

• Beğen
Tepkiler: hck

Yarışçı olarak katılmanız mümkün değil. Türkiye'de tur koşacak düzeyde takım yok. Millî takım düzeyinde katılıyoruz. Tura gidecek beş altı sporcu arasına girebilirsen yarışabilirsin.

Onun dışında seyirci olarak katılabilirsiniz. Turun geçtiği mekânlara turistik amaçlı gidersiniz. Maliyet ne olur bilgim yok. 10 yıldır turizm sektöründen uzağım.

Yarışçı olarak katılmanız mümkün değil. Türkiye'de tur koşacak düzeyde takım yok. Millî takım düzeyinde katılıyoruz. Tura gidecek beş altı sporcu arasına girebilirsen yarışabilirsin.

Onun dışında seyirci olarak katılabilirsiniz. Turun geçtiği mekânlara turistik amaçlı gidersiniz. Maliyet ne olur bilgim yok. 10 yıldır turizm sektöründen uzağım.
Bu sene Tur seviye düştüğü için conti takımlarımız katılabilecek diye biliyorum. W.T iken milli takım olarak katılmıştık. Daha doğrusunu bilen arkadaşlar varsa yazabilirler.

Bu sene Tur seviye düştüğü için conti takımlarımız katılabilecek diye biliyorum. W.T iken milli takım olarak katılmıştık. Daha doğrusunu bilen arkadaşlar varsa yazabilirler.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
Evet bu edisyonu ben açamadım kaçırmışım @mehmetsunu elinize sağlık:)

Tur'un en uzun etabı olan Beyşehir-Alanya etabı geri geldi. Oldukça güzel geçeceğinden şüphem yok.
Eğimler %10 dan fazla olmadığı için grup tempolu bir şekilde beraber çıkıp inebilir. Toros tırmanışı bilinmezlerle dolu (Öncesinde kaçış olur mu? Nerede yakalanır? Kim nasıl iner? Böyle bir etap daima keyif verir izleyenlere). Etabı iyi inen, hatta öncesinde sıkı bir atakla kaçabilen olursa kazanacaktır diye düşünüyorum :) Beyşehir - Seydişehir arası keyifli olur. İlginç bir etap olacak.

Bireysel olarak katılmanız mümkün değil. Bu seviye yarışa katılabilecek takımsanız, ulaşım konaklama gibi maliyetleri genelde organizasyon karşılıyor; yani maliyeti sıfıra yakın, hatta iyi bir takımsanız üstüne para bile alırsınız...

• Beğen
  • Muhteşem
Tepkiler: suyunsesi ve ÆSir
@Ali Kılıç 35.5 Bu rotada rüzgar genelde olmaz, yokuşlar olsa bile yüksek tempolu bir etap olur diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
alanya.JPG
Beyşehir-Alanya etabı aşağı yukarı böyle birşey. Kaçanın dayanması lazım. Aksi halde son 50 km de peloton üzerlerinden geçecektir.

Geri