Scudo Sports

53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (2017)

gokhantig

Forum Bağımlısı
Tepki
354
Başlangıç
2012—13
Bisiklet
Specialized
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar bilindiği üzere 2017 yılında 53.'sü düzenlenecek olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu (Tour of Turkey) 2017 yılı UCI World Tour kapsamına alındı ve 37 ayaklı World Tour takvimininin 18. yarışı olarak koşulacak. Turumuzun World Tour kapsamına alınmasının biz bisikletseverler olarak mutlu eden yanı dışında başka bir konu daha gündeme gelmişti: acaba Konya Torku evsahipliğini yapacağımız bu organizasyona dahil olacak mıydı? Konu hakkında Bisiklet Federasyonu eski Başkanı Emin Müftüoğlu'nun çabaları sonucu (kendisi halen UCI Yönetim Kurulu üyesidir) Konya Torku, 2017 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na katılabilecek. Bunu son 2-3 günlük bsiklet haberlerini takip eden tüm arkadaşlar öğrenmişlerdir.

Konu hakkında henüz referans veremesem de ilerleyen günlerde haklı olduğumu göreceğiniz bir haber vereyim. Konya Torku 2018 yılı itibari ile Pro-Continental statüsü kazanacak. Bunun için UCI'ye gereken her türlü taahhüt verildi. Cumartesi günü aldığım bu haberi başka bir kaynaktan/kişiden de doğrulatabildiğim için bu konuyu açmak istedim.

Hatta bir haber daha vereyim, kasım (ve bir ihtimal görüşmeler uzun sürerse aralık) ayında, bu sene için ilginç transfer haberleri alabiliriz :)

Bir dedikodu ve öngörü de Salcano'nun geçen sezon harcını yatırarak kazandığı ama kullanmadığı UCI Continental Team lisansı ile alakalı. Salcano da Tour of Turkey'e katılmak için zorluyor, tahminim Brisaspor'a sponsorluk ya da Konya Torku ile birleşme şeklinde bir yapılanma izleyebiliriz.

Scudo
Çok gecikmiş olsa da garantörlüğü olmayan gelişmeler değilse sevinelim.Bu sporun her branşına destek verilmeli ve sponsorluk özendirilmeli...Her takımın en az dört beş sponsoru olmalı...

sadece tur için yapılan şeyler,turdan sonra yine saldım çayıra mevlam kayıra muhabeti,sırf reklam satış ticaret hepsi bu,bi cacık olmaz bu işlerden kasıp durmayın boşuna kendinizi,:)türkiye eşitir bisiklet sporu,işkembeden atmıyorum,birebir üst seviye sporcularla antrenmana çıkıyorum arada,lafın özü bir cacık olmaz,biisklet sporundan bu ülkede :)

edit:bu arada galatsaray bisiklet takımı ve mersin idman yurdu bisiklet takılmarı turadan çekildiklerini belirtmişler,

öte yandan beşiktaş bisiklet takımı tura son hız katılmayı düşünüyorlarmışş,ama bu işe en çok gençler birlği bisiklet takımı posta koymaya başşlamış

@mutlu07 2017 yılı için haklı olabilirsiniz ancak 2018 ve 2019 yılları için verilen taahhüt gereğince Torku yönetiminin bu iki yılda duruma daha ciddi bakacağını düşünüyorum.

Bu yıl world tour kategorisine yükselen yarış 10 world tour takımının katılması bekleniyor. Procyclingstats sitesine göre açıklanan takımlar var fakat bunlar netlesmis gözükmüyor. Takım sitelerinde de takvim kısmında Türkiye yarışı gözüküyor. Ama netlesmis değil. Cyclingnew sitesinde de Team Sky Türkiye turuna güvenlik gerekçesiyle katilmayacaklarini açıklamış.

Haberler geldikçe bu konu altında paylaşılabilir.

(link)

(link)

• Beğen
Tepkiler: lealtad
team sky ın güvenlik kaygılarını anlamak mümkündür yarış sürerken kaldırımdan yola aniden atlayan insanlar nedeniyle kendilerini güvende hissetmemiş olabilirler.

• Beğen
Tepkiler: iksis ve Volks
@gokhantig

Miraç Kal ve Recep Ünalan sonrası Salcano (Cappadocia) konusunda düşüncelerim değişti..

• Beğen
Tepkiler: lealtad
@mehmetsunu

sunu mehmet sunu gene yorosa yollanıp eğimde olacağım bakarsın gene tv 'ye çıkarız
ilk istanbuldamı koşulacak cumhurbaşkanlığı bakacağız, gene lotto gelecekmi göreceğiz
1 'inci ligten takım ile 3 'üncü ligten takım yarışır ise ne olur gördük değilmi ,
konya düz ovası olur , yarışı seyreden ne dediğimi anlar, lotto pelotunu acımasızca 3 'e böldü ve hatta sağlam kaynaktan bilgi aldım yarış öncesi,torku ile tartışmalar olmuş görüşürüz demiş lotto ,torku yok oldu o gün, konyada ,ahmet örkem filan öyle şahıs ile iş olmaz ,adamlar takım olarak 6 kişi çaprazlama 50 km hızla başladılar ortalığı duman ettiler hocam,
takım yarışı budur diye size bi güzel gösterdiler daha 1 milyon fırın ekmek yiyecek bu ülke .

geçen sene ilk gün istanbul -cumhurbaşkanlığı bana yakın olan nimets 1 'inci oldu ,
adrei griepel yok oldu eğimde...ama konya düz ovada işi bitirdi nimets yok oldu..

