Scudo Sports

55. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (2019) Presidential Cycling Tour Of Turkey

@Kudret Kurtcebe
Fransa Turu Organizatörü ASO, Tour de France rotalarının tanıtımını yapmadan önce yöresel Fransız yemekleriyle rotaya dair ilginç ve güzel ipuçları verdi.
Örneğin;
Bu yemek meşhur ''Cassoulet'' Güneybatı Fransa orjinli bir çeşit türlü.ASO diyor ki Toulouse'den geçeceğiz.
DqRkUJ3XQAAWzlG.jpg

Bu da ''Tartiflette'' fırında yapılan patetes,soğan ve reblochon peynirinden oluşan bir yemekmiş.Yani Alpler'e çıkıyoruz:Karbonhidrat depolayalım
DqMMjf1X4AAK-4R.jpg

Kudret Ağabey;
Niye bizim organizasyon, bu tarz detaylar paylaşmıyor?Bizim kültürel derinliğimiz de var.Bizde de kaynak çok ama kullanan yok.

Scudo
@asibol

%8 eğimli yokuş zaman karşı etabı :harika:

@Oğuzhan Y.
Bu sene yapılan Tour of Antalya'nın 3.etabı olan Feslikan etabı.Tam bir power etap.Aynı yokuş zamana karşıya benziyor ama tam bir power etap.Sadece 32,5 km idi:harika:
etap3.jpg

@hamlet2006

Akıl gel bana takıl meselesi,aklımızı cahilliğe kiraya verir isek bizden bir cacık olmaz,böyle konuşuncada vay efendim sen bizi aşaliyorsun demeninde bir anlamı yok ,görünen köy kılavuz istemez ,
bu moderen istanbul köyünde daha hala şehirli olamamış yüzde 90 var zor dostum zor ,kime ne anlatacağız,
Deve hikayesini biliyorsun,deveye sormuşlar senin sırtın niye öyle diye nerem doğruki demiş ,,,,,

@hamlet2006

250,000 beyin lazım üreten düşünen
bu ülke o zaman doğrulurda ,
devlette bu üreten beyinlere sahip çıkacak

@hamlet2006 o kafa yapısına sahip , beyine sahip insan yokta ondan .Hepsinin derdi çıkar ilişkisine dayalı olduğu için böyle maalesef.

Var, hatta daha fazlası var. Ülke de hayatın her alanına bulaşmış bir hastalık var. Köşe başları, kafası çalışan insanlardan korkan, onların geçişini, yükselmesini önlemekle görevli zihniyetle işgal edilmiş, tutulmuş durumda. Önemli olan bu zihniyet nasıl yıkılır, yok edilir. Kötülerin, kötüleri kayırıp, kolladığı bir dönemde nasıl aşılacak bu duvar, irdelememiz gereken bu.

@mühendis

@MuratHan zaten şöyle bir bakarsanız eğitim sisteminde neden hala her sene değişiklik yapılıyor ? neden liseler kategorilere ayrılıyor ? neden sınavlar her sene
değişiyor ? bir sene öyle bir sene böyle ... Okumasınlar , aptallaşsınlar akıllıya gerek yok ! bakınız Afganistan örneği .Adamlar nereden nereye gelmişler ? Bitik toplum.
Sonumuzun böyle olmasını isteyenler var içimizde.Başaramayacaklar !

@hamlet2006

Bizim turun organizasyonunda görev alanlarda var mı böyle bir gurmelik? Ya da olabilir mi? Bazen çok şey istiyorsunuz. Herkes kapasitesine göre iş yapabiliyor. Biz daha şarap muhabbeti yapıyor diye Eurosport sunucusunu değiştiren kapasite ve kalitede bir ülkeyiz.

Rota konusunda da çok iddialı olmamak lâzım. Olduğu kadar. Meselâ Elmalı tek olursa yatıp kalkıp dua edin. Bir ara Fethiye Babadağ tırmanma etabı olacak diyorlardı. Netekim olmadı. Oraya 25 ortalama ile çıkacak sporcumuz olmadığı için vazgeçtiler galiba :) :) :)

Biz daha aman world tur kategorisi gitmesin diye takımların peşinden koşturan bir aşamadayız. Ben daha Fransa turuna gelsin diye markaja alınan, özel çaba sarf edilen bir takım duymadım. Bizim tura gelen world tür takımlarının büyük çoğunluğu yalvar yakar geliyorlar.

