Scudo Sports

55 km 3 saatte

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
316
pendikten-kadıköy delta bisiklet, git gel 55 km 3saatte toplam 10 dakika mola 20km/den aşağı düşmedim,sizce nasıl?20 dakikada kadıköyde dolandım 2saat 40 dakika yapıyor

Scudo
3x60 : 180 dk

180/55 : yaklaşık 3 dakika 10 saniye

aslında 1 km'yi 3 küsür dakikada gitmek azcık fazla ama ileride 2.30 dk civarına çekersin umarım :)

Sahil yolunda rüzgarı da hesaba katarsak bence gayet normal. O yolda ara sıra turlayan biri olarak rüzgara karşı 17-18 ortalama ile giderken dönüşte rüzgarı arkaya aldığımda 23-25 e çıkıyor ortalama hızım. Kondisyon arttıkça ortalama artar elbet ama bu sonuca da kötü denemez. Yol bisikletleri ile yapılan yüksek ortalamalara sözüm yok.

sevgili kardeşim kullanmış olduğun güzergah, ya araç ya insan yoğunluğu olması nedeni ile hız ve zaman ölçmeye çok elverişli değil ! sonra ne tür bisiklet kullanıyorsun ve neden zamanlama soruyorsun :) MTB ise 55 km nin tamamını 25 km ve üzerinde gitmeye çalış bol bol pedal çevir hiç bırakma ;)

@alperK

alper bey
altınızdaki 26 jant ise 200 km de durum ne olacak ona bi bakacaksınız ,yani yaşınız genç daha , 50 km düz olmayan dudullu- bıçkıdere -göçbeyli etabında 6-7-10-13 eğimlerde mtb kadro ile ama 28 jant karbon hibrit ile 2 saat 10 dakika 50 yaş üstü rekorumu kırdım ,asla mola yapmadım ,buraya gelene kadar ben çok çalıştım,daha üstüne çıkabilirmiyim buna gerek yok tabi bana para verilmiyor,kerim ise 26 jantta üstelik ağır bisiklet ile 6-7-10-13 eğimlerde aynı yerde resmen rekor kırdı 2 saat 3 dakika burada çok ciddi eğimler vardır
ayrıca 44-32-22 sistem adama rampada çok iyi gelir üstelik arka ruble 9 lu sram ise ve en büyük dişi rublenin 34 ise en amansız 19 eğimleri örnek tavşanlı gibi yersiniz tabi oraya gelene kadar çok çalışmak lazım ,

@Kudret Kurtcebe

Abi ben çok çalışıyorum gittikçe geliştiriyorum ama sistemli olarak çalışmıyorum yediğine içtiğime dikkat etmiyorum sence kötümü ediyorum önerilerin neler?

mtb bisiklet 26 jant 14,5kg vardır üstünd çanta vs,önde 2.2 raceking,arkada rubena 1.90,kadıköyde 20 dakika dolandım birazcık yani.2saat 40 dakika felan

@Yakup548

yakup dostum konu burada sapar sen forum kafede bi konu aç ve orada durumunu bence anlat yaşın genç ,şimdi sana bi kitap önereceğim bunu muhakkak oku ,ağır spor yapanların 100 km üstü örnek, hafta içi beslenme periyodu ile ilgili ahmet aydın doçent doktor kendisi, kitabın adı taş devri diyeti,ayrıca yaşın daha çok genç şimdiden kendini hazırla sistem şart ct günleri antreman yapabilirsin çünki pazar derslerine çalışacaksın ,ct en erken saatte kalkacan saat 06.00 ve önce 50 km düz yol çalış orada pedal kesmeden gidebiliyormusun bi dene ,başaramaz isen mola yap yorulunca tabi ,hızlı başlanmaz ısınma olacak baştan ben ilk 30 dakika yavaş sürerim sonra hıza geçerim ama bu 50 km lik non stop pedal çalışmalarında olmuştur ,
ayrıca 200 km lik etapları bi günde bitirmişimdir ama burada sistem kısa mola anlayışı ve tempolu sürüştür işin zoru budur ,ultra anlayışa girmiyorum yani bi günde 400 km çok çalışma gerektirir bi anda olmaz bu iş hazırlık safası en az 10 ay
bi de insan bi günde niye 400 km gitsin hobi amaçlımı diyeceksin valla yapan var bunu ,ama sürekli kılmıyorlar ,

@alperK

alper bey ,çantaları atar iseniz ve ağırlıklar gider ise hız gelecek ve daha az yorulacaksınız ayrıca düz yolda sarfettiğiniz enerji ile rampalı etaplarda sarfettiğiniz kalori arasında fark vardır yani üst üste gelen eğimler ile durmadan ayakta ve spd pedal ile çıkmak oldukça meşakketli bi iştir ,,sahilde pek rampa yok tabi,

şöyle istatisliklerimi paylaşıyım

İlk aldımda bindiğim zaman (4 ayın acısını çıkarmıştım ondan baya hızlıymışım)
(link)

Burda artık bacaklarım bitmiş antremansız olduğu için:
(link)

Artık bu tempodan düşmüyorum günlük 50 yapıyorum ve zorlamadan ilk aldığımdaki tempoyu yakalıyorum.
(link)

Buradada en hızlı performansım tabi buraya gelene kadar hergun 50 km yuksek kadans,gerçe 9-10 km birisi ile dönüşüm pedalladık.
(link)

Ataşehiride gelişi 7-8 dk trafik,köprüden yüyerek geçmek vs temkinli gitme çıkarırsak gerçek sonuçlar öyle çıkar.

Daha iyisi en kısa zamanda 1 saat 30 dk ya inicem inşallah.

@alperK

Gps ve internet gerekiyor bende sınırsız paket oldu için sorun olmuyor zaten fazlada harcıyacağını zannetmiyorum(mb) edge alıyorum zaten bende şarj az gitsin diye.

Daricadan bursa iznike 7 saate gittim.yaklasik 65 km.dag bayir bazen elimizde goturduk.ayni gun geri donduk 55 km(kestrme bulduk)
Sabah 7 de ciktik aksam 11 de donduk. Toplam 120 km yi 17 saatte yaptik.dag bayir.sahil yolu da neymis

kaç kilometre bilmiyorum ama bugün anadolu hisarı - kadıköy arası 37 dakika gibi bir sürede gittim sahil yolundan

@Onur Gunes

Abi aynı programı indireceğim ama road bike yazıyor yaktığım kalori hariç bişey farketmez heralde ben şehir bisikleti kullanıyorumda.

Farketmez hesaplar yine olmadi mapmyride strava filan onlari kullanabilirsin runtastic kolay ve aciklayici oldu icin kullaniyorum

Samsung Galaxy S2 Telefonundan Tapatalk Kullanılarak Gönderildi.

@Onur Gunes

Endomondoya da bakabilirsiniz. Uzun yollarda sarj sıkıntısı olmamasi için interneti kapatıyorum. Isim bitince paylasmak istersem interneti açıyorum. Istatistikler görünüyor :)

MT15i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

tek başına gidiyorsanız normal. 3-4 kişi makara yaparsanız 25 e rahat çıkarsınız

Geri