Scudo Sports

50 ml hidrolik yağ ön ve arka için yeterli olur mu ?

Uğur Sabuncu

Daimi Üye
Tepki
314
İsim
Uğur Sabuncu
Başlangıç
1989—90
Bisiklet
Salcano
Bisiklet türü
Yol bisikleti
Arkadaşlar nasip olursa hidrolik frenlerimi kendim dolduracağım evde kendi başıma dolum kiti yaptım onda sıkıntı yok ama acaba 50 ml linkte göreceğiniz mineral yağ ön ve arka fren sistemim için yeterli olur mu ?

Scudo
Ben muratoğlu bisikletten 30 liraya aldım kargo parası ne olur bilmiyorum ama 30 lira orda.
Açıkçası aynı soruya ben de cevap bekliyorum, sistemde bp var şu an, onu tamamen boşaltmam lazım.

50 ml ön arka frenlerin tamamını boşaltıp, doldurmaya yeterlidir.(3. freni de doldurur fire vermezseniz.) Bu yüzden 50ml zaten. Yetmeseydi bunun paketini 70ml olarak üretirlerdi. Bilginize...

Tek seferlik kullanım için 50ml ön ve arka fren kullanımında yeterli, fakat daha fazla yağ isterseniz (Shimano KSMDBOILO) koduyla 1L'lik şeklindede alabilirsiniz.

@Halil EROĞLU
Iyi o zaman yağ gelince tereddütsüz değişimi yaparım.
Ileride zaten 1 litrelik olanı alacam inşallah.

Muratoğlu ve ups kargo için söylüyorum, kargo ücretinin(sitede) 9 lira olacağı belirtilmedi. Az önce aldım kargoyu, faturaya baktım 8.78 ücreti var. 9 lira dedi, 9a nasıl yuvarlıyorsa...
Eskişehirden giresuna bu fiyatla geldi, size fazla ücret çıkmaz heralde.

Bunun peki 1 Lt olanını Türkiyede bulabileceğim bir internet satıcısı var mı ?

@Veysel Uğur Sabuncu

Türkiye'de yok. Chain reaction cycles sitesinde €18.99 fiyatla bulabilirsiniz, kargoyla beraber 70i geçer heralde.

Ayıptır sorması, 1 litre yağı ne yapacaksınız? Bunların bir raf ömrü var. Bitiremeyip heba edeceğiniz yağı neden satın alıp israf ediyorsunuz? Çoğu bisiklet servisinde bile 1 litrelik mineral yağı bulunmaz. Tekrar bir hesap yapın isterseniz...

• Beğen
Tepkiler: Murat B.
@Halil EROĞLU
Ben de 1 litrelik düşünüyordum, gerçekten boşuna mı almış oluruz?
O 1 litreliği almak daha cazip oluyor ama, 100 ml fiyatına 1 litre alınıyor nerdeyse.

Elimdeki 50ml olana baktım son kullanma tarihi felan yazmıyor, sonuçta yemek yağı almıyoruz kısa olacağını sanmıyorum.
Elinde olan gelse de doğru bilgiyi verse.
Servislerin orijinal shimano yağ kullanacağını sanmıyorum.
Benim ön göbeğin içinde elf gres var mesela, yetkili servis kullandı.

YA buna altarnatif bişi olmaz mı yaa mesala 5w koysak olmaz mı shımano neden böyle yapıyor para yetişmiyor belki :)

Geri