@CY3535

The Tour of Turkey has struggled to attract WorldTour teams to its event, not only because of the tense political situation in the country but also because of its inconvenient placement on the calendar, where it overlaps with the Ardennes Classics.

Tam olarak güvenlik gerekçesi dememişler fakat gergin siyasi durumdan dolayı demişler.

@Kudret Kurtcebe

bende geçen yıl gibi kapadokyada olacağım.

• Beğen
Tepkiler: Emrah Demirci
@mehmetsunu

yanlış anlama mehmet hocam bu ülkenin düşmanlığını yapmıyoruz aklını başına alsın bu ülke diyoruz ,
akıllı ol akıllı derler adama, gerçek bir adet milli uluslararası bisiklet takımı yaratacan arkadaş işte o kadar ,hemde aynen lotto gibi vaaamı ötesi, ha bakem,,,,,bisiklet sporu duygu ile yönetilmez akıl ile yönetilir ,takım anlayışını oturtmuş uluslar arası alanda madalyalar almış italya giroda yarışmış türklerden kurulu bir adet bisiklet takımı bana gösteremezsin , fransaya hangi türk takımı gittide son zamanlarda kupalar ile döndü söyle mehmet hocam..
elalemi seyrediyoruz vay be diyoruz burada ,
başkada iş yaptığımız yok vesselam........tabi bende dahilim buna ,bak gördünmü kendi öz eleştirimide yaptım..
haaaaa
uluslar arası takım yaratırkende baktın bu ülkede yok arkadaş öyle sıkı pro,
verecen parayı karma yabancılardan bisiklet takımı kuracan ...
burda iş kime düşer özel sektöre
eyyyy
uyan fenerbahçe-galatasaray-beşiktaş futbol klüpleri..

@zlatan_1903

Ivan Balykin, yeni transfer. Ancak pro icin yeterli oyuncu puani gelmez boyle transferlerle..

Mesela İstanbul da " Bisiklet yolu istiyoruz " sloganlı pankartlar ile bisikletleri alıp gelen 300 bisiklet sever bulunur mu ?

Bence 3 büyük futbol takımımız Resmi bisiklet takımlarını kursalar Türkiye de bisiklet inanılmaz güzel yerlere gelir. Ya da fenerli beşiktaşlı galatasaraylı bisiklet severler bisiklet takımı kurup ufak ufak sosyal medya da bir görünsek. Konya Torku Bisiklet takımı çok dikkat çekiyor mesela. Fenerli Sarılaciverte, galatasaraylı sarı kırmızıya ,Beşiktaşlı siyah beyaz bir bisiklet ile ve formalarla takımı kurup aralarında yarışıp sosyal medya da paylaşsa üç büyük kulübün dikkatini bu spora çekmiş oluruz.

@mutlu07

Galatasaray ve Beşiktaşın bisiklet takımlarının olduğunu ilk kez duyuyorum. Bilgi edinmek isterim ?

Sporun nerdeyse her dalında, perde arkasında dönen kirli oyunları burada açık ve net şekilde yazarım ama işin içindeki bazı detaylardan dolayı , moderasyon yazacaklarımı "Siyaset yapılıyor" diye yorumlayarak siler.Çok merak eden olursa İstanbul içi ilerde yapılacak toplu sürüşlerde bizzat anlatabilirim.

Kısaca kimse , sporla alakalı hiç bir branşta, uluslararası başarı beklemesin.Tek tük başarı belki çıkabilir ancak istikrarlı olmaz.

Üç büyüklerin içinde elli türlü cadı kazanı döndüğünden , bisiklet sporuna yanaşacaklarınıda pek zannetmiyorum.

"Events registered on the UCI WorldTour calendar for the first time in 2017 and thereafter shall ensure the participation of a minimum of 10 UCI WorldTeams in their events," the rules now state. "In case of failure by one of these events to ensure the participation of 10 UCI WorldTeams during two consecutive editions, the registration of the said event shall be withdrawn from the UCI WorldTour calendar."

İki yıl üst üste 10 WorldTour takımı yarışlara katılımı sağlanamazsa yarış WorldTour takviminden çıkarılabilir ibaresi var yeni kurallarda. Açıkçası 2018'i bilmem ama bu yıl için ben oldukça karamsarım. Hele bir de referandumla falan çakışırsa yandı gülüm keten helva.

• Beğen
Tepkiler: Zafer KAPLAN
Geri