Scudo Sports

53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu (2017)

@Dethagorf
Saatlerce bisiklet sürmüş adamlar podyuma çıkınca cumhurbaşkanının önlerine geçip konuşma yapması ayakta beklemeleri sinirlerini bozdu heralde. Bazı ek protokol sorunları da var sanırım. Dayanamadı ben gidiyom ya bu ne dedi

Scudo
9 haziran 2017'de yapılacağı açıklanan ihalenin sonucu ne oldu?

@gokhantig

Ben thy'ın pro continental klasmanında bir takım satın alma ihtimalini bankaların ya da üçbüyüklerin takım oluşturma sürecinden daha akla yatkın olduğu kanısındayım.

başta almanya olmak üzere pekçok avrupa ülkeleri ile yaşadığımız siyasi sorunlar yüzünden organizasyon adının başında "cumhurbaşkanlığı" ifadesi geçen böylesi önem verdiğimiz yarışlara büyük takımların başta olmak üzere bir alman sporcusu olan ve bu seneye kadar sürekli TUR a katılan A. Greipel'in gelme olasılığının ne denli düşük bir ihtimale dönüşmekte olduğunu yüksek müsadelerinizle burada belirtme gereği hissettim. TUR için kaygılarımız gün geçtikçe artmakta.

5 -6 takımın sitelerinde katılacakları yarışları kontrol ettim, Ekim ayında hiç birinin listesinde türkiye turu yok, dolayısı ile bu seneden itibaren Cumhurbaşanlığı bisiklet turu bitmiştir. hedefe bir adım daha yaklaşılmış görünüyor. bizden sonra yapılacak Guangxi Çin yarışı bile listelerinde takımların.

@Monomorph Astana ana takımımı gönderecek yoksa Astana City mi gelecek?

Muhtemelen ana takimlari gormeyiz.Bora'dan Sagan gelse mukemmel olurdu ama zannetmiyorum.
Etaplar daha belli olmadi degil mi?

World tour sınıfından bir alt yarış sınıfına düşeceğimiz kesin. At fava bekle.

@lealtad ana takımı olması lazım çünkü bu siteye eklemişler astanaproteam.kz
@kobalamin hayır, ama belli olup federasyonun açıklama gereği görmemesinden dolayı öğrenemiyor da olabiliriz

20160428_121113.jpg
Desenize hatıralarla avunacağız artık.:(

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Belki fransa , ispanya ,italya turları kadar halk organizasyonun içinde değil ama medya desteği (yayın) var , sponsor (THY,Vestel,Salcano) desteği var , devlet desteği var böyle bir organizasyonun gerilemesini anlamak çok zor gerçekten :kötü:

Bir ortacali olarak kesinlikle Fethiye Marmaris turunu izlemeye gideceğim.

Bu turdan sanırım artık hayır gelmez, bir kaç sene içerisin de silinir gider. Alanya etabından finishi kaldırmak nedir. İntikam mı alınıyor. Keza (link) seçimi kaybedince bu turun artık bittiğini düşünmüştüm, yanılmamışım. Vizyonu olan, turun buralara gelmesin de büyük emekleri olan insanların elinden al, vizyonsuz ellere turu teslim et. Tam Ülkemizi anlatan bir örnek.

Tur sanırım yeni farketti yarışların başlamasına 1 ay kala ki sosyal medya sayfaları birkaç gündür kış uykusundan yeni uyanabildi. Çok kızgınım forum çok öfkeli hiddetli :mad:

