mehmetsunu
Kaldato ile sohbeti kestim.
- Tepki
- 13.225
- Başlangıç
- 2010—11
- Bisiklet
- Cube
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Eskişehir yine yok![]()
Neyse ki Transanatolia Eskişehir'den başlayacakmış bende ona giderim. (Çok alakasız yarışlardı ama olsundu)Eskişehir, İzmir, Istanbul, Antalya, Mersin, Adana cezalı...
Onlara tur mur yok...
Yaz kızım, üç yıl müsabakalardan men...
Konya-Konya etabını Konya'da yaşadığım için biliyorum. Yaklaşık 1400 mt elevation ve 160-170 km arası tutar tahmini. Bir kısmı dağlık kısımdan oluşurken bir kısmı da dümdüz yoldan oluşuyor. Pek bir heyecanı olmayacak gibi. Zaten yarışılabilecek en uygun rotalar da buralar. Beyşehir-Alanya kısmını merakla bekliyorum. Descentları izlemek keyifli olacak. Yüksek hızlarda inişler mevcut.
Bir tura katılmanın tahmini maliyeti ne olur sizce bisiklet hariç?
Bu sene Tur seviye düştüğü için conti takımlarımız katılabilecek diye biliyorum. W.T iken milli takım olarak katılmıştık. Daha doğrusunu bilen arkadaşlar varsa yazabilirler.Yarışçı olarak katılmanız mümkün değil. Türkiye'de tur koşacak düzeyde takım yok. Millî takım düzeyinde katılıyoruz. Tura gidecek beş altı sporcu arasına girebilirsen yarışabilirsin.
Onun dışında seyirci olarak katılabilirsiniz. Turun geçtiği mekânlara turistik amaçlı gidersiniz. Maliyet ne olur bilgim yok. 10 yıldır turizm sektöründen uzağım.
Bu sene Tur seviye düştüğü için conti takımlarımız katılabilecek diye biliyorum. W.T iken milli takım olarak katılmıştık. Daha doğrusunu bilen arkadaşlar varsa yazabilirler.Yarışçı olarak katılmanız mümkün değil. Türkiye'de tur koşacak düzeyde takım yok. Millî takım düzeyinde katılıyoruz. Tura gidecek beş altı sporcu arasına girebilirsen yarışabilirsin.
Onun dışında seyirci olarak katılabilirsiniz. Turun geçtiği mekânlara turistik amaçlı gidersiniz. Maliyet ne olur bilgim yok. 10 yıldır turizm sektöründen uzağım.
Eğimler %10 dan fazla olmadığı için grup tempolu bir şekilde beraber çıkıp inebilir. Toros tırmanışı bilinmezlerle dolu (Öncesinde kaçış olur mu? Nerede yakalanır? Kim nasıl iner? Böyle bir etap daima keyif verir izleyenlere). Etabı iyi inen, hatta öncesinde sıkı bir atakla kaçabilen olursa kazanacaktır diye düşünüyorumTur'un en uzun etabı olan Beyşehir-Alanya etabı geri geldi. Oldukça güzel geçeceğinden şüphem yok.
Bireysel olarak katılmanız mümkün değil. Bu seviye yarışa katılabilecek takımsanız, ulaşım konaklama gibi maliyetleri genelde organizasyon karşılıyor; yani maliyeti sıfıra yakın, hatta iyi bir takımsanız üstüne para bile alırsınız...Bir tura katılmanın tahmini maliyeti ne olur sizce bisiklet hariç?