Yani çok da umut etmeyelim. Olduğu kadar işte. Olan boşa harcanan bizim vergilere oluyormuş... ama kimin umrunda...

@hamlet2006

Sen ne diyorsun arkadaş ya. Bak bir gazetenin spor köşe yazarı ne yazmış daha sen neredesin. Alıntı:

Bugün spor adı altında, kimlerin ne hangi amellerini, elini kolunu sallayarak gerçekleştirdiğine şahit oluyorsunuzdur. Yanlışa karşı susanın, dilsiz şeytan olacağı, ayetini inkâr edercesine sessiz bir kesim, diğer yanda ise makam ve paranın kölesi olan başka bir kesim. Bu ayrımda işi götüren, toplumun değerleri yok etmeye çalışan Avrupa/Batı anlayışına sahip bir başka, ‘orta’ kesim. Sporun kıyafet, malzeme, kural… ayrıntısında, bu orta kesimin nasıl hakim olduğunu görmek zor değil. Bu durum, spor branşı seçiminin önemini ortaya koyuyor. Yaşam ile ölüm arasında aşındırdığımız her kilometre taşında imtihanın ne denli çetin, cennet ve cehennemin ne denli lüzumlu olduğunu anlamakta zorluk çekmiyoruz.

@mehmetsunu

Kim yazmış bunu? Zahmet olmazsa bağlantı paylaşabilir misiniz?

Neyse buldum ben yazıyı bir şekilde.
Bu kafanın yönettiği bir spor dalından hayır bekliyoruz biz de...

@hamlet2006

Evet, aynen böyle bir etap olabilir. Benim de aklıma Giro 2016 15. etap gelmişti.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@hamlet2006

Asfalt olur, otoyol da olur. Önemli olan o otoyolun seni nereye bağladığı...

Türkiye turunun sorunu burada. Otoyol sporcuları bir sonraki otoyola bağlıyor :) Yani nasıl anlatsam... Şöyle diyeyim. İzmir merkezinde başlayan bir etap düşünün. Mesela Şirince'de bitsin. Yan yol değil de otoyol kullanılsın. (Tamamen örnek amaçlı anlatıyorum) Böyle bir etabın bir kısmı otoyolda geçti diye kimse mızıklamaz ki... Bizimkiler otoyola giriyor, otoyol bittikten 5-10 kilometre sonrasına da finishi koyuyor.

Türkiye Turu Türk'ün Türk'e reklamı. Fazlası değil.

Daha önce de dile getirmiştim. Tekrarlama ihtiyacı hissediyorum. Önümüzdeki sene rotada KESİNLİKLE 3. havalimanını göreceğiz. Ya servis yolundan ya da bağlantı yolundan bir şekilde 3. havalimanına gidilecek. Hatta kim bilir belki etap finishini bile koyarlar.

Edit: Otoyol konusuna geçtiğimiz hafta değinmişsin. Pardon. Ben yeni gönderi sandım.

@caglara.
Ben Yeni Havalimanı içinde 60 km.lik bir puanlı kriteryum ya da takım zamana karşı yarışı falan bekliyorum. Bu postu okuyan tur yöneticileri varsa öneriyorum. Vallaaa bak çok ciddiyim.

Hatta ana yarış öncesinde bir gençler kriteryumu, onun da öncesine fixed gear bisikletlerin yarışacağı ayrı bir ödüllü kriteryum yarışı yapılabilir.

Hatta hatta Yeni Havalimanı içinde Red Hook Criterium yarışlarının biri de yapılabilir.
Alooo federasyon uyuma! Dehşet proceler sunuyorum bahala!!!!

5 bin lira maaşla beni federasyona Arge müdürü yapsınlar beni. Daha ne zihni sinir proceler var bende. :) :) :)

Evet arkadaşlar turun rotasi belirlendi. İstanbul-İstanbul olacak. 6 etaptan olusuyor İstanbul-Tekirdag, Tekirdag-Eceabat, Canakkale-Edremit, Balikesir-Bursa, Bursa-Sakarya, Sakarya-İstanbul.

Birnevi Marmara turu olmus ama bence gayet guzel. Ozellikle Kaz Daglari kismini merak ediyorum. Tarih olarak da 16-21 Nisan takimlarin ulkemize gelmesi icin cok uygun. İtalya oncesi guzel bir antrenman turu olacagini umuyorum.

5. etap Bursa-Kartepe şeklinde Kartepe tırmanışıyla bitecek sanırım.

Geri