@Emre Gülen

en büyük sorun ama dikkat edilmeyen konu aslında organizatörün değişmesi

Aşağıdaki haritaya bakacak olursak İstanbul etabında değişiklik var gibi. Otoyollar ve 3. köprü kullanılacak gibi görünüyor.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Küçükbakırcı: Ev sahibi kontenjanından faydalanarak tura milli takım adı altında katılacağız.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, 53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'na (TUR 2017) milli takım adı altında
katılacaklarını söyledi.
Küçükbakırcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organizasyonun bu yıl ilk kez Dünya Turu kapsamında gerçekleşeceğine dikkati çekti.
Türkiye'nin Dünya Turu düzeyinde takımı bulunmadığına işaret eden Küçükbakırcı, "Ev sahibi kontenjanından faydalanarak tura milli takım adı altında
katılacağız." dedi.
Küçükbakırcı, turda Türkiye'yi temsil edecek bisikletçilerin hazırlıklarını Kayseri'de sürdürdüğünü belirterek, "Tecrübe kazanmalarının
dışında ön grupta yer almalarını bekliyoruz. Turda önemli sporcular yarışacak ama Türkiye adına etap kazanma ihtimalleri var. Sürprizler olabilir." ifadelerini
kullandı.
Organizasyona katılacak takımlarla görüşmelerin sürdüğünü de dile getiren Küçükbakırcı, "Herhangi bir sıkıntı yok." değerlendirmesinde bulundu.
Dünyanın tek kıtalararası bisiklet turu olan organizasyonun 53'üncüsü, 10-15 Ekim'de gerçekleştirilecek.

- Güzergahta değişiklik

TUR 2017'nin daha önce açıklanan güzergahında bazı değişiklikler yapıldı. Buna göre 2. etap Elmalı yerine Fethiye, 4. etap ise Kuşadası yerine
Selçuk'ta tamamlanacak. TUR 2017'nin resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, yarışın etapları şöyle:
1. etap: Alanya - Kemer
2. etap: Kumluca - Fethiye
3. etap: Fethiye - Marmaris
4. etap: Marmaris - Selçuk
5. etap: Selçuk - İzmir
6. etap: İstanbul - İstanbul

• Beğen
Tepkiler: Mustafa Zeybek
Takımlar organizasyonun duyurulmamasından şikayetçiler. Organizasyon hakkinda pek bilgi onlara sunulmamış sanirsam. Türkiye fedarasyonları nasıl işliyor bir video ile özetlemek gerekirse video biraz uzun ama keyifli izlemenizi tavsiye ederim.

WorldTour takımlarında Trek-Segafredo, Astana ve Bora-hansgrohe bir değişiklik olmazsa Cumhurbaşkanlığı bisiklet turuna katılacak gibi görünüyor. Aşağıda bu takımların sitelerinde yer alan yarış takvimlerini ekledim, göz atabilirsiniz. Diğer takımların yarış takvimlerinin çoğunda Tour of Guangxi görünüyor; başka WorldTour takımı eklenir mi eklenmez mi önümüzdeki günlerde göreceğiz. Organizasyonun geç açıklanması muhtemelen gelebilecek birçok takımı engellemiş olabilir yinede 3 WorldTour takımı güzel bir sayı olmakla birlikte ben sayının 5-6 ya çıkabileceği düşüncesindeyim. Özellikle UAE Team Emirates, Lotto Soudal ve Bahrain Merida takımlarından bir ya da ikisinin yarışa katılmalarını bekliyorum.

ProContinental seviyede ise Caja-Rural, CCC Sprandi ve GazProm-Rusvelo yarışa katılacağını açıklayan takımlar. Bu seviyede de yarış takvimleri sene başından açıklandığından çoğunda Cumhurbaşkanlığı bisiklet turu görünmüyor ama organizasyonun netleşmesi ile birlikte daha fazla takımın katılacağı aşikar. Bunun yanında Bisiklet federasyonu başkanının açıkladığı gibi Milli Takım olarak bizde turda yarışacağız.

Bu seneki yarış WorldTour takımlarının katılımı ile daha fazla keyif verecek gibi duruyor. Umarım organizasyonel olarak bir sıkıntı yaşanmaz ve bu sene Cumhurbaşkanlığı Turu için yeni bir başlangıcın ilk adımı olur.

Astana >> (link)
Bora >> (link)
Trek >>(link)

• Beğen
Tepkiler: saglam.serdar
Geri